Wetenschap zit er 60 miljoen km naast

Is er nu wel of geen leven op Mars. De wetenschap komt er niet goed uit. 34 jaar geleden was het antwoord van NASA ‘nee’, maar nieuw onderzoek brengt de wetenschappers aan het twijfelen.

Ik moet altijd glimlachen om de berichtgeving in de main stream media. ‘Men’ is ‘altijd’ eensgezind over het feit dat het niet krioelt van buitenaard leven, wat een James Hurtak of Richard Hoagland ook beweren. Om maar eens twee namen te laten vallen van ‘dissidenten’. De Amerikaanse Viking vond geen leven op Mars toen de robots in 1976 bodemmonsters namen. Laat staan van die groene mannetjes met grote ogen. Maar was de aanname van de wetenschap nu dat ze er wél of geen leven zouden vinden?

Datgene wat wel ontdekt werd, waren twee gassen, beide chloorverbindingen, maar geen organische componenten. En dat de gassen waren ontstaan door restanten van de vloeistof waarmee de Vikingen op aarde waren schoongemaakt. Op een andere manier konden de wetenschappers de chemische reacties echt niet verklaren. Echt niet?

Maar de wetenschap zo de wetenschap niet zijn als men niet zou blijven onderzoeken. (Ik vraag mij altijd af wat je moet blijven onderzoeken als je de waarheid gevonden hebt. Enfin, dat is mijn mening.) De aanleiding was dat in 2008 een robot van de Phoenix Mars Lander ‘onverwacht’ (aanname!) ook een chloorspoor vond in de Martiaanse bodem. Toen wetenschappers daarop de Viking-experimenten herhaaldenmet een bodemmonster uit de Atacama-woestijn in Chili, gebeurde er precies hetzelfde. En nu kwam niemand tot de conclusie dat er op Aarde geen leven was.

Maar goed, dat wil niet zeggen dat de wetenschap nu erkend dat er op de 60 miljoen verderop draaiende ‘rode’ planeet leven is, totdat er bewezen is dat het er niet is. Nee, dat nog niet. Maar het bewijst eens te meer, dat de wetenschap boordevol oordelen zit over de ‘objectieve werkelijkheid’. Voor hen is alleen iets waar als het zintuigelijk aangetoond kan worden.

(Bron: de Volkskrant, Aanwijzingen voor leven op Mars in rook opgegaan van 7 september 2010.)

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, overdenkingen, Wetenschap en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s