Goudprijs doorbreekt $1260-barrière

Woensdag 15 september brak de goudprijs met veel kracht door de $1260 barrière. Ook zilver doorbrak vrijwel tegelijkertijd het oude record van ruim $20 per ounce. Willem Middelkoop verwacht dat hiermee een nieuwe fase in de vlucht uit (waarde)papier naar de zogenaamde “hard assets” is ingezet. Hierdoor kan de goudprijs binnen 12-18 maanden $1500 bereiken.

Oorzaak is de sterk stijgende vraag naar wereldwijd (4000 ton) terwijl de goudmijnproductie jaarlijks met 5% daalt en slechts 2300 ton bedraagt. Het jaarlijkse tekort van 1800 ton moet worden opgevuld door de verkoop van centrale banken (en IMF) en het omsmelten van oud goud.

Centrale banken kopers van goud

Nu hebben Westerse centrale banken de afgelopen tientallen jaren inderdaad enorme hoeveelheden goud gedumpt. Zo heeft onze eigen DNB nog maar 600 van de oorspronkelijke 1600 ton goud over. Maar centrale banken in Azië en Rusland verruilen massaal papieren valuta voor goud. Voor het eerst in tientallen jaren zijn centrale banken nu kopers waren van goud in plaats van verkopers. Het gat moet nu dus geheel worden opgevuld door het omsmelten van oud goud.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, overdenkingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Goudprijs doorbreekt $1260-barrière

  1. Frans zegt:

    12 maart 2013 is de prijs ¢ 1.593,80 per troy ounce.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s