Smit geneest volksvijand nummer 1: kou

Zwart van binnen, van buiten wit geverfd door God. Dat is zoals vloekendokter Olof Smit wordt omschreven. Hij is in staat vloeken te kantelen, maar hij wordt boos als je hem sjamaan noemt. Voor het eerst treedt Smit in de publiciteit als kruidengenezer met twee drankjes die, zoals hij dat noemt, volksziekte nummer 1 kunnen genezen: kou.

Vierde blokkade

Smit begint het gesprek met een anekdote over een huisvriend van zijn ouders, de helderziende Peter Hurkos [1]. “Ze zeggen wel eens: als een helderziende [2] niet goedschiks wil leren, dan maar kwaadschiks. Hurkos was huisschilder toen hij van zijn ladder viel en er ‘iets’ in zijn hoofd gebeurde. In het ziekenhuis zei hij, nadat hij drie dagen in coma had gelegen, tegen een zuster: ‘Je hebt je tasje in lijn 4 laten liggen.’ ‘Je bent niet goed bij je hoofd’, was haar antwoord, maar later kwam ze bij hem terug met de woorden: ‘Het klopt’.”

Een generatiegenoot van paragnost Gerard Croiset.

“Ja. Met hen is het allemaal begonnen en daaruit is de parapsychiatrie [3] voortgekomen. 75 psychiaters die zeiden: er moet nog een vierde blokkade zijn. De eerste drie kenden ze al. De fysieke blokkade, nummer één, werd behandeld door artsen; de emotionele blokkade, nummer twee, door psychologen en de psychiaters behandelden de mentale blokkade, nummer drie. Maar uiteindelijk kon men een op de vijf cliënten toch niet helpen. En toen werd ik gebeld.”

‘Meneer Smit, we hebben van U gehoord. Artsen die gedepersonaliseerde [4] cliënten aan U doorgeven, lopen na vier maanden als de meest leuke mensen naar buiten. Zonder medicijnen.’

“Dat klopt.”

‘Dus U kent de vierde blokkade?’

“Ja, en het is de belangrijkste van de vier want hij veroorzaakt meestal de andere drie.”

‘Dat is een ontdekking.’

“Die heb ik niet ontdekt, die bestaat. Mensen in het bos werken er de hele dag mee. En jullie kennen hem ook.”

‘Ja, maar er is geen lectuur, nergens ter wereld staat beschreven wat een vloek is.’

“Klopt. En degenen die het wel weten komen het bos niet uit, kunnen lezen noch schrijven. En degenen die er misbruik van maken, doen hun bek niet open.” En toen kwam het achterlijke antwoord: ‘Hoe weet U het dan? U weet wat het is, want wij zien de resultaten.’

“Gewoon naar landen gaan waar ze nog vloeken zetten. En daar moet je iemand vinden die integer is gebleven en ze terugdraait.”

“Zo dom hè, maar dat zijn wetenschappers. Ongeveer het domste volk dat er bestaat. En als het om reëel denken gaat, dan zijn het zelfs gevaarlijke mensen. Logisch doordenken, associatief-analytisch denken kunnen ze ook niet. Toch moet je niet vergeten dat psychiaters spiritueel genezers zijn, anders ben je dat niet. Die werden in andere levens vaak uitgenodigd naar grotere locaties om spiritueel adviseur van het volk te zijn. Vroegere leiders hadden altijd twaalf spirituele adviseurs en bij grote beslissingen moesten die een droom [5] krijgen. En was die droom eensluidend dan werd dát de beslissing.”

