Wat Is Verlichting?

BREAKING NEWS

Al zo’n 2000 jaar proberen mensen deze doorbraak tegen te houden, maar RESISTANCE IS FUTILE, zoals ze bij Star Trek zeggen. In een van de Next Generation-episodes met de naam Transfigurations kun je zien waarom.
(tekst gaat onder het filmpje verder.)

Verlichting lijkt de laatste tijd nogal een modewoord, zeker in New Age-kringen. Maar ik verzeker je dat het geen (science) fiction is maar een feit. Jezus ging ons een kleine 2000 jaar geleden hierin voor en hij zij: ‘Jullie zullen zelfs grotere dingen doen dan ik’. Goed, je hoeft Jezus niet te geloven. Veel spirituele mensen, die niet willen toegeven dat ze dat zijn, zijn een ongelooflijke fan van Star Trek. Deze aflevering heb je vast al eerder gezien, maar bekijk hem nog maar eens. Dan zul je zien wat er met je gebeurt als je in de voetsporen van Jezus stapt. En het goede nieuws is: het is onvermijdelijk. Geef je weerstand op, want vroeg of aat moet jij er ook aan geloven! Kies met mij vroeger in plaats van later, dat voorkomt veel pijn en lijden, van jezelf en dat van ‘anderen’.

Trouwens, wat een ongelooflijk zachte en liefdevolle man is die hoofdrolspeler John in Transfigurations. Gedurende zijn hele proces, waarin hij gecontronteerd wordt met veel onzekerheid en vragen, reageert hij steeds enorm liefdevol op zijn omgeving. En daardoor zijn omgeving op hem.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Inspiratie, Spiritueel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s