‘Resonantie Is de Weg Terug Naar Perfectie’

Hayo BolNatuurgeneeskundig therapeut Hayo Bol over CoRe

Ziekte of gezondheid lijken ons maar al te vaak te overkomen. Er loopt een heel smalle scheidslijn tussen deze twee. Een lijn die aanvoelt als het balanceren van een koorddanser. Hoe raak je uitbalans en hoe keer je terug in evenwicht? Een verhaal over hoe moderne techniek ons terug kan voeren naar welbevinden.Zo´n twintig jaar geleden zette natuurgeneeskundig therapeut Hayo Bol (39) zijn eerste spirituele stappen. Hij kwam in die tijd voor het eerst in contact met de theorie dat een kind z’n ouders uitkiest om lessen te leren. “Dat iedereen zijn eigen omstandigheden beïnvloed, en dus ook verantwoordelijkheid draagt voor zijn gedachten en handelen, ontken ik niet. Maar dat iemand bij tegenslag het állemaal zelf zou doen, is in mijn ogen onzin.”

Inmiddels heeft Hayo in de resonantietheorie een veel betere verklaring gevonden. Deze theorie stelt dat een kind zijn ouders en leven uitkiest, omdat zijn ziel resoneert met de informatie die de ouders meedragen. “Ik zie het zo. Van ‘boven’ krijg je een zetje en je komt op Aarde terecht waar je ziel op dat moment het beste resoneert. Vervolgens begint opnieuw de opbouw van het lichaam, net zoals het ego.” 


De vraag is natuurlijk: wat is deze resonantie? Resonantie komt voort uit trillingen. In de natuurkunde worden deze trillingen uitgedrukt in de meeteenheid Herz: het aantal trillingen per seconde. Geluid kun je op die manier meten, net zoals magnetische frequentie en licht. Trilling vinden hun weerklank bij voorwerpen in de omgeving. Een klassiek voorbeeld is de hoge zangstem die een kristallen glas uiteen laat springen. 


Radionica, een wetenschappelijke stroming uit de jaren twintig van de vorige eeuw, ontdekte als een van de eerste dat je resonantie kunt gebruiken om te ontdekken wat een mens mankeert. Door bijvoorbeeld menselijk haar te analyseren kwam men tot opmerkelijke resultaten. Vanaf die tijd begonnen wetenschappers ook te experimenteren met het behandelen van mensen en landbouwgewassen op afstand!Niet van A naar Beter, maar holistisch

”Resonantie is niet positief, negatief of neutraal”, aldus Hayo. “Iedereen bepaalt zelf de lading. Hóe je naar een situatie kijkt bepaalt de resonantie. Op grond van resonantie maak je keuzes, ontstaan gevoelens, komen en gaan gedachten.”

In zijn zoektocht naar de beste behandelmethode voor zijn cliënten stuitte Hayo in 2007 op een veelzijdig analyse- en behandelsysteem waarmee hijzelf beslist resoneerde. Het systeem heette CoRe Inergetix en was ontwikkeld door Kiran Schmidt. CoRe, wat staat voor Coincidence Recognition, bleek voort te borduren op de Radionica, maar met de mogelijkheden van de moderne techniek.

“Het sleutelwoord is informatie”, aldus Hayo. “Informatie die gemeten wordt via een computer, en weergegeven via een beeldscherm. De informatie die CoRe meet is dezelfde informatie als het Veld van Lynne McTaggert. Het is informatie die altijd en overal aanwezig is. Naast deze informatie heb je ook materie en energie. Materie is voor iedereen duidelijk zichtbaar. Energie daarentegen is onzichtbaar, maar wel datgene waar alles op draait. Gedachten met een emotionele lading vertegenwoordigen ook energie. Zonder die lading is het slechts informatie. De metingen van het CoRe-systeem laten het verband zien tussen iemand die bijvoorbeeld boos is en degene op wie de boosheid is gericht. CoRe analyseert dus waarom en waardoor iemand zich voelt zoals hij zich voelt.” Hetzelfde geldt voor verliefdheid. Als deze emotie in de lucht hangt, dan kan CoRe dat zichtbaar maken. “Want gedachten zijn geladen met informatie. In het aura, het lichaam én in de lucht is een constante bron van informatie aanwezig. Dat is dat zogenoemde Veld.”


