24 keer meer radioactieve brandstof in Fukushima dan in Tsjernobyl

Een wetenschapper vertelde gisteren aan de media: De Daiichi kerncentrale  in Fukushima had voorafgaand aan de ramp een totaal van 1760 ton aan nieuwe en gebruikte nucleaire brandstof op op haar terrein volgens informatie afkom van de eigenaar, de Tokyo Electric Power Company (TEPCO).


De meest beschadigde Daiichi reactor, nummer 3, bevatte voor de aardbeving ongeveer 90 ton aan brandstof. De wateropslag boven reactor 4, die volgens Gregory Jaczko van de Nuclear Regulatory Commission’s (NRC) haar koelwater heeft verloren, bevatte 135 ton verbruikte splijtstof. Om een vergelijking te maken: de hoeveelheid brandstof die verloren ging bij de meltdown van de Three Mile Island kerncentrale in 1979 in de US was ongeveer 30 ton; die van de reactoren van Tsjernobyl ongeveer 180 ton, toen zich daar in 1986 het ongeluk voordeed.

Dat betekent dat Fukushima bijna 10 keer meer nucleaire brandstof heeft dan de kerncentrale van Tsjernobyl toentertijd.

Het betekent ook dat alleen al reactor 4, die zijn koelwater verloren heeft en geconfronteerd wordt met de mogelijkheid van het vrijkomen van  radioactief materiaal, 75% van de hoeveelheid nucleaire brandstof heeft als bij de ramp in Tsjernobyl.

Maar de echte cijfers zijn nog slechter.

TEPCO heeft zeer recent nog veel meer radioactief bestraalde splijtstofstaven in bassins opgeslagen. Volgens Associated Press was er – op het moment van de aardbeving en de tsunami – 3.400 ton gebruikte brandstof in zeven zwembaden, plus 877 ton werkzame brandstof in de kernen van de reactoren.

Die brengen het totaal op 4.277 ton nucleaire brandstof in Fukushima.

Dit betekent dat er bijna 24 keer meer nucleaire brandstof aanwezig is in de kerncentrale in van Fukushima dan er in Tsjernobyl was.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op 24 keer meer radioactieve brandstof in Fukushima dan in Tsjernobyl

  1. Anna Lyse zegt:

    Als ingenieur ben ik altijd voor het gebruik vam kernenergie geweest. Chernobyl was destijds voor mij een ongelooflijke fout die ik niet voor mogelijk hield en nog steeds niet begrijp tenzij je als operator niets van kernenergie weet. Ik beschouwde het als de absolute uitzondering. De gebeurtenissen in Fukushima en het feit dat er geen openheid is en ook dat management absoluut niet is voorbereid op een ramp hebben gemaakt dat ik nu tegen het gebruik van kernenergie ben. Er is heen gereedschap, geen apparatuur en er is geen organisatie die voorbereid is op een kernramp. Het aantal fall back options zijn geen onafhankelijke fall back options. Echt ongelooflijk. Robots moeten uit de VS komen. Zelfs een schip met zoet water .. Ik ben ervan overtuigd dat veel feiten niet worden bekend gemaakt. Verder worden de werkers in de centrales aan hun lot overgelaten en zijn de managers in geen velden of wegen te bekennen. Veel verder dan wat excuus aanbieden komt dit management niet. Ik kan tot geen andere conclusie komen dat op deze wijze kernenergie niet kan worden toegepast zonder wereldwijd te veel schade te kunnen veroorzaken.

  2. Kortom… wat gebeurde er wèrkelijk…

  3. Voelt als een mayor cover up in de grootte van de Twin Towers in NY.
    Zie ook https://renvogel.wordpress.com/2011/04/26/1804/#more-1804

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s