Worden de stralingsdata vervalst?

Zojuist lees ik een artikel van  een man die werkzaam is geweest in de kernenergie industrie op het gebied van stralingsniveau. Hij vraagt zich af waarom de meetapparatuur verpakt is in plastic.

‘Het is bekend dat verschillende radioactieve deeltjes, alfa, beta en gamma, op een verschillende manier tot materialen door dringen. Gamma is het meest penetrerend, daarna beta en alfa. Alfa gaat nog niet eens door papier, dus  ik betwijfel of het door plastic gaat, tenzij het een ‘speciaal soort’ plastic is.’

Het punt dat de man maakt is dat door de detector af te schermen met plastic de mensen zich niet bewust zullen zijn van alfa-besmetting. Dat kan een vals beeld geven bij het publiek, zeker als er sprake is van een hoge mate van alfa-besmetting. Hoewel alfastraling het minst doordringend is, is het ook de meest ioniserende straling en daarom het gevaarlijkst voor de gezondheid.’

Laat alsjeblieft experts op het gebied van Radiologische bescherming deze berichtgeving weerspreken!

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Worden de stralingsdata vervalst?

 1. André zegt:

  Frans,
  Ik ben FNV’er en heb contact met International Solidarity. De FNV heeft zich versterkt door zich aan te sluiten bij de andere internationale vakbonden wereldwijd. Als je op zoek gaat vind je het antwoord. Alfastraling gaat niet door plasticfolie. Hiermee kun je je conclusie trekken.

  Nu wordt ook ineens duidelijk waarom de EU de stralingsnorm in voedsel heeft verhoogd! Hogere machten en tegenstrijdige belangen spelen hierbij een rol.

  Hopenlijk kunnen we hiermee elkaar van dienst zijn.
  Met vriendelijke groeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s