Papa, Wat Is Bewustzijn?

oog

Het is een vraag die mijn dochter van vijf zou kunnen stellen, ‘Wat is bewustzijn papa?’ Zie daar maar eenvoudig en duidelijk antwoord op te geven. Natuurwetpartij Nederland schiet mij te hulp. ‘Bewustzijn is datgene waardoor alles gekend wordt. Het is wakkerheid of openheid voor de werkelijkheid.’ Nee ik geloof niet dat ik dat antwoord kan gebruiken. Dan maar verder zoeken.

Lees meer over ‘Papa, wat is bewustzijn’ uit Frontier Magazine 12.2, april / mei 2006.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Frontier Magazine, Spiritueel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Papa, Wat Is Bewustzijn?

  1. Ad zegt:

    Bewustzijn. De hersenen slaan met behulp van de zintuigen informatie op.
    Zo ontzettend veel, dat je nooit alles tegelijk kan ‘herinneren’. Vergelijk het maar met je computerscherm dat ook onmogelijk alle opgeslagen data kan laten zien. Er moet een soort aandachtcentrum in de hersenen aanwezig zijn dat door de data kan ‘bladeren’, dat data kan vergelijken en kan bepalen wat het meest van toepassing is. In dat aandachtcentrum zit hetgeen wij bewustzijn noemen. Een goede metafoor is onze laptop. Alleen in de laptop zit geen áandachtcentrum. Of het zou de zoekfunctie moeten zijn. Je zou voor de laptop een automatische zoekfunctie kunnen ontwikkelen, die permanent zoekt op het onderwerp waar je op dat moment de laptop voor gebruikt. Maar of je dan een laptop met bewustzijn hebt, hangt af van je definitie van bewustzijn. Die definitie is er voor zover ik weet nog steeds niet.
    Mogelijk is bewustzijn niet materieel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s