Rananda: ‘Je Krijgt Altijd Het Resultaat Van Je Denken’

Rananda, een verlicht meester die regelmatig Nederland aandoet, brengt een bijzondere boodschap. Een boodschap die zijn leraar, Jezus, 2000 jaar geleden ook al bracht: tijd is een illusie.

U bent een spiritueel leraar. Klopt het dat spiritualiteit bij u al op jonge leeftijd een rol speelde?
“Iedereen begint op aarde op dezelfde manier. Je word je eerst bewust van het lichaam. Daarna identificeer jij je daarmee, of je blijft trouw aan de identiteit die je voor je geboorte al had. Ik had op mijn vijfde nog steeds contact met mijn ware Zelf. Sommigen noemen dat spirit of ziel of de Christus.”

Bij veel mensen gaat dat lijntje verloren, lijkt het, maar Rananda stelt dat het een keuze is die je maakt. Kinderen die deze wereld als een verwarrende plek ervaren, proberen daarom uit te vogelen waarom ze hier zijn. Er is geen handleiding, dus je moet het allemaal zelf uitzoeken. Rananda had het geluk dat zijn contact met de meesters ook na zijn geboorte niet verloren ging. Zij hielpen hem te herinneren waarvoor hij hier gekomen was.

U had dus het geluk dat u het wist.
“Ja, maar op je vijfde is dat soms lastig te accepteren als je nog in een zandbak speelt. Los van het feit dat mijn ouders mij niet behandelden als iemand die een boodschap van liefde kwam brengen. Op mijn twaalfde had ik reeds alle kerken in de regio bezocht, omdat ik gehoord had dat zij antwoorden zouden hebben op mijn vragen. Maar ook zij hadden geen antwoorden. Dat was niet alleen confronterend voor hen, maar het maakte ook duidelijk aan de kerkgangers dat men geen antwoorden had…”

Het beste antwoord dat de priesters Rananda konden geven was: ‘Je zult het nog wel leren als je groot bent. Maar het bleek geen kwestie van leeftijd te zijn. Volgens Rananda is het een kwestie van bereidheid om in contact te zijn met waarheid.

“De waarheid is dat je altijd het resultaat krijgt van je denken. Als je denkt dat je een lichaam bent, dan denk je dat je een mens bent en krijg je alles wat bij dat programma hoort. Wanneer je weet dat je spirit bent, en je spreekt en handelt vanuit dat weten, dan krijg je het resultaat van die gedachte. En dat is wat er met mij gebeurde.”

Toen Rananda 19 jaar was, lazen mensen zijn horoscoop. Men zei: ‘Je wordt geacht een leraar te zijn’. Waarop Rananda antwoordde: “Dat komt goed uit, want ik studeer momenteel voor leraar. Men moest lachen, omdat een spiritueel leraar werd bedoeld. Toch trok me dat idee niet, omdat ik niet geïnteresseerd ben in een grote schare volgelingen. Ik ben geïnteresseerd in waarheid. En ik ben ook geïnteresseerd in de pijn en het lijden wat mensen ervaren en dat dit wordt verwijderd uit hun mind.”

‘Accepteer je de waarheid, dan is er geen sprake meer van evolutie. Dan is er alleen nog maar waarheid, welke perfect en eeuwig is’

Rananda geeft dus kennis door. Dat deze wereld is een wereld van tijd, waarin alles verandert. Neem het lichaam. Het lijkt het dat het ene ‘lichaam’ beter is dan het andere. Zijn advies aan ons is om daarmee te stoppen.

Ermee stoppen?
“Het is niet logisch, toch? Laten we dus daarmee stoppen, want dat is niet moeilijk. Het moeilijkste is namelijk te denken dat je geen spirit bent. Dat is extreem moeilijk, omdat het niet waar is. Dus als je denkt dat je mens bent, met een lichaam, dan heb je al het onmogelijke geaccepteerd.”

Ik heb begrepen dat u ook een boek hebt geschreven over een Atlantische Engel, Gloriana.
“Ik ben hier niet om een heleboel woorden achter te laten, maar ik doe wat ik kan. Daarom heb ik ook Gloriana geschreven, over mijn herinneringen aan Atlantis. Maar mijn echte prioriteit is de boodschap die ik hier kom brengen: tijd is een illusie. Evolutie dus ook. Evolutie is onmogelijk als je het hebt over spirit. Spirit is afkomstig uit de Bron die perfectie vertegenwoordigt. Perfectie is niet iets wat zich nog verder moet ontwikkelen. Accepteer je de waarheid, dan is er geen sprake van evolutie meer. Dan is er alleen nog maar waarheid, welke perfect en eeuwig is. Je bent al datgene wat je zou willen zijn. Wat ik onderwijs is dus niet moeilijk. Mensen hebben alleen moeite om het te accepteren. Wat ik onderwijs is eenvoud, enkelvoudigheid, eenheid.”