In een eerder interview [6] vertelt Smit uitgebreid hoe hij in de regenwouden van Suriname een spiritueel genezer werd. “In de bossen heb je genezers en spiritueel genezers, net als hier in het westen. De genezers hebben een fantástische plantenkennis, dat zijn er duizenden, waarvan ze er met zo’n kleine zeshonderd werken. Van die 600 gebruiken ze de bladeren, of de takken, of de wortels, of de zaden, of de vrucht  – vrouwtje, mannetje – maar altijd in combinatie. Er is niet één kruid dat zelfstandig werkt. Het is altijd de chemie van de sortering die een nieuw energieveld maakt en het werk doet. Als genezer word je geboren met deze informatie. Je hebt daarnaast je fysieke en rationele mogelijkheden én de instrumenten om te luisteren naar jezelf.”

Jezelf?

“Ja. Jezelf als de Ziel die woont in het middenrif, in de buurt van het hart waarmee hij moet werken. Je ziet het vrouwen nog doen. ‘Oh mijn God’, zeggen ze dan en bewegen tegelijkertijd met de hand naar het middenrif. Een Ziel die meerdere levens heeft gehad, komt terug met veel lévenservaring. De kerk, je weet wel, die eerste franchiseorganisatie, heeft daar iets op bedacht: járen levenservaring. Weer zo’n truc van de gevestigde orde.”

Help! Alles loopt vast

Smit vertelt dat de spirituele genezers uit de Surinaamse regenwouden, naast de Ziel, ook van God gegeven talenten hebben. “Zij zeggen: ‘God is de maker van alles, van het oneindige’. Dat betekent dat je God niet kunt meten.” Hij klapt in zijn handen alsof hij wil zeggen: klaar met God. “God heeft dus ook de toekomst gemaakt. Krijgt de spirituele genezer een droom, dan is dat bijvoorbeeld een boodschap van de Ziel van iemand die de dag daarvoor malaria heeft opgelopen. En hij krijgt van diezelfde Ziel nóg een droom: dat hij over zes weken morsdood is. Staat zo’n genezer de volgende ochtend voor de hut: ‘Drink’.”

Je zegt: een Ziel heeft meerdere levens gehad?

“Van degenen die terugkomen is 60 procent oude Ziel, hier op aarde zeggen ze afkomstig van de oude culturen, en 40 procent is jonge Ziel. Die jonge zielen zakken pas sinds 500 jaar. Wat ze doen? Ze zitten op de camping met een pot bier, bingootje, barbecue. Wij zijn stinkend jaloers op ze. Maar als we zelf een week zitten te klaverjassen worden we gillend gek, omdat wij altijd het gevoel hebben dat er iets is tussen hemel en aarde wat we moeten vinden. Van die oude zielen is overigens maar een 0,5 procent [7] spiritueel en die hebben allemaal één van de 350 door God gegeven talenten meegekregen. De spirituele genezers echter hebben ze allemaal. Alle 350 dus.”

Smit vertelt dat er zeven richtingen in gidsen zijn. “Je hebt bijvoorbeeld de cultuurgids met zeven broers en zusters, want je kunt leraar worden, architect enzovoort. De spirituele genezers kijgen naast de zeven gidsen er nog een extra: de paraplugids zodat God in alle richtingen met hen kan werken: verleden, heden en toekomst. De oudsten in de bossen, van een jaar of 100, vertelden mij: ‘God heeft ons apart gezet, omdat als alle stammen op aarde vastlopen, jij naar buiten moet komen met onze kennis’.

De spirituelen lopen vanaf Dag 1 op aarde rond. Die hebben hun vinger opgestoken toen God hen vroeg, want ze zijn nieuwsgierig en eigenwijs: eigen wijsheid, wijsheid van je Ziel. De westerse cultuur ervaart dat momenteel als de lastige indigo-, acquarius- en kristalkinderen. Vroeger kwamen ze om de 200 jaar, nu komen ze gelijk weer terug, in ploegendiensten. Dat zijn de nieuwe leiders.”

Je hebt dus genezers en spiritueel genezers?

