Liefde en angst

Er zijn maar twee emoties: Angst en Liefde, waarvan de eerste niet bestaat. Dat is de essentie van dit korte filmpje uit de film Donnie Darko.

De toevoeging ‘waarvan de eerste niet bestaat’ zal ik later op terugkomen. Maar eerst de film. Het laat een levenslijn zien met twee uitersten: angst en Liefde. De hoofdpersoon, Donnie, moet van de juf, in een nader omschreven situatie, kiezen tussen het negatieve energie spectrum en het positieve, Liefde. Lijkt een makkie, maar niet voor Donnie. Hij zegt tegen de juf: ‘Dingen zijn niet zo simpel.’

Gelukkig wel, is mijn ervaring. In mijn leven heb ik elk moment de keuze tussen angst en Liefde. Kies ik niet voor liefde dan kies ik automatisch voor angst. Meer smaken zijn er namelijk niet. Jezus zegt in Een Cursus in Wonderen heel duidelijk dat er alleen maar Liefde is. Al het andere dat je denkt te ervaren is een droom. David Icke, niet de eerste de beste, onderschrijft dat met zijn boek getiteld: Infinite Love is the Only Truth, Everything Else is Illusion.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Boeken, Inspiratie, Spiritueel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s