Er zijn niet veel mensen die pure non-dualiteit onderwijzen, zoals Rananda. Hij zegt namelijk: God heeft deze wereld niet geschapen. Dat heeft de mens gedaan. Rananda: “Kijk eens met me mee. Kijk naar je lichaam. Je denkt dat je in het lichaam zit. Maar waar zie je het lichaam? In je mind. Wat ik doe tijdens mijn teachings is mensen laten ervaren dat het waar is. Dus dat jij je alleen van iets gewaar bent als jij je dat gewaar bent in je mind.”

Maar dan is alles heel eenvoudig!
“Dat is mijn boodschap. En confronterend. Want als jij je realiseert dat er niets buiten je mind is, dan maakt dat je verantwoordelijk voor alles wat je ziet. Voor alles, dus voor de hele wereld. Dat maakt mensen in eerste instantie niet gelukkig. Totdat mensen leren dat als het in hun mind is, ze het ook kunnen helen. Ze hoeven niet langer te zeggen: ‘het is buiten mij, deze oorlog is groter dan ik, ik kan er niets aan doen. Want als het in jouw mind gebeurt, kun je er wel degelijk iets aan doen.”

Ik kan van gedachten veranderen.
“En het veranderen van je gedachten is gemakkelijk. Dus hoeft niemand anders te veranderen. In je mind heb je twee bronnen van gedachten, waartussen je heen en weer gaat. De ene bron gelooft dat je mens bent. En je zintuigen bevestigen die werkelijkheid. De andere bron is welke ik de waarheid noem. Die heeft niets met lichamen, niets met illusies te maken, alleen maar met perfectie. Met dat wat eeuwig is. Je kunt ook het woord God gebruiken, of creatie of oneindig. Je hebt de keuze uit deze twee bronnen. De vraag is welke je prefereert. Als je de bron van dualiteit kiest, en je kiest voor de zintuigen, dan krijg je alles wat daarmee gepaard gaat. Maar je kunt ook voor die andere wereld kiezen. Ik ben gekomen om mensen die keuze duidelijk te maken.”

Rananda vertelt dat spirituele mensen vaak denken dat er één denksysteem is. Daarom proberen ze de spirituele wereld in de wereld van dualiteit te passen. In feite zeggen ze: God heeft deze wereld geschapen. Maar perfectie kan niet vermengd worden met imperfectie, met dualiteit. De oorzaak, perfectie, moet wel gelijk zijn aan zijn gevolg. Appels vallen tenslotte ook niet van een perzikboom. Ik heb al eerder gezegd: je bent spirit. Dat betekent dat je dus ook van spirit afkomstig moet zijn.”

Op de vraag wie zijn leraar was, antwoordt Rananda: “Jezus. Kan ik daar iets over vertellen? Hij kwam om hier een prachtige boodschap, alles is een met de Bron van Liefde, te brengen. En wat heeft de mensheid daarmee gedaan? Ze besloot om tijd te baseren op zijn leven. Maar Jezus kwam juist om te vertellen dat er niet zoiets als tijd bestaat. De wereld heeft zijn boodschap, dit is niet mijn Vaders wereld, dit is een illusie, dus verworpen kun je zeggen.”

Het is dus een eenvoudige boodschap die Rananda brengt, net zoals Jezus dat deed. Een boodschap dat er niets te verliezen is in en aan deze wereld. Als je van iets houdt in deze wereld, om dat vervolgens door de dood te verliezen, wat is dan de zin ervan? “Maar dat is de boodschap van de mensen in deze wereld. Alles gaat dood, en dat waarvan je houdt zul je verliezen. Dat is het leven, zegt men, leer ermee omgaan. Maar dat is niet wat ik onderwijs. Ik onderwijs dat je wel gek moet zijn om van iets te houden wat je zult verliezen. Houd van het eeuwige zodat je het nooit zult kwijtraken. Mensen worden blij van die boodschap en zeggen: ‘dus ik hoef niet te sterven?’ Dat is een interessant idee. Niet dat men het direct helemaal gelooft. Maar dan vraag ik ze: wat heb je te verliezen als je mijn idee dat er geen dood is, accepteert? In het ergste geval ga je dood, en dat ging je toch al.”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Rananda is een spiritueel leraar die mensen onderwijst wat ze in de weg zetten van Liefde. In de kern zijn we allemaal Liefde, maar omdat we dat vergeten zijn, moeten we kijken wat we daar tussen zetten. Blokkades die dat in de weg staan, moeten opgeheven worden. Rananda is een leraar die je helpt te kijken naar die blokkades en om die op te ruimen. Zodoende word jij je bewust van wie je werkelijk bent.

Dit artikel verscheen eerder in ParaVisie, april 2010.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Bladen, Inspiratie, Interviews, ParaVisie, Spiritueel en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Rananda: ‘Je Krijgt Altijd Het Resultaat Van Je Denken’

  1. Pingback: Rananda: Tijd is een illusie; evolutie dus ook « Frans Vermeulen, journalist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s