Waar vind Ik Liefde?

Laatst zag ik een uitzending van De Wereld Draait Door met daarin John de Mol. Je weet wel, die mediatycoon en miljardair. Hij vertelde dat hij toch niet gelukkig is met al zijn geld, want hij heeft zijn oude stiel weer opgepakt.

Matthijs Nieuwkerk vroeg De Mol wat hem nu drijft om weer op zoek te gaan naar een nieuw succes à la Big Brother. ‘Omdat ik dat het leukste vind van alles’. John houdt ons voor de gek met zo’n antwoord. Want eigenlijk is hij op zoek naar Liefde. Wat hij trouwens niet gevonden heeft in al zijn miljarden, in zijn succes, in zijn gezondheid, in zijn relatie, zijn ongetwijfeld prachtige huis, in zijn…

Weet je, Liefde is in geen van die dingen te vinden. Ook niet in seks, ook niet in carrière, ook niet relaties, ook niet in hobby’s, ook niet in… vul zelf maar in. Waarom? Omdat al die dingen niet voor de volle 100 procent van Liefde gemaakt zijn. Ze kunnen een reflectie van Liefde zijn, zoals een relatie, maar het is niet te vergelijken met het eggie. Daarom zijn liefdesvervangers voor de zoekers van ware liefde als wat vleesvervangers voor carnivoren zijn. Het is het gewoon niet. En het zal het ook nooit zijn noch worden. Echte Liefde is alleen in God te vinden. Waarom? Omdat God Liefde IS. Klinkt eenvoudig en het is ook zo.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Inspiratie, Interviews, Spiritueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s