Waar het mis ging met de blanke man


Het indiaanse opperhoofd Twee Adelaars kreeg de volgende vraag voorgelegd door een witte overheidsfunctionaris: “Je hebt de blanke man inmiddels 90 jaar meegemaakt. Je hebt zijn oorlogen gezien evenals zijn technologische vooruitgang. Je zijn vooruitgang gezien, maar ook de schade die hij heeft toegebracht.”

Het Opperhoofd knikte instemmend. De ambtenaar vervolgde: “Gezien al deze gebeurtenissen, waar is het dat de blanke man in de fout is gegaan? ‘

Het Opperhoofd staarde meer dan een minuut naar de blanke man en antwoordde vervolgens: “Als blanke mannen ons land vinden, dan zijn er geen belastingen, geen schulden, wel veel buffels, bevers en schoon water. Vrouwen doen al het werk, de medicijnman heeft niets te doen en de mannen jagen en vissen de hele dag. ‘s Nachts hebben ze seks.”

Vervolgens leunt Twee Adelaren glimlachend achterover  en zegt: “Alleen de blanke man is zo dom om te denken dat hij zo’n systeem kan verbeteren!”

About these ads

0 Responses to “Waar het mis ging met de blanke man”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Categorieën

  • 215,098 hits

Archief

Regelmatig verschijnen op dit blog artikelen over onderwerpen die mijn persoonlijke interesse hebben. Het is een verslag van het pad langs de ervaringen van persoonlijke groei.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 50 andere volgers

%d bloggers like this: