Ruimtevaartjournalist Bekeert Zich tot ET-geloof

Piet SmoldersEen interview met Piet Smolders

‘Vooral de oudere dominee twijfelt aan bestaan van God’ kopte dagblad Trouw op 23 september 2006, maar de gepensioneerde ruimtevaartjournalist Piet Smolders (65) lijkt een omgekeerde beweging te hebben gemaakt: van ongelovige naar gelovige. Alleen betreft het bij hem naast goddelijk vooral buitenaards leven. “Als je wat ouder wordt, ga je op zoek naar antwoorden.” Zijn bevindingen tekende hij op in zijn inmiddels 45ste boek: ET – Geen mythe maar werkelijkheid.

Lees meer van Ruimtevaartjournalist bekeert zich tot ET-geloof uit Frontier Magazine van december ’06/januari ’07

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Frontier Magazine, Interviews, Spiritueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ruimtevaartjournalist Bekeert Zich tot ET-geloof

  1. ir. F. Lippe zegt:

    Op blz. 105 schrijft Piet Smolders iets dat niet klopt met de rest van zijn boek. Volgens deskundigen is het hoogst onwaarschijnlijk dat buitenaardse wezens er ongeveer net zo uitzien als aardse mensen. Dat maakt het volgens die deskundigen dus hoogst waarschijnlijk dat bij de meeste voorbeelden van vermeend buitenaards bezoek toch aardse wezens waargenomen zijn. Dat klopt ook wel. Pater Gill op Nieuw Guinea zei zelf “I had no doubt that they were human”( UFO’s A Scientific Debate blz147. De tombe van Palac II bij Palenque toont heel duidelijk een mens met de kleding en gelaatstrekken van een Maya-indiaan. De wezens in de hypnotische visioenen van het echtpaar Hill zien er tamelijk mensachtig uit en gedragen zich ook zo. Alleen de hemelse boodschappers van profeet Ezechiël zijn wat afwijkend, met vier vleugels, kalfspoten en gezichten van een mens, een leeuw, een rund en een arend. Toch citeert Piet Smolders de kritische opmerkingen over een mensachtig uiterlijk juist bij de bespreking van Ezechiël.
    Het lijkt mij dat Piet zich bij het schrijven meer door zijn wensdromen van vroeger dan door zijn kennis van nu heeft laten leiden toen hij de Titel ET Geen Mythe Maar Werkelijkheid koos.
    F.L.

  2. In het boek van Piet Smolders (E.T) Staan misschien wel meer dingen enigzins op gespannen voet met de gangbare meningen. Evenwel zal door natuurlijke selectie een lichaam altijd de meest practische voor het doel en gebruik geschikte vormen aannemen. Vandaar ook de vele paralelle ontwikkelingen in het dierenrijk. (leeuw – tijger; wolf – hyena – yakhals; maar ook vele vogel soorten. Er zijn gewoon standaard vormen welke blijkbaar het best voldoen. Veel belangrijker vind ik het dat Piet de moeite neemt en de moed heeft om op de huidige ontwikkeling in te gaan dat veel jonge wetenschappelijk opgeleiden terugblikkend op de oudste z.g.n. ufo meldingen en paniek situaties, incl. de commisies en panels die het amerikaanse leger in het leven heeft geroepen,en die er op wijzen dat er toch wel degelijk iets aan de hand is geweest indertijd. Dit alles in weerwil van de enorme schaal waarop het heelal zich aan ons voordoet. Dat alle zichtbare afzonderlijke sterren en gasnevels zich bevinden binnen een bolschil van zo`n 6000 lichtjaar, en dat die bolschil binnen ons sterrenstelsel de diameter heeft van ca. een tien eurocent stukje binnen een ontbijtbordje dat dan ons melkwegstelsel verbeeld, en zelf een diameter heeft van 100 000 lichtjaar dat weet Piet ook wel. Het lijkt ook allemaal fantastisch. Maar met vooringenomenheid en de zaken in het belachelijke trekken zijn we in al die jaren ook niet verder gekomen. Ondanks dat Piet de jongste niet meer is, (ik ook niet.) Heeft hij een verfrissend boek geschreven, dat nergens betweterig is, maar de boel wel even lekker opschud… Daar kan menig kritikus een voorbeeld aan nemen.
    H.D Enschede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s