UPDATE Ramp Tsjernobyl: 1,4 mln doden

Bijna een  1,4 miljoen mensen zijn omgekomen, aldus de Britse wetenschapper Christopher Busby
door de gevolgen van straling die vrijkwam bij de nucleaire ramp van 1986 in Tsjernobyl. Het oude cijfer van één miljoen staat te lezen  in een boek van de New York Academy of Sciences dat op 17 maart werd gepubliceerd.

De auteurs Alexey Yablokov (Center for Russian Environmental Policy in Moskou) en Vassily Nesterenko and Alexey Nesterenko ( Institute of Radiation Safety, in Minsk lazen meer dan 5000 publicaties en onderzoeken die niet beschikbaar zijn in het Engels. De auteurs: “De emissie van deze ene ramp is meer dan handerd maal groter dan de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.”

De resultaten van het onderzoek steken schril af tegen de schattingen van de World Health Organization en het International Atomic Energy Agency. Deze twee organisaties meldden 31 doden onder circa 830,000 mensen die belast waren met het doven van de branden in de reactor van Tsjernobyl. Het boek leert dat in 2005 tussen de 112.000 en 125.000 reddingswerkers zijn overleden.

Naar aanleiding van hun onderzoek concluderen de auteurs dat het aantal doden wereldwijd als gevolg van fallout van Tsjernobyl tussen 1986 tot en met 2004 985.000 mensen bedraagt. Dat staat in schril contrast met de cijfers van het WHO en het IAEA die een schatting maken van 9.000 doden en 200.000 zieke mensen.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op UPDATE Ramp Tsjernobyl: 1,4 mln doden

 1. Arto van Houwelingen zegt:

  Toen de stralingsgolf over Nederland trok zeiden de “geleerden”dat de gevolgen 20 a 30 jaar later pas merkbaar zouden zijn.
  Mijn vrouw heeft de afgelopen jaren al 2 x cancer gehad en dus nog steeds eigenlijk.
  Wonderlijk leeft zij nog steed redelijk gezond.
  Eierstok en de tweede keer eierstokkanker-uitzaaingen in de hersens, nu 2 jaar geleden.

  Nooit heb ik er wat meer over gehoord, die 20 jaar zijn nu dik voorbij.

  Weet iemand?;
  Zijn er nu meer cancergevallen, andere verschijnselen in Nederland?

 2. bas zegt:

  Mijn ex-vrouw is vorig jaar overleden aan longkanker met uitzaaiingen in de lympheklieren . Op jonge leeftijd en dan heb ik het over een leeftijd van 44 jaar . Hoewel het mn ex was , blijf je natuurlijk afvragen hoe dat zou kunnen en ik moet bekennen dat ze ook rookte …. tja . Het is uitzonderlijk maar een link leggen naar tjernobyl is moeilijk , mss nooit , aan te tonen .
  Maar gezien andere artikelen op deze site is en blijft kernenergie toch spelen met het menselijk ras .

 3. Max zegt:

  Een keer een fout of aanslag, en Nederland is meteen voor 200.000 jaar ontoegankelijk. http://szrzlj3.blogspot.com/2011/03/vangen-zonne-energie-op-en-zetten-deze.html

 4. Michael, Shabbatsvierder zegt:

  Mijn verloofde is vorige maand , ( 12 mei 2012 ) op 41 jarige leeftijd overleden aan long, lymphe en botkanker.
  Zij is Wit-Russische van geboorte. Ze kreeg in 2008 kanker in haar tong, dit werd geopereerd; schoon verklaard. Vorig jaar augustus werd er longkanker geconstateerd….
  Mijn schat heeft nooit gerookt.
  De chirurg uit 2008 vond het plausibel om aan te nemen dat de kanker in haar tong mogelijk van Tsjernobyl komt, dit gezien het feit dat een dergelijke kanker bij een nucleaire besmetting past.

  ..een trieste Michael.

 5. Frans zegt:

  Michael, dankjewel dat je het aandurft dit te posten. Gecondoleerd, frans.

 6. Michael, Shabbatsvierder zegt:

  Dank je Frans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s