Dat is geen was op je appel!

Houd je vast. Beschouw jij jezelf als een vegetariër of veganist? Weet dan dat er – in plaats van was – tegenwoordig onder meer koeien-, varkens- en kippencollageen wordt gebruikt om je fruit en groente te laten blinken.

Collageen is een lijmvormend eiwit uit de botten, graten en huis van dieren. Maar er zijn ook andere methoden en veel schadelijker dan jij je waarschijnlijk kunt voorstellen. En al deze praktijken zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse Keuringsdienst van Waren.

Sinds het begin van de 12de eeuw bestaat er de traditie van het  aanbrengen van was op de schil van fruit en groente om hun houdbaarheid te verlengen. Vandaag de dag wordt deze traditie voortgezet met een heel nieuwe generatie chemicaliën en verbindingen die genetisch ontwikkeld zijn. Maar in de 21ste eeuw is de gezondheid en het welzijn van jou als consument niet meer noodzakelijkerwijs het doel van dit onnatuurlijke, niet-biologische proces.

Waar het om gaat is dat jouw groente en fruit gedompeld en besproeid wordt met experimentele methodes uit naam van voedselveiligheid en het verlengen van de houdbaarheidsdatum. Bereid jezelf voor op een schok en verbaas jezelf dat de FDA, die er is om de consument te beschermen, toestaat dat deze ongezonde en gevaarlijke methoden worden gebruikt. En waarom? Voor grotere winstmarges?

Deze video staat nog niet zo lang op YouTube, en toont een vrouw die haar Romaanse sla ontdoet van een soort van plastic coating die te vergelijken valt met zo’n plastic velletje dat je bijvoorbeeld op het beeldscherm van je nieuwe mobieltje aantreft. Ze heeft geen idee wat ze ontdekt heeft…

Lees het volledige artikel bij reality blogger.

About these ads

1 Response to “Dat is geen was op je appel!”  1. 1 What’s that on your | Wendy Rudell Trackback op 13 maart, 2012 om 11:03 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Recente reacties

Jan-Pieter Bouman/Am… op Onthult Geertje Dircx Het Gehe…
Andre Konings op Ontwaken met Rananda
Jan-Pieter Bouman/Am… op Onthult Geertje Dircx Het Gehe…
Jan-Pieter Bouman/Am… op Onthult Geertje Dircx Het Gehe…
Martijn op Onthult Geertje Dircx Het Gehe…

Categorieën

  • 214,520 hits

Archief

Regelmatig verschijnen op dit blog artikelen over onderwerpen die mijn persoonlijke interesse hebben. Het is een verslag van het pad langs de ervaringen van persoonlijke groei.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 50 andere volgers

%d bloggers like this: