Mooie Mensen 6

Laten we een keer terug gaan in de tijd, naar 6 januari 1412 in Domrémy in Frankrijk. Op die dag zag Jeanne d’Arc het levenslicht. Het boerenmeisje zou de loop van de geschiedenis veranderen met haar geloof. Als meisje hoorde Jeanne de stemmen van de heiligen Catharina en Margaretha, van de aartsengel Michaël en van God. Allen droegen haar op het land van de  Engelsen te bevrijden.

Jeanne was een vrouw die zich door niets en niemand liet stoppen. Gekleed als een man zocht ze de dauphin op en overtuigde hem de strijd met de Engelsen aan te gaan. De kerk was not amused to say the least dat deze jonge vrouw dat voor elkaar kreeg en liet haar ondervragen door kerkelijke gezagsdragers, die haar van ketterij verdachten.

Met name haar eigen en rechtstreekse contact met God streek de kerk tegen de haren in. Een eigen Godservaring, zonder tussenkomst van priesters, was in die tijd ondenkbaar. En nog steeds denken veel mensen dat het niet mogelijk is direct met God te communiceren. Maar het lukte Jezus ook en waarom dus jou niet? En je hoeft in deze tijd gelukkig niet meer bang te zijn voor de brandstapel.

16 mei 1920 ging de kerk toch nog overstag en werd Jeanne heilig verklaard. Beter laat dan nooit.


Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, Inspiratie, Spiritueel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s