God bestaat volgens de wetenschap

Er is wetenschap bewijs voor het bestaan van God’, zegt emeritus hoogleraar in dit korte filmpje op YouTube. ‘God is objectief en wetenschappelijk’, stelt hij in de film The Quantum Activist.

In quantum fysica zijn objecten niet gedetermineerd; objecten zijn mogelijkheden. Mogelijkheden van waaruit gewaarzijn kan kiezen. Kun je over God spreken in termen van wetenschap die altijd analyseert en reduceert tot andere dingen?, vraagt Goswami zich in de film af.  God wordt toch verondersteld de ‘whole enchillada’  te zijn. Hoe kunnen we dan ooit over God spreken in wetenschappelijke terminologie, laat staan dat we proberen wetenschappelijk bewijs voor God te vinden. We zijn er letterlijk in geslaagd hele generaties kinderen te trainen in het idee dat alles materie is. En materie is de ontkenning van God.

Toch is er wetenschappelijk bewijs voor God, aldus Goswami. Ga dat zien ga dat zien!

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustwording, Bewustzijn, Film, geloof, Inspiratie, Onderwijs, spiritualiteit, Spiritueel, Wetenschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op God bestaat volgens de wetenschap

 1. weeswijs zegt:

  Geweldige gedachte van deze man! Hij heeft er mijn inziens volkomen gelijk in en dat is ook gelijk de moeite van het leven op aarde voor de mens. De mens is gemaakt om te zien en te ervaren, maar hier op aarde moeten wij geloven in “een onbekende kracht, die alom aanwezig is.”

  Heerlijke man dit! 🙂

 2. Rob Heusdens zegt:

  Hoezo bestaat God volgens de wetenschap? Welk experiment kan men dan doen om het al of niet bestaan van God te weerleggen? Als aan dat criterium nl. niet voldaan wordt, dan is het al of niet bestaan van God niet toegankelijk of benaderbaar met wetenschappelijke methoden.

 3. Chris zegt:

  Hmm, het bijschrift van dit filmpje is een beetje misleidend. De beste man stelt namelijk niet dat er bewijs is voor god, maar dat er volgens de wetten van Quatum-Fysica een God mogelijk is. Dat het mogelijk is wil nog niet zeggen dat het zo is. En overigens in de Quantum-Mechanics het idee dat wij zelf God zijn…. Dus ja, veel filosofie… weinig werkbaar bewijs. Maar het blijft zeker interessant.

 4. Frans zegt:

  Hi Chris, als je God als een idee, als een mogelijkheid ziet, dan heeft de man gelijk. Er is een uitdrukking in het Engels: Once it is possible, it must occur. Jj en ik zijn natuurlijk niet God, maar je kunt ons wel als de extensie van God zien.
  Yep, het is héél interessant.

 5. Ruffles zegt:

  Aangezien wij ons zelf niet hebben geschapen noch de wereld om ons heen,en de uitmuntende orde die wij om ons heen zien betreft het natuurwetten en de immense heelal,moet je concluderen dat er een God bestaat,kijk maar naar je voedsel,en het water dat vanuit de hemel valt.Wie dat ontkent,en gelooft dat het allemaal per toeval is ontstaan,is echt dom of koppig en arrogant om het toe te geven.

 6. Frans zegt:

  Hoi Ruffles, ik denk dat wij onszelf wel hebben geschapen, net als deze wereld. Waarom? Omdat het zo’n chaos is. Het is een liefdeloze wereld waarin alles dood gaat. Kijk, en dat is niet iets van God, dood. ‘Mijn’ God is er een van perfectie, van liefde en een-heid, niet van dualiteit. Dat is ook wat Jezus ons leert in het weergaloze boek Een Cursus in Wonderen. En meer en meer mag ik ervaren dat dit werkelijk zo is.

 7. Ruffles zegt:

  Hoi Johan beste kerel,ik denk dat ik je beetje begrijp betreft deze van zin van jou:ik denk dat wij onszelf wel hebben geschapen.

  U bedoelt natuurlijk de situatie om ons heen?,definieer je wat duidelijker zodat ik u wat beter begrijp.

  Maar natuurlijk bestaat de dood als die niet zou bestaan zou je in deze wereld voor eeuwig willen leven,of kan je de ellende van deze wereld dragen?,de wereld zal voor zolang God het wil altijd tegenstrijdigheden blijven en honger,oorlogen,etc etc, zo kan je de goede mensen uit trekken en standvastige met betrekking het geduld.