Coincidence Recognition, wat letterlijk toevalsherkenning betekent, laat door middel van een hologram zien waarmee iemand resoneert. Zo laat het systeem ook de klacht zien waarmee iemand resoneert. Louise Hay deed iets soortgelijks toen zij stelde dat elke fysieke klacht een emotionele ofwel mentale tegenhanger heeft waarmee deze klacht resoneert. “CoRe trekt dit nog breder. Zij laat bijvoorbeeld ook zien welke voedingsstoffen, bacteriën of virussen met de klacht resoneren. Overigens wil dat dan nog niet zeggen dat de bacterie de oorzaak van de klacht is. Therapeuten die met CoRe werken moeten het causale denken – van A naar Beter – loslaten en bewust een holistisch, non-materialistisch denken toepassen wanneer ze de uitkomsten van de metingen interpreteren.”

CoRe meet energie van anderen

Dat vergt enige training ondervond Hayo omdat iedereen zo gewend is causaal te denken. “Als je holistisch denkt, dan denk je aan een web van relaties zonder oorsprong, zonder wever. Als je aan één draadje trekt verandert de hele setting. Het is zaak naar het geheel te kijken én in de gaten houden en te weten wanneer je acuut causaal moet handelen. En omdat CoRe een database heeft van 120.000 items is de complexiteit van het web en haar relaties enorm.”

Op de vraag of hij een voorbeeld kan geven, antwoordt Hayo: “Als de CoRe ‘parasiet’ weergeeft, dan is dat een uitkomst op informatieniveau. Parasiet kan dan staan voor parasitaire relaties, parasietengedrag of letterlijk een parasiet in het lichaam. Uitslagen moeten altijd geïnterpreteerd en geduid worden door therapeut én cliënt. Fysiek onderzoek bij een lichamelijk parasiet is natuurlijk wenselijk als de klachten van de persoon daarmee overeenstemmen.”

Met de ervaring die Hayo sinds 2007 met CoRe heeft opgedaan, kan hij zeggen dat het systeem zeer accuraat weergeeft wat er speelt bij de persoon en in zijn omgeving. Want zoals gezegd, CoRe meet niet alleen de persoon zelf. Het meet ook zijn ziel en de energieën van anderen die in zijn gedachtewereld en zijn aura aanwezig zijn. “Gelukkig gaat het verder dan de analyse alleen. CoRe geeft ook oplossingen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en het behandelt de klachten met resonanties in geluid, licht en stroom.”

Hayo is uiteindelijk te verleiden tot één punt van kritiek als het om CoRe gaat: de naam. “Ik vind dat de naam ‘toevalsherkenning’ niet zo gelukkig gekozen is, maar nogmaals, de resultaten zijn geweldig. CoRe meet namelijk synchroniciteit in plaats van toeval. Wij ervaren in het Veld om ons heen voortdurend chaos en relatieve orde. Het is dus van belang dat wij in ons leven synchroniciteit gaan herkenen en gaan volgen. Synchroniciteit is tenslotte datgene waarmee je resoneert. Gebeuren er onverwachte dingen in jouw leven? Kijk dan eens naar hetgeen met jouw innerlijk wereld overeenkomt.”

Resonantie met perfectie

Tot slot geeft Hayo nog een voorbeeld van synchroniciteit: “Als je denkt aan iemand en die persoon belt even later op, dan luidt de CoRe-filosofie: je resoneert op dat moment met die persoon waardoor er informatieoverdracht plaatsvindt via gedachten. Vervolgens komt er energie bij die de materie aanstuurt: er wordt gebeld en je hebt daadwerkelijk contact.”

De Duitse uitvinder van CoRe, Kiran Schmidt, noemt de manier waarop CoRe geneest informatieve geneeskunde. Met behulp van zijn apparatuur kunnen therapeuten hun middelen en therapieën genezende resonantie meegeven aan water of melksuiker pilletjes. Vergelijk dat met de theorieën van dr. Masaru Emoto en homeopathie. Overigens haalt Schmidt net zoals McTaggert zijn informatie uit het Veld.

