Waterpolosters verslaan VS en winnen goud

Allette Sijbring is een van de Olympische studenten die werd geportretteerd door Arts & Auto Student. Met haar team won zij de finale tegen de Verenigde Staten met 9-8. Een unieke prestatie.

Is je studie wat je ervan verwachtte?
Jazeker. Er zijn natuurlijk heel veel periodes dat ik niet heb gestudeerd, of weinig. Maar elke keer als ik weer moest studeren of een co-schap lopen, dan voelde dat heel goed, was het precies wat ik wilde.
Na een sportstop is het wat motivatie betreft niet moeilijk weer te beginnen. Het is meer dat ik er dan weer opnieuw in moet komen, omdat ik soms dingen kwijt ben.

Hoe reageren je studiegenoten op jouw als topsporter?
Medestudenten reageren altijd heel positief. Docenten en professoren hebben het liefst dat je nominaal loopt. Voor hen ben ik een moeilijke student, omdat ik niet alles achter elkaar door kan lopen. Het verzetten van tentamens is nooit gelukt. Wel mocht ik weleens een extra vervangende opdracht maken.

Kun je je studie altijd even makkelijk combineren met je sport?

Bij vlagen heel moeilijk. Co-schappen lopen en twintig uur per week trainen, gaan niet samen. Ik moet dus kiezen om co-schappen te lopen in een relatief rustige periode van het Nederlandse team. Zo vlak voor de Spelen is dat gezien de trainingsintensiteit uitgesloten.
Gelukkig studeer ik in Utrecht en train ik in Zeist. Oorspronkelijk was ik in Amsterdam ingeloot, maar de bond heeft geregeld dat ik naar Utrecht kon worden overgeplaatst.

Ben je lid van een studenten- of faculteitsvereniging?

Van de faculteit wel, niet van een studentenvereniging. Dat lidmaatschap is vanwege de korting op boeken, voor de rest doe ik daar helemaal niets mee.
De gezelligheid van een studentenvereniging mis ik soms wel. Zeker als ik mezelf nu en dan afvraag of dit het allemaal wel waard is. Maar met succes op de Olympische Spelen is het dat zeker.

Van welke karaktereigenschappen als topsporter verwacht je straks als arts het meeste profijt te hebben, en waarom?
Doorzettingsvermogen. Ik heb jarenlang in teamverband gewerkt met meiden waar ik goed mee op kon schieten, maar ook met meiden die niet mijn maatjes waren. Daar leer je professioneel mee om te gaan. En met presteren onder druk, want topsport is knetterhard.
Of ik een pré heb als topsporter voor een specialisatie kan ik zelf niet goed inschatten. Ik denk in elk geval niet dat het tegen zal werken.

Paspoort
Naam: Alette Sijbring (26)
Studie: vijfdejaars geneeskunde Universiteit van Utrecht
Sport: waterpolo
Sinds: 1993
Clubs: TRB-RES Tilburg, PSV Eindhoven, De Gouwe Waddinxveen, Brandenburg De Bilt
Belangrijkste resultaten: kampioen met Brandenburg in 2006; Olympische kwalificatie in 2007
Sportief hoogtepunt: kwalificatie voor de Spelen
Gaat in China voor? een medaille

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Interviews, Sport en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s