De Kracht van het NU

De Kracht van het Nu is de titel van een boek van Eckhart Tolle. Mede door Oprah Winfrey is het een van de bekendste spirituele boeken geworden. Gelukkig, want het is simpel en helder boek en de boodschap duidelijk: we worden alleen gelukkig door ons bewust te zijn van het Nu.

Volgens Tolle kunnen we onszelf bevrijden van pijn en lijden door volledig aanwezig te zijn in het nu. Dat klinkt simpel en dat is het ook. Het enige probleem is dat we de situatie vaak moeilijker maken dan hij is. Of liever: onze denkgeest maakt het moeilijk. Een déél van de denkgeest, daar waar het ego huist, is het obstakel voor verlichting en geluk. Het ego leeft continu in in de toekomst of het verleden. Het nu bestaat niet voor het ego-denksysteem.

Mensen ervaren het ego als een probleem en als een worsteling. Een Cursus in Wonderen weet daar wel raad mee. Het stelt eenvoudig: er is alleen de Wil van God. Al het andere dat wij mensen denken te ervaren is een illusie. Angst bijvoorbeeld kan niet echt zijn, omdat het geen oorzaak heeft. Het ego probeert je wijs te maken dat er wel redenen van angst zijn, maar niets is minder waar. God is de enige oorzaak, en Liefde zijn enige gevolg. Ga maar zoeken in het Nu. Samen met de stem van God, de Heilige Geest, kan je het niet missen.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Boeken, Inspiratie, Interviews, Spiritueel en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De Kracht van het NU

 1. Marieke zegt:

  Lieve frans,

  Ik heb mij gisteren voorgenomen om “de kracht van het NU”te lezen met een passie alsof het een spannende thriller is!
  Ik stond op het punt om dat nu weer te gaan doen toen ik de ingeving kreeg even jou blog te lezen (wat ik overigens te weinig doe!!)
  Dus, aangemoedigd door jou pak ik het NU

  liefs, Marieke

 2. Frans zegt:

  Luister naar de inspiratie van de Heilige Geest Marieke, zit je altijd goed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s