Tussen Leven en Dood

Pim van LommelCardioloog schrijft bestseller over bijna-doodervaring

Cardioloog Pim van Lommel deed jarenlang onderzoek naar bijna-doodervaringen en schreef daar vervolgens een boek over dat de afgelopen maanden een grote bestseller werd. Arts & Auto sprak met Van Lommel over zijn succes en over de betekenis van zijn bevindingen: ‘Mensen ervaren dat het leven dóórgaat, ook al vallen alle lichaamsfuncties uit.’

Lees meer van Tussen Leven en Dood uit Arts & Auto van 31 mei 2008: deel 1, deel 2 en deel 3.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Boeken, Inspiratie, Interviews, Spiritueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tussen Leven en Dood

 1. roja zegt:

  Een boeiend en hoopgevend boek; hoopgevend met name omdat Van Lommel het lef heeft impliciet de benepenheid en het totale gebrek aan moed, fantasie (in de zin van ‘de verplaatsbaarheid van het denken’) van de gemiddelde wetenschapper ter sprake te brengen. Helaas zijn de meesten van hen een carriere lang druk doende te bevestigen van hetgeen ze op de universiteit geleerd hebben.
  Kortom, goed opgeleid in kringetjes draaien.
  Elk buitenbeentje, waaronder Van Lommel, wordt een (academische) kwakzalver genoemd. Veelal onterecht.
  Wetenschap komt voort uit nieuwsgierigheid. Nieuwgierigheid heeft maling aan gebaande paden en kleinburgerlijkheid. De geinstitutionaliseerde wetenschappers zijn hier fel tegenstander van. Helaas.
  Van Lommel, blijf onderzoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s