Knipogen legt hersenen stil

Vandaag lees ik een alarmerend bericht: ‘Knipperen legt de hersenen kort stil.

Een deel van de hersenen is tijdelijk uitgeschakeld bij het knipperen van de ogen. Een Londense universiteit ontdekte dat bij elke ‘knipper’  de hersenen een deel van het visuele systeem uitzetten. Dat zou verklaren waarom mensen zich niet bewust zijn van het knipperen. Een knipoog durt tussen de 100 en 150 milliseconden. Op dat moment komen er geen beelden en licht binnen, maar toch ervaart niemand dat het even helemaal donker is geworden.

Daarom mijn vraag: Wie is het die ziet als ik niets zie maar toch een beeld ervaar?

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, overdenkingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s