Dik, dikker, dikst

We zitten met elkaar op de zeephelling en glijden steeds verder af. Het zal de zwaartekracht wel zijn: kinderen en volwassenen worden steeds dikker.

Ik las in een artikel in Trouw dat verstoppertje leren spelen in de gymles. Pardon? Waar gaat dit over, dacht ik, en las verder. Tussen de 15,5 jongens en 16,6 pocent meisjes tussen 4 en 15 jaar kampen met overgewicht. De vakleerkracht bewegingsonderwijs moet dat rechtbreien.

In Amerika-oh-voorland is drie van de vier mensen te dik. En dat is misschien nog niet zo erg, maar de uitgaven voor medische zorg die daarmee gepaard gaan zullen de pan uit rijzen, schrijft de Volkskrant. Daarom moeten volgens de OESO regeringen, individuen en bedrijven samen gaan werken aan een uitgebreide strategie om de epidemie te bestrijden.

Natuurlijk ligt de schuld buiten onszelf. Voedsel is goedkoper dan in het verleden, in het bijzonder voedsel dat niet echt gezond is, en mensen veranderen hun levensstijl. Ze hebben minder tijd om maaltijden te bereiden en gaan vaker uit eten. Plus het feit dat mensen minder bewegen dan in het verleden. In 1980 was nog vijftig procent van de Amerikanen te zwaar.

Over tien jaar verwacht de OESO dat 75 procent van de Amerikanen aan overgewicht zal lijden. De levensverwachting van een persoon die lijdt aan obesitas ligt volgens de OESO zo’n acht tot tien jaar lager dan die van een persoon met een normaal gewicht.

Wist je dat als je de helft zou eten van wat je ‘normaal’ eet, vertelde een apotheker mij laatst, dat je dan makkelijk 100 tot 120 jaar oud wordt. En in goede gezondheid.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, Inspiratie, overdenkingen, Wetenschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s