Balansbandjes Oranje werken wel

De balansbandjes die veel spelers van het Nederlands elftal deze zomer droegen tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika, werken. Dat de onderzoekers van de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam iets anders meten is niet relevant.

De wetenschappers deden op verzoek van het TROS-consumentenprogramma Radar onderzoek naar het effect van de bandjes, waarvan veel dragers claimen dat ze extra balans, meer kracht en meer lenigheid geven. Een test van de onderzoekers van de VU wijst echter uit dat de armbandjes geen enkel effect hebben. De vraag is natuurlijk: wat wilde men vinden. De sceptische verslaggever en fotograaf van de Volkskrant die eerder over het polsbandje rapporteerden, werden uitgenodigd voor een test. Op één been, zonder bandje zijn beiden direct uit balans. ‘Probeer het nu eens met.’ Het experiment wordt herhaald. ‘Duwde je net niet anders?’, vraagt de verslaggever argwanend. Ook de fotograaf is perplex. ‘Ik geloof er niets van, maar het werkte wel.’

Het hele eieren eten is dat de spelers van Oranje wel in de bandjes geloofden. En dan werken ze. De Vereniging tegen Kwakzalverij schildert het balansbandje natuurlijk weer af als totale nonsens. Want wil je? Maar het deert de Nederlandse importeur niet. ‘Dat is hetzelfde als acupunctuur afschrijven. We weten niet hoe het werkt, maar het doet iets met de energiebanen je lijf. Datzelfde geldt voor het hologram van de Power Balance. Er zitten allerlei frequenties in geprogrammeerd die je energie in goede banen leidt. Daardoor presteer je gewoon net iets beter.’

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, geloof, spiritualiteit, Spiritueel, Sport, Wetenschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s