Flirten met de dood

Flirten met de dood. Iedereen doet het, elke dag, elk moment.

Er is zelfs een boek met de titel Flirt met de dood. Dat verhaalt over stayeren, een wielrendiscipline. Ooit was dat te vergelijken met Russische roulette op twee wielen! Horror op de wielerbaan! Want de veiligheid was net zo zeldzaam als een ijsschots in de Sahara. Het werd een bloedbad. Binnen korte tijd vonden bijna veertig renners de dood. Het aantal ongelukken waarbij stayers het nog na konden vertellen bedroeg een veelvoud.

Nou denk je misschien dat jij het rustig aan doet, dat jij niet flirt met de dood. Mooi niet. Het lezen van horror-verhalen en het kijken van griezelfilms is ook aanschurken tegen de dood. Net zoals bungee jumpen of te hard rijden, bergen beklimmen, te veel eten en drinken, drugs gebruiken. Iedereen houdt zich dag in dag uit met vergelijkbare activiteiten bezig.

Maar het punt dat ik wil maken, is dat het niet zozeer de activiteit is die killing is, maar de gedachten waaruit ze voortkomen. Het zijn de doodlopende gedachten die je krijgt ingefluisterd van het ego volgens het boek Een Cursus in Wonderen. Jezus, die verantwoordelijk mag worden gehouden voor dit grandioze werk, adviseert je daarom te luisteren naar die andere innerlijke stem, die van de Heilige Geest. Naar je inspiratie dus. Die stuurt je weg van de dood en op weg naar Liefde, Opstanding en Hemelvaart. Geen slechte TomTom toch?

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Boeken, Inspiratie, Spiritueel en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s