Opvoeden Van Kinderen

Wist je dat kinderen tot hun twaalfde/veertiende leren als een spons? En dat ze daarna nog maar heel moeilijk afleren wat ze hebben aangeleerd? Nou is dat niet zo’n probleem als ze het goede hebben aangeleerd. Maar als ze het foute hebben aangeleerd…

Helaas zijn er niet veel kinderen in deze wereld te vinden die het goede hebben aangeleerd. Laat ik eerst definiëren wat ‘goed’ en ‘fout’ is in deze. In deze wereld leren we te denken dat wat we in het verleden hebben ervaren ons help in de toekomst. We leren van onze geschiedenis en zodoende voorkomen we dat we dezelfde fouten maken. Zo noemt men dat toch? Niets is minder waar. Kijk maar naar de wereldgeschiedenis en overdenk de uitspraak: nooit meer oorlog.

We denken als mens dat als we ons maar herinneren wat we geleerd hebben uit eerdere ervaringen ons een rooskleurige toekomst te wachten staat. Dat gebeurt er ook op school. We leren onze lessen uit de boeken, reproduceren netjes de aangeboden stof, halen al dan niet goede cijfers en we zijn nog steeds niet gelukkig. Natuurlijk niet. Omdat het niet het recept voor geluk is.

Wat we onze kinderen zouden kunnen leren is te luisteren naar hun innerlijke stem. De stem van de Heilige Geest. Het is de stem van God. Als je die hoort en ernaar luistert zul je altijd datgene doen wat in het hoogste belang is van jou en iedereen om je heen. Zou jij zo’n opvoeding hebben gewild of ga je die aan je kinderen geven? Ga je kinderen op die manier onderwijzen? Je hoeft niet eens per se een leraar te zijn. Het kan met alle kinderen die je tegen het lijf loopt.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Inspiratie, Onderwijs, Spiritueel en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Opvoeden Van Kinderen

  1. K.Kok zegt:

    Verschrikelijke gedachten worden er inderdaad al bij kinderen op jonge leeftijd ingepompt, zaken waar ze met zekerheid niet om gevraagd hebben, namelijk een geloof, het is niet voor niets dat veel kinderen het geloof op latere leeftijd weer verlaten, namelijk op het moment dat ze er achter komen dat god niet bestaat.

    Het zou gewoon verboden moeten zijn om kinderen voor hun 18de met een geloof in aanraking te brengen.

  2. Frans zegt:

    Of kinderen er wel of niet om gevraagd hebben is weer een heel andere (spirituele) discussie. Onder meer astrologen zullen het niet met je eens zijn. Maar beste K.Kok ik heb het hier niet over een geloof of over religie, maar over geloven. Geloven op basis van ervaring, dat God een feit is, Werkelijkheid. Kijk, als je dat gaat merken, dan is geloven natuurlijk niet langer een vlag die de lading dekt. Dan heb je het over weten, zeker weten. Hoe je daar achter komt? Door het gewoon te doen, en te onderzoeken wat je in de weg (hebt ge)zet tussen jou en (de Stem van) God. Kom je snel achter hoor als je het net zo serieus aanpakt als het idee dat er geen God is. LOL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s