Gedenk Mens dat Gij Licht Zijt

Uit de film Avatar: Elk levend organisme op de planeet Pandora heeft oplichtende kwaliteiten. Planten, dieren en zee-organismen delen dezelfde eigenschap; ze stralen licht uit in adembenemende patronen.

Wetenschappers kunnen je vertellen dat het ecologische systeem op pandora werkt en communiceert als een zenuwstelsel. Het suggereert dat er een symbiotische relatie is tussen alles wat leeft op Pandora. Het beste voorbeeld van deze onderlinge relatie zijn misschien wel de kleine lichtgevende sprites, de zaden van de heilige boom der zielen. Volgens de inheemse bevolking, de Na’vi, is de boom ook het hart van de innige connectie van AL het leven.

Ik moest ineens denken aan een tegeltje wat ik ooit bezat met de tekst: Gedenk Mens dat Gij Licht Zijt.

Zo is het maar net.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Avontuur, Bewustwording, Bewustzijn, Film, geloof, Inspiratie, Interviews, overdenkingen, spiritualiteit, Spiritueel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s