Het Leven Is een Stoelendans

Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Het enige wat jij en ik moeten leren is om in de opstelling onze eigen plek in te nemen. Zelf vergelijk ik het leven weleens met een stoelendans. We doen met z´n allen mee en dansen het leven. Maar als ik jou zou vragen: Ben je echt gelukkig met de stoel waarop je zit? Ben je gelukkig met je leven? Dan krijg ik veelal het gevoel dat het antwoord nee zou zijn.

Mijn stelling is dat het doorschuiven van één stoel al een wereld van verschil maakt. En dat angst veelal verhindert dat jij en ik een nieuwe positie bezetten. Toch is doorschuiven logisch. Want als je niet gelukkig bent op de stoel waarop je nu zit, dan is de kans groot dat dat wel het geval is op de volgende stoel. Of op z’n minst gelukkiger. De voorbeelden in mijn omgeving zijn legio. Van de politicoloog die meubelmaker werd tot een bankdirecteur die ging schrijven.

Deze stelling viel mij niet in de schoot door heel hard na te denken. Ik kreeg hem via inspiratie, iets waar het ego een broertje dood aan heeft. Want inspiratie houdt in dat je als mens verbonden bent met datgene wat inspireert: spirit ofwel de Heilige Geest. Het ego floreert bij de gratie van afgescheidenheid; dat ieder mens op zijn eigen eilandje blijft zitten waar hij zit. Maar op die plek bubbelt noch bruist het. Daar is geen liefde en dankbaarheid.

Goed, als ik het dan toch over inspiratie heb, dan wil ik op deze plaats graag een experiment doen. Sinds een maand werk ik met een boek van Doreen Virtue, Getallen van de engelen. Als ik gedurende de dag in het oog springende getallen tussen 0 en 999 tegenkom, dan sla ik het boek open en lees ik wat de spirituele wereld mij te zeggen heeft.

Laten we samen een experiment doen. Ik pak een dobbelsteen en zal drie keer gooien met de intentie dat het getal een wezenlijke bijdrage levert voor jou, voor mij en aan deze column. 433 gooi ik. ‘Je bent geliefd. Je wordt geleid en gesteund door de engelen en opgestegen meesters. Stel de hemel en spiritualiteit centraal in je gedachten.’ Weer die verbondenheid, maar nu met een onzichtbare wereld.

Gelukkig kunnen we de verbondenheid met deze onzichtbare wereld wel ervaren. Weet je nog wat het getal was? 433. Bij elkaar opgeteld is dat 10 en volgens de Numerologie is dat 1. Het getal één staat volgens numerologen voor eenheid. We zijn allemaal één en bovendien zijn we allemaal verbonden door de gedachten in onze denkgeest. Gedachten zijn misschien ongrijpbaar zijn, maar kunnen zich wel manifesteren.

Let op je gedachten, stelt Doreen Virtue, en focus op je wensen en verlangens in plaats van je angsten. Ik onderschrijf dat graag. Volgens mij zitten jij en ik dan als vanzelf op de juiste stoel.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Inspiratie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s