“Genezers kennen alle kruiden, alle mixen en hen zoek je op voor praktische aandoeningen, zoals je hier naar je huisarts gaat. Een spiritueel genezer is nooit aan het werk. Never. Die voorkomt dat je ongelukken krijgt of ziek wordt. Maar het motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’ is geschrapt sinds Pasteur. Toen is het woord ziekenhuis wellicht verzonnen. Tegenwoordig is het zo dat als je localiseert wat ziek maakt, en je bouwt daar een medicijn voor dat werkt, jij je eigen nest bevuilt. Preventie, eigen heelmeesterschap is al helemaal uit den boze voor de farmaceutische industrie. En de wetenschap is daar achteraan gelopen.

Toch moet preventie terugkeren in onze maatschappij. Wij zetten tegenwoordig 80.000 kippen bij één boer. Dan moet er toch een spirituele zijn die geïnspireerd is, een droom heeft, en zegt: ‘Doe dat niet want ik heb gezien dat zoiets de vogelgriep gaat opleveren’. Dat heb ik ooit allemaal op eigen titel gefilmd en in een documentaire gegoten met de titel: Ons dagelijks voedselpakket. Eenmaal klaar bood ik hem Gerrit Braks aan, de toenmalige minister van Landbouw. Braks zei: ‘Als deze film wordt vertoond staan we straks allemaal op straat’. Hij zag de film als economisch gevaar waardoor de export wel eens op tilt zou kunnen slaan. Want weet je, de lobbyisten trekken aan de touwtjes. En voor de kruiden waarmee ik nu werk, geldt hetzelfde. Ik ga ze niet openbaar maken, want dan word ik een slaaf van de farmaceuten. Ik doe het stap voor stap, maar de tijd is rijp. Iedereen roept: help! Alles loopt vast.”

Nergens ter wereld staat beschreven wat een vloek is

“Het is die halve procent spirituelen die NU moet leren opstaan. Dat zijn de geboren leider, de coaches, maar die zitten nog in het proces van: ‘Hoe zit het dan met die vierde dimensie, dat spirituele? Hoe zie ik op tijd, hoe hoor ik op tijd de signalen?’ Het proces is pas aan de gang en komt nu net uit de zweefneeffase. Zeg maar zo’n 50 jaar, sinds de Croisets enzo.”

Alles loopt vast, zeg je.

“Ja, ook zo’n psychiater waarvan ik vertelde dat hij mij opbelde.”

‘Meneer Smit, wij hebben vergaderd en U kunt een lezing komen geven.’

“Toen ben ik zó kwaad geworden. Hoor je wat je zegt? Ik ken je hoor, je bent kinderpsieg.”

‘Ja, en zeer succesvol. Ik heb een heel drukke baan.’

“Maar je kind van 16 zit aan de anti-depressiva.”

‘Hoe weet U dat?’

“Maar is het zo?”

‘Ja.’

“Weet je ook waarom? Omdat je het zo druk had met andere kinderen en je succes, dat je nooit tijd had voor je eigen kind. En dat je daardoor je eigen bloed nooit meer wakker hebt gekregen.”

Hij werd me toch kwaad.

“Bovendien”, deed ik er nog een schepje bovenop, “moet jij je vrouw eens vragen of je nog zo erotisch bent.”

De man had geen enkele passie meer voor zijn eigen leven. Hij zat vol met vloeken.

Jij bent als spirituele in de familie de kop van Jut.”

‘Hoe komt U erbij. Ik heb een tweede huis. Ik verdien lekker.’

“Overleven dus.”

‘Mijn klánten hebben een probleem, díe zijn gedepersonaliseerd.’

“Je bent zelf gedepersonaliseerd. Daarom is dat joch zo verdrietig, omdat hij zijn eigen vader nooit gelukkig heeft gekregen.”

Emotionele kou? Passie verdwenen!

“De man kon zijn passie niet inzetten omdat hij de vloeken had. Want als je passie hebt, wat zou je dan nog zoeken om je familie te bevrijden van de blokkade. Hoewel dat secundair is. Primair is dat er voor spirituelen niet eens een school is. Er is voor iedereen, die een van God gegeven talent heeft en zijn richting terugvindt, een school, behalve voor de spirituelen.”

