Eigen Schuld, Dikke Bult

De Volkskrant schrijft dat de oermens zich nog steeds in onze genen verschuilt. Als ik de Boeddha goed begrepen heb,is dat pertinent onjuist en dus al meer dan 2500 jaar bekend dat dit niet waar is. Wetenschappers blijven echter beweren dat het wel kan. Maar ze maken het nog gekker.

Wetenschappers geven zelfs de genen de schuld van het nog steeds toenemende probleem van overgewicht. Ik citeer: “Mensen kiezen onbewust en instinctief voor voedsel dat de oermens in barre omstandigheden goed kon gebruiken, maar dat voor de moderne mens veel te veel en te vet is.”

Ik denk dat hier twee dingen niet kloppen. Ten eerste kun je niet iets onbewust doen. Want dat betekent namelijk letterlijk dat je iets doet waarvan je niet bereid bent om naar te kijken. En als je niet bereid bent ergens naar te kijken, moet je weten dat het er is. Instinctief is in dat opzicht meer van hetzelfde. Het is een mooie facade van een besluit waarvoor je geen verantwoordelijkheid wilt nemen.

Er is overigens ook een derde, en dat betreft het voedsel. Was friet en kroketten echt het voedsel van de oermens.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, geloof, Inspiratie, overdenkingen, spiritualiteit, Spiritueel, Wetenschap en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s