Fukushima: pappen en nathouden

Dat het ernstig mis is met de kerncentrale van Fukushima wisten we al lang. Maar de officiële instanties cq bronnen willen ons niet alle ins en outs geven van de werkelijke ernst van de situatie. Bang als ze zijn dat er een totale paniek zou ontstaan. Het is een beetje te vergelijken met de desinformatie rondom het ufo fenomeen en de beweegredenen zijn hetzelfde. Wij weten wat goed is voor het volk en vertellen ze niet meer dan nodig.

De ernst van de situatie wordt bijvoorbeeld duidelijk als blijkt dat mensen die van Tokio naar de US vliegen de stralingsapparatuur laten afgaan op de vliegvelden. ‘De autoriteiten in de VS zijn daardoor scherper gaan letten op radioactiviteit bij binnenkomende vluchten’, een goed voorbeeld van pappen, want het doet alleen iets aan de gevolgen. Gelukkig verzekert de Wereldgezondheidsorganisatie ons dat de straling vooral lokaal is en geen gevaar voor bijvoorbeeld Tokio.

Kranten schrijven dat de wind relatief gunstig staat zodat de radioactieve wolk richting Stille Oceaan wordt geblazen. Hoe naief. Iedereen weet dat de wolk vele malen de wereld rond gaat en daardoor in staat is enorme oppervlaktes te besmetten zoals bij die van Tsjernobyl het geval was.

Ook is er veel onduidelijkheid over het droog staan van de reactoren. ‘Maar we proberen ze weer onder water te krijgen, met helikopters, bluswagens en we leggen ook weer een stroomlijntje terug naar de pompen. De werkelijkheid is dat geen van alle lukt of gelukt is. Pappen en nathouden.

Uit de Volkskrant: Ook wordt nog geprobeerd om een elektriciteitskabel aan te sluiten bij reactoren 1 en 2. Die zou de stroom moeten leveren voor de pompen, waardoor het oorspronkelijk koelingssysteem weer – gedeeltelijk – kan werken. Prioriteit blijft vooralsnog water te krijgen in de bassins waarin de radioactieve staven liggen. In het koelbad voor gebruikte splijtstofstaven in zeker één reactor staat te weinig water, waardoor de staven dreigen droog te koken. Als de staven oververhit raken, verspreiden ze meer straling.

Het is net als met de vaagheid van het weerbericht:

Verwachting

Overwegend bewolkt, vanmiddag in de zuidelijke helft regen. Komende nacht helder en kans op mistbanken, morgen perioden met zon.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, overdenkingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Fukushima: pappen en nathouden

  1. bas zegt:

    Het grote probleem , dat weten wij allemaal . Een reactor laat zich niet zomaar stoppen . Tjernobyl is het grote voorbeeld en zelfs nu is daarover ( zoals betonrot in de “beschermende koepel”) weinig bekend , of word prijgegeven . Ook het radio- actieve afval , dat in betonvaten massaal gedumpt werd op de Oceaanbodem is ook een tijdbom , de halveringstijden overstijgen alle houdbaarheid van de vaten waarin het opgeslagen is .
    Japan heeft een bijkomstig probleem , het is bijna het dichtsbevolkte land ter wereld . Laat die wind maar eens naar het zuiden waaien , dan is paniek en een op voorhand mislukte exodus het gevolg , je kan niet even miljoenen mensen naar “zekere gebieden” brengen of verplaatsen .
    Misschien dat de technieken verbetert zijn , de discussie over wel of geen kernenergie is al zo oud als kernenergie zelf . Wij zullen , om dit soort catastrofes te voorkomen , echt eens diep en serieus moeten nadenken over alternatieve bronnen , vooral en ook de industrie . Sluiting van oude , totaal onveilige centrales ( vooral in het voormalig Oostblok ) zal wereldwijd afgedwongen moeten worden .
    Aan de andere kant zullen mensen zich eens bewust moeten worden dat energie niet iets is “dat er altijd is en zomaar ergens vandaan komt” . Onze manier van leven zal eens drastisch moeten veranderen ……. consuminderen ? En laat daar de kern (!) liggen van het probleem .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s