Is het leven niet de school?

“Ja, maar dat is de schande. Want als het leven zoals jij zegt de school is, dan moet oma bij de geboorte ‘Hoera’ roepen. Dan zou je hartelijk ontvangen moeten worden als spirituele om het talent wakker te maken. Maar dat gebeurt thuis niet, noch op school. En dan ben je hevig de lul.

Oma bijvoorbeeld hoort vlak voor de geboorte een droom te krijgen: hé, een spirituele, dankuwel. En te zeggen: ‘Die gaat met drie jaar achter mijn kont aan.’ En als oma er niet is, zou er een school moeten zijn, net als voor Harry Potter. Dat verklaart voor een deel het succes van Joanne Rowling’s boeken. Wereldwijd zijn er miljoenen [8] van verkocht.”

Je hebt wel eens gezegd: niets is beter dan een spirituele blokkade.

“Klopt. Als je wordt geboren, maar er is geen kennis, geen school en in huis geen opa of oma, dan heb je een lange weg te gaan om naar het spirituele te komen. Niets is beter dan een spirituele blokkade, omdat die klachten geeft, en daardoor ga je zoeken en blijf je zoeken. Leuk worden mag nog, maar leuk blijven niet, want dan krijg je een beuk [9]. Om je eraan te herinneren: zoek door!

Vandaar mondiaal ook al die problemen: de rooms-katholieke kerk met zijn zedenschandalen; de politiek wordt eveneens geteisterd, zoals Berlusconi’s Italië en Egypte met Mubarak; er zijn onder meer oorlogen in Irak en Afganistan; terrorisme; milieurampen zoals in de Golf van Mexico of een continent van plasticafval in de oceaan [10]; financiële crisis; natuurrampen zoals een tsunami en een uitbarsting van de Merapi vulkaan in Indonesië; en wereldwijd vallen duizenden vogels dood uit de lucht en sterven vissen massaal.”

Er is iets aan de hand om het nog zacht uit te drukken.

“Het is een proces waarbij de spirituelen weer op zoek gaan van liefde en warmte. Het zijn de spirituelen die als kind dachten: shit, ik moet mama helpen, maar ik kan het niet. Dat zijn kinderen die in de kou stonden, emotionele kou.

Ik heb ook zo’n proces achter de rug. Ik stond aan de wieg van stichting Aarde en werkte innig samen met Actie Strohalm. Wij schakelden toen al reclamebureaus in om kwik in vruchtwater aan te kaarten. In Japan stierf een heel dorp aan kwikvergiftiging. De jongens zeiden op een gegeven moment: ‘Smit, stap eruit, dit kun je niet hebben. Je bent te idealistisch.” Daarna ben ik een film gaan maken over aids en hiv-geïnfecteerden.

Toen ik die film eenmaal gemaakt had, kwam ik jongens uit Suriname tegen die zeiden: ‘Wij hebben genezers die kunnen aids aan’. Door mijn film had ik ontdekt dat er meer mensen waren die het medicijn tegen aids wilden vinden dan dat er aidspatienten waren. Mijn antwoord was dan ook: ‘Dat kan niet’. Maar ik was toch nieuwsgierig en ging met ze mee naar Suriname. Daar kwam ik erachter dat met slechts twee kruiden aidspatiënten na drie maanden weer hun gewicht en energie terug hebben. Weliswaar nog niet seronegatief, want daar moet je meer voor doen, maar toch! In drie maanden tijd ontpopten zij zich van een cocon naar levenslust! Ik filmen natuurlijk, maar de patiënten zeiden allemaal: breng het niet op de buis.

