Scholen? Massainstructiewapens!

Onderwijsrevolutionair Taylor Gatto is tegen school

Onderwijs, veel wordt er over gepraat en geschreven, maar wáárom het onderwijs is zoals het is blijft vaak buiten de discussie. Wat is het doel van scholing? Waarom is er überhaupt onderwijs? De Volkskrant kopte onlangs: Kind haalt diploma sneller, maar weet niet méér. Zou er misschien iets moeten veranderen? En, niet in de laatste plaats: wat is de rol van de overheid in dit alles?

Lees meer van Scholen? Massainstructiewapens! uit Frontier Magazine van mei / juni 2008

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Frontier Magazine, Inspiratie, Onderwijs en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Scholen? Massainstructiewapens!

  1. Frans zegt:

    Mank van vroegere kinderpolio en gewapend met slechts zijn Engelse humor en een heldere boodschap, loopt sir Ken Robinson alle congrespodia van de wereld af. Tenminste, daar waar hij nog geboekt kan worden vanwege zijn overvolle agenda, voor 20.000 euro per uur. Zijn boodschap: kinderen worden door het huidige onderwijssysteem niet IN hun creativiteit onderwezen, maar er UIT! Uit een longitudinaal onderzoek dat hij aanhaalt in zijn lezingen, waarin een willekeurig gekozen groep kleuters tot hun 21ste werd gevolg en getest, blijkt dat waar 98% van de kleuters eerst nog ‘briljant’ scoorden, dat slechts 1,5% van dezelfde groep opnieuw briljant scoorde toen zij als jong volwassenen ‘uit onderwezen’ waren.

  2. Frans zegt:

    “Als wij alleen maar goed zijn omdat we hopen op beloning en vrezen voor straf, dan zijn we een zielig zootje…”
    Albert Einstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s