Surfing The Light

Jaren geleden was ik in Australië, ergens aan de Gold Coast. Daar zag ik een van de eerste surffilms die ooit is gemaakt: Morning of the Earth. Iedereen vroeg mij na afloop, omdat ik de enige Europeaan was: ‘En? Wat vond je ervan?’ ‘Nou’, zei ik, ‘wat surfen voor jullie is, is schaatsen voor ons’.

Tot op dat moment had ik nog nooit van de maker van de film gehoord, Albert Falzon. Maar mijn interesse in deze man-met-cultstatus was gewekt. Toen ik er later achterkwam dat hij om de hoek woonde waar ik drie maanden verbleef, trok ik de stoute schoenen aan en belde hem. Of hij misschien geïnterviewd wilde worden door mij? ‘No worries mate’. Ja dus. Het werd een van de zes wijze mannen die ik down under sprak over hun levenswijsheid.


Een still uit de film Morning of the Light door Albert Falzon. De film kenmerkt zich door de prachtige beelden van surfers.

Later bij hem thuis, heb ik hem gevraagd waarom hij nu ja zei tegen mij, een onbekende uit Europa. ‘Nou ja, als jij mij belt dan zal er wel een goede reden zijn.’ Dus het feit dát ik hem belde, was in zichzelf voldoende reden voor hem om ja te zeggen. Ik heb hem toen gevraagd naar zijn leven en hoe hij daarin stond. Eén van de verhalen die ik mij herinner, is dat hij al op jonge leeftijd sterk geïnteresseerd was in India en haar spirituele ondertoon en daar naartoe reisde om te filmen.

Zo was hij op een gegeven moment met zijn broer in een taxi onderweg naar een festival, ik weet de naam er niet meer van, ergens in Noord-India. Ineens, en vanuit het niets, verscheen er een Verlicht Meester. Naar wat ik inmiddels over deze fenomenen begrijp, was het een Meester van de Witte Broederschap van het Licht. Hij verscheen om de broer van Albert verlichting te geven van zijn bijna ondraaglijke rugpijn. Moet je voorstellen: je rijdt in een taxi ergens in India en tijdens het rijden materialiseert zich plotsteling een ‘man’ op de voorbank. En dat was slechts een van de verhalen die Albert mij vertelde. Misschien moet ik die nog maar eens in een interview uitwerken.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Inspiratie, Interviews, Spiritueel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s