Toen heb ik eerst nog een een kliniek geopend in Amsterdam, gesponsord door Jacob Hooy, de grote kruidenboer. Ik haalde de spirituele genezers uit het bos, bracht ze naar Nederland waar ze hernia’s in een handomdraai genazen. Dat doen ze met een olie die botten kan smelten. Een been dat op drie plaatsen gebroken is en dat normaliter geamputeerd moet worden in een ziekenhuis? Met een soort zwarte kruipolie, gemaakt van gebrande noten en kruiden, die op het been wordt gesmeerd, heelt het bot in acht weken tijd. Het kruipt naar binnen net zoals je een medicijn slikt. Olie met noten en kruiden die het bot aaneen smelten. Kun jij je dat voorstellen? Het bot vloeibaar maken?”

Als de aminozurenpap in een cocon van rups voordat hij vlinder wordt?

“Ja. Ik daarna met zo’n patiënt naar het ziekenhuis voor röntgenfoto’s. Prachtig geheeld door de olie die het calcium van botten smelt. Kun je nagaan wat er voor kracht daarin zit! Die doktoren in Suriname wisten dat.

En die spirituelen kunnen nog veel meer, zei ik tegen ze.

‘Dat weten wij niet.’

Zijn jullie dan nog nooit het bos in gegaan?

Ik ging later wel weer terug het bos in om nog veel meer te leren. Zag ik de kinderen baden in een oliedrum met een vuur eronder. Kruiden erin en om de beurt kregen ze met kalebassen heet water over zich heen gegoten. Beetje wassen, beetje drinken, God bedanken en weer spelen. Dat is spiritueel, zei ik.

‘Nee’, zei de genezer, ‘dat is kou uit het systeem houden.’

Zoals snot?

‘Ja, zoals snot.’

Dat slik je in of spuug je toch uit?

‘Ook. Maar op deze manier halen wij het uit de kaken, de voorhoofdsholten en andere ruimtes. De zwakke plekken’, zei die ouwe. ‘Daar gaat de kou zitten.’”

Kou reist door het lichaam

“Later in Nederland heb ik wel eens aan mensen gevraagd: ‘Wat heb jij nou in je jeugd gekregen als het om liefde ging?’, want liefde kun je vertalen in warmte. Mensen komen met fysieke klachten, emotionele klachten, maar niemand heeft mij ooit antwoord kunnen geven op die vraag. Niemand. Ze zeiden altijd: ‘Smit, ik weet niet wat je bedoelt. Ik heb niet zoveel warmte gehad. Maar dat was niet wat ik vroeg. Ik vroeg: Wat heb je gekregen? En ze noemden mij wat ze niet gekregen hadden. Interessant hè?

Als mensen geen warmte krijgen, gaan ze er vanuit dat ze niets krijgen. Dat is dus niet waar. Je krijgt kou. Een oud spreekwoord luidt niet voor niets: Iemand in de kou laten staan. Dat is emotionele kou. ‘Doe jij maar wat ik zeg’, maar naar het kind wordt niet geluisterd. Warmte en kou horen in het lichaam in harmonie te zijn. Als er een virale kou binnenkomt, moet de warmte die kunnen smelten.”

Dus een hernia is kou?

“Ja. Heb ook moeten leren hoor. Bracht zo’n oude genezer mij naar de bouw en zei hij: ‘Let op, dat is kou.’ Had hij al gezien dat zo’n jongen vol met kou zat. ‘Hij tilt verkeerd en gaat binnenkort door zijn rug.’

Wat gebeurt er nou op zo’n moment? Emotionele kou kan een overdosis worden waar de warmte niet tegenop kan. En virale kou kan daardoor niet meer geneutraliseerd worden, gaat in het lichaam reizen omdat hij vloeibaar is. De genezers noemen het ook wel waak waka [11]. Het reist door het hele lijf, in spieren en holten. Het kan uiteindelijk uitharden tot een calciumvorm.”

Dus virale kou plus emotionele kou is gelijk aan ziekte.

