Amerikaanse Congreslid pleit voor mindfulness als oplossing voor wereldwijde conflicten

“Er vindt een stille revolutie plaats in Amerika.” Dat zegt Tim Ryan, congreslid voor Ohio en auteur van A Mindful Nation, die de verspreiding en een brede invoering van mindfulness meditatie in de VS bepleit als een manier om ‘s lands gezondheidszorg, economie, scholen en militaire apparaat gunstig te beïnvloeden.

Was mindfulness meditatie tot voor kort een instrument van de tegencultuur, nu transformeert het de geest van conservatief Amerika.

Ryan’s uiteindelijke doel is om het gedachtengoed van mindfulness aan iedereen te verspreiden. Het lijkt een geleidelijk proces dat nu al plaats vindt en dat Ryan een stille revolutie noemt. Ryan gelooft dat het praktiseren van bewuste niets te maken heeft met het beoefenen van welke vorm van religie dan ook, maar dat het iemand in staat stelt de controle over zijn leven terug te herpakken.

Bronnen: Guardian en Natural News.

About these ads

0 Responses to “Amerikaanse Congreslid pleit voor mindfulness als oplossing voor wereldwijde conflicten”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
Categorieën

  • 215,065 hits

Archief

Regelmatig verschijnen op dit blog artikelen over onderwerpen die mijn persoonlijke interesse hebben. Het is een verslag van het pad langs de ervaringen van persoonlijke groei.

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 50 andere volgers

%d bloggers like this: