NuJij vol angst

Kijk voor de aardigheid eens naar de Best gewaardeerde berichten op NuJij.nl. Dan zul zul je tot de conclusie komen: ze worden ingegeven door angst.

Even een paar voorbeelden van berichten:
– Overbevolking grootste bedreiging voor de wereld. Boodschap: er is niet genoeg voor mij in deze wereld. De bronnen raken uitgeput, er zijn andere bedreigingen…
– ‘AOW in twaalf jaar naar 67’. Boodschap: heb ik weer, moet ik twee jaar langer werken dan mijn vader, opa; heb ik nog niet genoeg bijgedragen?; blijft er nog wel genoeg tijd over om te genieten voor mijn dood?
– Almeerse moslima doet aangifte tegen PVV. Deze vrouw heeft het idee dat ze iemand is die bedreigd kan worden; dat er een verschil is tussen mensen met een verschillend geloof (net zoals PVV-ers dat denken.
– Groenlinks gaat vandaag demonstreren tegen Wilders. Boodschap: Wilders is een bedreiging voor de samenleving; Wilders: moslims zijn een bedreiging enzovoort.

Jongens, het is allemaal zó absurd. Vechten we niet ergens tegen, dan vechten we wel ergens voor. Maar werken doet het niet. Ghandi is in dat opzicht het grote voorbeeld in deze wereld. En Jezus natuurlijk. Die vocht ook nooit ergens tegen, maar antwoordde slechts met liefde. Ook naar de soldaten die hem geselden en het volk dat eiste dat hij gekruisigd werd. Dat werd uiteindelijk zijn en daarmee onze verlossing. Dankjewel Jezus.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Inspiratie, Spiritueel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s