“Dat geldt voor een overdosis. Die kou gaat dan reizen, en dan praat ik over jaren, en zoekt alle openingen en zwakke plekken waar hij in kan kruipen want hij reist met het bloed. Uiteindelijk wordt de kou botachtig hard, en als dat tussen de vingerkootjes gaat zitten heet dat reuma. Drukt het tussen zenuwen van het zenuwengestel, dan spreekt men van artritis. In de rug wordt het een hernia enzovoort, enzovoort. Zo’n 80 procent van alle ziektes wordt door kou veroorzaakt. Verhardt de kou in de cellen, dan spreekt men van een tumor, kanker dus. Bij borstkanker kun je dat goed voelen. Maar zoals je een niersteen kunt vergruizen, kun je de kou ook laten smelten door een kou-smelter te drinken. In drie weken maak je de botachtige koude zacht. Dat middel heb ik Cell Cleanser genoemd. Cell Cleanser gaat rechtstreeks naar de cellen en smelt het tumor.

Het bot wordt vloeibaar door een olie van noten en kruiden

Het heeft mij zeven jaar studie gekost om mijn eigen medicijnen te maken, maar nu heb ik lokale tumoren in de borst bijvoorbeeld in drie weken zacht, en in zes weken weg. Alle lokale kankersoorten, die met het bloed reizen, kan ik behandelen. Dus geen beenmergkanker, want daar kan ik niet bij via het bloed, noch terminale gevallen van kanker, daar ben ik te laat. In het genezingsproces zie je de kou in de vorm van slijm, samen met de ontlasting, het lichaam verlaten. De handen en voeten worden weer warm en er wordt veel gedroomd. Dat is de emotionele kou die eruit komt, samen met het angstzweet.”

Voor de spirituele mens is het centraal zenuwstelsel veel belangrijker dan het spiergestel, vertelt Smit. “Hij moet energetisch vóelen. Wordt dat in de jeugd niet gevoed, krijg je een verbod op het spirituele, dan ben je in de aap gelogeerd. En alles wat je in dat opzicht, dus qua trauma’s, meeneemt uit andere levens is ook positief. Enerzijds verrijkt dat de ervaring, anderzijds voorkomt het dat je op je luie krent gaat zitten.

Een spirituele met een verbod op het spirituele verkrampt in het centraal zenuwstelsel [12]. Als zo iemand nooit iets mag, verkrampen de reflexen.” Smit vertelt dat de hormonen die in de hypofyse worden aangemaakt, voor de reflexen moeten zorgen. “Zo kan wat het oog ziet in handelen worden omgezet. Maar als je van jongs af aan nee te horen krijgt, kun je op latere leeftijd uitval krijgen van de alvleesklier en dus suikerziekte of multiple sclerose [13]. Gaat de kou in de spieren zitten, dan krijg je ALS [14]. De kou zelf kan niets, net zoals de vloek niets kan. Wat hij wel kan is de zwakke plekken opzoeken en de doorstroming blokkeren zodat ziektes kunnen ontstaan.”

Beschermers

“Dagelijks krijgen wij 20.000 virale vormen binnen. Normaal gesproken kan je systeem dat makkelijk aan. Maar gaat je energie drastisch omlaag, en is je immuunsysteem verzwakt, dan word je een cocon. Dan pak je alles op.

In het bos is er geen stress en hebben ze nog nooit gehoord van MS, ALS, epilepsie, parkinson, noem het hele zooitje maar op. Ja, wel malaria, deghue en slangebeten. De oudsten zeggen ook: ‘God heeft ons hiernaartoe gestuurd en apart gehouden. Want als alle stammen op aarde stranden, en dat is NU, dan moeten wij naar buiten met onze kennis.’ En zij zijn de enigen. In India weten ze het niet, in China niet, in Afrika niet. Niemand weet het, maar zij wel.”

En jij bent de deur naar de wereld?