Het nadeel van het Veld is dat het in zijn volle omvang niet meetbaar is. Maar wat we wel kunnen meten zijn de verschillende manieren waarop het Veld zich uitdrukt. Dat doet ze door middel van energie die als licht en geluid tot ons komt. Dat zijn dus de trillingen waarmee een mens wel of niet resoneert. Een gevoel van welbevinden kun je daarom beschouwen als koorddansen. “Het is een dynamisch labiel evenwicht, omdat jij je steeds”, aldus Hayo, “aanpast aan je omgeving. Schmidt wijst zijn bijna-doodervaring aan als meest verankerd evenwicht. Hij voelde zich totaal vrij van lichaam, gedachte en gevoel.”

Het is alsof Hayo de resonantie met perfectie beschrijft. Toch is Hayo’s advies niet om een bijna-doodervaring te beleven. “Meditatie geeft die rust ook. Want ondanks dat de wereld om je heen niet verandert tijdens meditatie, kom je tot een heldere ontspanning. Voor een kort moment laat je de identificatie met lichaam en gedachten los. En dat beoogt CoRe ook. Dat je terugkeert naar de resonantie met wat je werkelijk bent.”

………………………………………………………………………………………………..
Hayo Bol
Sinds 1996 behandelt en coacht Hayo Bol mensen met uiteenlopende klachten. Na zijn studie milieukunde wilde hij zich meer op de mens en minder op het milieu richten. Hij doet dat als natuurgeneeskundig therapeut, EFT-trainer en Life coach. Door zijn brede kennis en ervaring heeft hij een eigen stijl ontwikkeld die gekenmerkt wordt door zachtheid, helderheid en doortastendheid. Naar zijn mening volgt het lichaam de geest en andersom. Door naar beide te kijken en in balans te brengen, volgt een vollediger herstel.

………………………………………………………………………………………………..
De uitvinder van CoRe

Kiran Schmidt, de Duitse uitvinder van CoRe, gold in zijn jeugd als een regelrechte whizzkid. Hij was enorm succesvol als uitvinder toen hij een ongeluk kreeg. Een maand in coma en een bijna-doodervaring volgden. Deze spirituele ervaringen zetten zijn wereldbeeld totaal op zijn kop. Na zijn herstel besloot in India homeopathie te gaan studeren waarna hij de CoRe ontwikkelde. De geneeswijze die deze techniek bracht noemde hij informational medicine.

De voormalige uitvinder vind het belangrijk dat zijn systeem ‘open’ is en reproduceerbare resultaten levert. Dat betekent dat een therapeut gebruik kan maken van geprogrammeerde middelen en therapieën. Maar dat hij ook zijn eigen gegevens en ervaringen met cliënten in het systeem kan zetten.

Spreekt wetenschapsjournaliste Lynne McTaggert van Het Veld, Kiran Schmidt noemt dit informational field.
Sheldrake’s morfogenetisch veld, kwantum veld en radionic field zijn enkele andere namen voor een hetzelfde. Vanuit een spirituele en religieuze achtergrond zeggen de begrippen Akasha, Bewustzijn, Tao of God veel meer. De grote overeenkomst tussen al deze termen is dat ‘het’ niet in materiële vorm te meten is. De vorm en energie zijn een uiting van het veld. Kwantumfysici kunnen je vertellen dat achter het allerkleinste deeltje een enorme lege ruimte zit met golven van licht en geluid. Heb je moeite met deze wat abstracte beschrijving, kijk dan eens naar de DVD’s What the Bleep Do We Know en Down the Rabbit Hole. Zij vertellen en visualiseren dit verhaal op een duidelijke manier.

Dit artikel verscheen eerder in Frontier Magazine 15.4, 2009.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Frontier Magazine. Bookmark de permalink .

Een reactie op ‘Resonantie Is de Weg Terug Naar Perfectie’

  1. De homeopathie werkt eigenlijk ook op resonantie, erg mooi artikel. e=mc2 dat is waar het om gaat. Het betekend dat alles uit energie of een trilling bestaat! Daarom werken deze dingen zo goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s