Jezus Bestaat

Een filmpje op YouTube begint met de woorden: ‘Psst. Kom eens dichterbij. Geloof jij alles wat je ziet?’ Daarna laat het bijna een halve minuut een vaag beeld zien. Het vraagt je vervolgens met je ogen te knipperen.

Wat je dan te zien krijgt is het beeld dat is achtergebleven op je netvlies, maar datgene wat je eerder niet gezien hebt. Voor mij is dat zo’n heldere boodschap. De zintuigen, zoals de ogen, vertellen mij niet de waarheid. Mijn ego wil me dat wel doen geloven, maar meer en meer kom ik erachter dat het ego middels mijn zintuigen alleen maar bewijs wil aandragen voor het idee dat God niet bestaat. Gelukkig is dat een doel dat het ego nooit zal bereiken. Want dat wat niet (waar) is, kan niet zo zijn.

Het filmpje eindigt met de woorden: Je wordt vaker bedonderd dan je denkt. Dat klopt, het ego is zó gemeen, zó achterdochtig. Maar gelukkig totaal geen partij voor mijn Vader.

Overigens kun je Jezus ook als een kaartje versturen.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustwording, Bewustzijn, Film, geloof, Inspiratie, overdenkingen, spiritualiteit, Spiritueel en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Jezus Bestaat

 1. a bos zegt:

  bestaat niet

 2. net zegt:

  De christusgeest leeft in elk mens is mijn persoonlijke visie.
  Hoe Jezus er uitziet interesseert mij niet; voel direct of iemand hier door wordt geinspireerd of niet.

 3. a bos zegt:

  Ik geloof in het vliegend spaghettimonster, persoonlijk. Ik voel dat het bestaat en ons wel een wee bestiert. Dat geloof ik heilig. 🙂

 4. RoKemme zegt:

  Leuk filmpje! heeft alleen niets met de waarheid en bedonderen te maken….. Maar hartstikke leuk

 5. xandrah zegt:

  Jezus bestaat echt!

 6. jojo zegt:

  hij bestaat maar geloof alleen niet in de kerk heb ik in me hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s