“Ja, dat wil zeggen, geworden. Ik vroeg ze: Waarom leer ik het? Ik ben wit, oma.

Zei ze: ‘Jongen, in heel veel vorige levens had jij nog een zwartere kont dan ik.’

Maar waarom ben ik dan nu wit?

‘Omdat jij de kennis naar de witten moet brengen jongen. Je bent zwart van binnen, maar God heeft je van buiten wit geverfd.’

Stond ik daar… Dan wist ik het en gingen we dansen op de muziek van de drums. Was het feest hoor.

Die zwarten weten veel meer dan ik. Ze hoeven ook geen proef af te leggen. Dat zijn generaties van sjamanen. Wij noemen ons al sjamanen als we wat kunnen, maar ik durf het niet in mijn mond te nemen. Wat díe kunnen, dat houd je niet voor mogelijk. Die kunnen energie aan… Heb ik je dat verhaal van die ouwe bij de rivier ooit verteld?

Een oude genezer, ik schat 97 jaar, zei op een ochtend: ‘Kom, we moeten naar de rivier.’ Dat is een enorme stroom, in de Amazone. Om zes uur ‘s morgens zitten we daar aan de oever, komen er drie slepers stroomopwaarts gevaren met een platbodem ter grootte van een voetbalveld. Aan boord stonden machines met banden zo groot als deze kamer. Chinezen. Ze hadden een concessie om in een deel van het bos alle grote bomen te kappen. Ik keek die ouwe aan en hij zei:

‘Ik heb gedroomd dat ze kwamen.’

Kun je ze niet tegenhouden?

‘Nee, het is niet meer tegen te houden, maar ze mogen niet aan mijn boom zitten.’

Met zijn boom bedoelde hij een kankantri [15]. In deze boom zitten, symbolisch gezien, de beschermers, de gidsen, die op tijd moeten kunnen zien. Zo krijgt een spiritueel genezer zijn berichten.

Even later, toen de slepers schuin tegenover ons voeren, gaf de ene na de andere sleepboot de pijp aan Maarten: bokbokbok, bok, bok. Ik had iets van: kan dat? Dat kan niet. Ik ga terug naar Holland. Dit gaat me te ver. Liep ik weer tegen zo’n grens aan. Die ouwe was allang weer weg. Lag al weer  in zijn hangmat. Uren later ben ik teruggelopen, jankend. En ik maar nadenken: is het de fossiele olie? Is het die energie, want die is ook van bomen. Heeft hij ze vast laten lopen? Heeft hij… Ik kwam er niet uit. Ze vertelden mij nooit wat.”

Kou en vloeken

“Maar terug naar kou. Kou is boosdoener nummer één als het om ziektes gaat. De vloek is nummer twee. En de farmaceuten weten dat. Via de Amerikaanse ambassadeur in Suriname kwam ik in contact met een grote farmaceut, die een deel van het bos had gekocht om kruiden te verzamelen. Farmaceutici probeerden vervolgens de werkende stoffen synthetisch te vertalen. Ook trachtten ze de stammen om te kopen om de kruidenkennis te krijgen. Maar die hebben dat door en geven geen krimp. Dat schiet dus niet op en daardoor kwamen ze bij mij. Ze wisten ook dat ik een 100 procent waterdicht middel had ontwikkeld tegen malaria [16] en dengue [17], knokkelkoorts.

Ze boden mij een miljoenencontract en ik dacht: daar krijgt de hele stam respect van en geld in de vorm van projecten. Maar op het moment dat ik moest tekenen, werd ik opgebeld door een spiritueel genezer: ‘Ik ben mijn energie kwijt. Wat is er aan de hand?’ Ik weet het niet, was mijn antwoord, maar ik zit hier met een contract te wachten en ze komen maar niet opdagen. Weer later denk ik: ik moet toch het contract nog een keer doorlezen. Staat er in de kleine lettertjes onder de aanlevering van kruiden: gesepareerd. Dus konden ze toch alle kruiden leren kennen en vervolgens ons laten stikken. Ik ben gelijk vertrokken.”

