I Am Sam, Sam I Am

I Am Sam is een ontroerende film over Sam Dawson (Sean Penn), een verstandelijk gehandicapte man. Het begin van de film laat zien hoe hij een dochter krijgt van een dakloze vrouw die hem op de dag van de geboorte verlaat. Sam noemt zijn dochter Lucy, maar als ze zeven wordt, beginnen de problemen.

Op dat moment streeft Lucy’s intelligentie die van haar vader voorbij. Daarbij krijgt Lucy in de gaten dat haar vader anders is dan andere vaders. Om hem niet voor het hoofd te stoten, houdt ze zichzelf terug, maakt opzettelijk fouten en probeert ze op die manier de liefde van haar vader te beantwoorden. Want dat hij van haar HOUDT is zó ontzettend duidelijk, dat de hele wereld er een voorbeeld aan kan nemen.

Toch schuifelen ze langzaam richting afgrond en als een maatschappelijk werkster zich met de gezinssituatie gaat bemoeien raakt Sam de voogdij over Lucy kwijt. Hij mag haar nog maar twee keer per week twee uur bezoeken. Via zijn vrienden komt Sam in contact met Rita (Michelle Pfeiffer), een succesvolle advocate die besluit zijn zaak op zich te nemen, pro deo. Rita probeert de voogdij terug te brengen bij Sam. Maar onder de druk van de rechtzaak zwicht Sam uiteindelijk. Ondertussen vindt er een metamorfose plaats bij Rita die als moeder  diep wordt geraakt door de liefde en de eenvoud van Sam. Ergens aan het einde van de film zegt ze hoeveel ze heeft geleerd in het contact met Sam en hoe rijk ze zich daardoor voelt.

Ook het pleeggezin gaat uiteindelijk over stag en besluit dat Sam de voogdij moet terugkrijgen. De reden? Omdat Lucy nooit een betere vader zal kunnen krijgen dan Sam. Sam vraagt de pleegmoeder voor Lucy te blijven zorgen omdat hij vindt dat Lucy een moeder nodig heeft. Eind goed, al goed. De Liefde overwint.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustwording, Bewustzijn, Film, Inspiratie, Onderwijs, overdenkingen, spiritualiteit, Spiritueel. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s