  Aangezien jezus vrede zij met hem een mens was,net als ons kan ik hem geen goddelijke titel geven,met respect naar uw geloof toe.

  Ik geloof dat God geheel niet op zijn schepping lijkt of andersom,maar omdat ik God nooit heb ontmoet voel ik zijn bestaan,net als de zuurstof die je niet ziet maar toch profijt van kan hebben.

  Ik hoop dat wij bij ons zelf moeten stil staan waarom wij leven en waarom anderen gelukkig zijn of een zwaar leven leiden.
  Wij hebben de macht om de wereld te veranderen als wij onszelf weg cijferen en een andere onbaatzuchtig bijstaan.

  Je moet nooit naar jezelf kijken hoe zwaar je het hebt,maar kijk in plaats daarvan altijd naar een andere die het zwaarder heeft uiteindelijk zal je je lot met geduld vervolgen,en het kan niet altijd tegen zitten.

 8. Frans zegt:

  Ik bedoel daarmee: het hele universum en ook ons eigen lichaam. Deze schepping is het resultaat van een gedachte zoals Jezus uitlegt in Een Cursus in Wonderen. De dood is net zoals het hele universum een illusie. Dat valt als volgt logisch te verklaren: alles wat Werkelijk is, God dus, is perfect en eeuwig. Iets wat dood gaat is niet perfect en eeuwig en kan dus geen schepping van God zijn. Zoals wij onszelf over het algemeen ervaren is dat wij denken dat wij dood kunnen gaan. Jezus heeft echter bewezen dat je niet sterft. Dat is niet de uitleg die de kerk eraan heeft gegeven. In tegenstelling tot de uitspraak van Jezus: wat ik kan kun jij ook en meer, heeft de kerk hem een soort unieke persoonlijkheid gegeven.

 9. Frans zegt:

  God is een idee van buiten tijd en ruimte Rob. Als jij een experiment kunt verzinnen dat dit idee valideert en verifieert, dan heb je mijn zegen. Maar misschien kun je beter de ervaring van het idee van God uitnodigen, daar heb je meer aan. Het is net als het idee van mango, iemand kan je uitgebreid vertellen, beschrijven enzovoort wat dat is, maar door de vrucht zelf te proeven WEET je het.

 10. Ruffles zegt:

  Hallo frans,ik weet niet waar u uw informatie vandaan hebt dat wat dood gaat niet perfect is,of dat de dood een illusie is.
  Met respect voor uw kijk op deze wereld. kijk naar de aarde en haar perfecte balans van natuurwetten en in ons eigen lichamen die wij elke dag opnieuw gebruiken waar ontiegelijke complexe systemen ons beschermen tegen ziektes,en flexibiliteit die wij voor normaal achten,en natuurlijk het zien en het gehoor en proeven en voelen is dat niet perfect lichaam?
  En dood is echt en de verhalen die de ronde doen vertellen mij dat de dood echte beproevingen kent.toch?
  In wat voor opzicht zou het een illusie zijn?

 11. Frans zegt:

  Hallo Ruffles,
  Dat wat perfect is, is perfect. Toch? In mijn beleving hoort daar geen dood bij, maar Leven. Dood getuigt van imperfectie, omdat het getuigt van de afwezigheid van Leven. Daaruit kan ik alleen maar concluderen dat als ik dood denk waar te nemen, en ik ben er ook van overtuigt dat er leven is, ik me wel moet vergissen. Dat is de illusie of de droom waar ik het over heb.
  Voor leven kun je ook God schrijven als je dat wil, en ik realiseer mij dat voor velen het idee van God nogal beladen is.
  Nog even over de dood: alleen de mensen die hier rond lopen en nog niet ‘dood’ zijn hebben het over de dood. Degenen die bijvoorbeeld een nabij de dood-ervaring hebben gehad (lees het onderzoek en het boek van cardioloog Pim van Lommel) zeggen allemaal dat de dood niet bestaat maar dat wat wij mensen werkelijk oneindig bewustzijn zijn. Ook hier komt de wetenschap dichter en dichter bij de waarheid die advaita vedanta al eeuwenlang weten.

 12. Ruffles zegt:

  Welk religie of ideologie hangt u aan.?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s