In Bed met Jan Knippenberg

Jan Knippenberg

Papendal is niet alleen een begrip bij rooms-katholieken. Ook VSB RunningTeamers zijn er van onder de indruk. Een hotel met sport hoog in het vaandel. Voor en na de verbouwing ‘zaten’ we er in totaal zeven keer. Eén van die keren was de inmiddels overleden Jan Knippenberg bij ons te gast als loper en spreker. ’s Middags arriveerde hij met de auto van Texel en omdat zijn spreekbeurt in de avond gepland stond, bleef hij ook slapen. Bij mij op de kamer.

Mijn kamergenoot vertelde van tevoren voorzichtig dat hij niet al te veel ervaring had met presentaties. Over zijn ultralopen en -ervaringen had hij slechts een boek geschreven (De Mens als Duurloper, FV). Zijn boek over ultralopen is als wat een ‘reference’-model is onder geluidsapparatuur: eenvoudig dé maatstaf. Helaas ligt het inmiddels bij De Slegte. Maar Knippenberg heeft zich wel vaker onbegrepen gevoeld. Als een Don Quichotte streed hij voor de erkenning van het LOPEN. Een van zijn laatste wapenfeiten was de ‘120 km van Texel‘. (Dat je ook 60 km of minder kon lopen was aardig, maar niet meer dan dat.)

Een van zijn eerste echte daden betrof Hoek van Holland-Stockholm: in totaal 1600 km. Het grijze VW-busje van de melkboer dat hem met Wim Verhoorn aan het stuur volgde en in het eerste en beste tunneltje vast kwam te zitten, is legendarisch. Net zoals de Nutricia babyvoeding die hem op het laatst neus en oren uitkwam.

Ademloos heb ik toen zitten luisteen en genieten van een geschiedenisleraar die ík had willen hebben op school. Iets minder ademloos liep ik met hem de volgende morgen door de bossen. Die stijve rug had ie toen ook al. Maar hij was lyrisch over het bed en had heerlijk geslapen.

Uit: VSB RunningTeam – 10 jaar en 367.200 kilometers verder, 15 maart 1996.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Inspiratie, Sport en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op In Bed met Jan Knippenberg

  1. Terrence zegt:

    Knippenberg= grootste duursporter ooit in ned- samen met Theunisse natuurlijk- 2 supercoole gasten, beterdan al dat hippe gedoe van tegenwoordig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s