Zo’n 80 procent van alle ziektes wordt door kou veroorzaakt

Aan het einde van het interview vertelt Smit, bijna achteloos, dat hij naast de Cell Cleanser ook een middel heeft ontwikkeld met de naam Cold Comfort, schrale troost. “Dat is een drankje dat de overdosis aan kou in het lichaam bestrijdt. Die kou waart op dat moment nog en heeft zich nog nergens vastgezet. Het reist met het bloed door het lijf om de kou overal te verwijderen. Je hebt na zo’n kuur niet meer al je energie nodig om de kou in het zenuwgestel en je spieren te verwarmen. Maar als je dat doet als spirituele, moet je er wel klaar voor zijn, want daarna wordt het gewoon héél leuk. Dan heb je ineens weer heel veel energie waarmee je bergen kunt verzetten. En dat hebben vader en moeder aarde broodnodig.”

Olof Smit heeft een website met het url http://www.earthfather.eu en werkt momenteel aan een boek met de titel Earthfather.

Spirituele Blokkade

Van oudsher is een vloek ‘een wapen dat even onfeilbaar treft en kwaad doet als een pijl of zwaard’. Een (ban)vloek werd in vroeger tijden plechtig afgekondigd door de kerk en strekte tot onheil, zo was de gevestigde mening. ‘De kerk’, aldus Smit, ‘zette mensen ertoe aan om degenen die vervloekt werden ook nog eens uit de familie en gemeenschap te verbannen.’

In de spirituele wereld is een vloek beter bekend als spirituele blokkade. Smit: ‘Spirituele blokkades kunnen voortkomen uit dit leven, uit een vorig leven, of uit erfenis. In het Westen kennen wij de erfenisblokkade: voor eeuwig verbannen of vervloekt.’

Hij refereert aan de periode rond de achttiende eeuw. ‘Wie met wie mocht trouwen, werd tot dan toe bepaald door families in hechte gemeenschappen. Religie verbood het gemengde huwelijk. Bruid en bruidegom moesten van hetzelfde geloof zijn. De kerk onthield andere verbintenissen van een zegen en zette de gemeenschap onder druk zulke goddelozen te verstoten.’

Met de opkomst van de steden raakten de hechte gemeenschappen op de achtergrond en ontstond de mogelijkheid om niet voor de kerk, maar voor het stadhuis te trouwen. Maar daarmee nam de banvloek geen keer. Die was immers voor eeuwig en betekende in de praktijk voor eeuwig niet-beschermd, en ging over van generatie op generatie. (Bron: ‘In de ban van de vloek. Interview Earth Father Smit’ uit ParaVisie, mei 2008.)

[1] Peter Hurkos, geboren als Pieter van der Hurk, was een Nederlandse helderziende die vooral in Amerika aanzien genoot. Bron: Wikipedia.nl.

[2] Helderziend hoort volgens Smit op tijd zien te heten, omdat het een mogelijkheid tot diagnose is.

[3] Het genootschap voor parapsychiatrie was een gesloten gezelschap, dat begin jaren 90 het grensgebied bestudeerde tussen pathologie en spiritualiteit in de meest brede zin van het woord. Bron: transpsy.nl.

[4] Depersonalisatie is een bewuste ervaring waarin een persoon zichzelf of zijn eigen lichaam als vreemd, niet vertrouwd of onecht ervaart. Bron: depersonalisatie.nl.

[5] De droom die spirituelen krijgen, noemt Smit ook wel ingeving of inspiratie.

[6] ‘In de ban van de vloek. Interview Earth Father Smit Smit’ uit ParaVisie, mei 2008.

[7] 20,4 miljoen mensen wereldwijd.

[8] Volgens een berekening uit juni 2008 zijn er wereldwijd al meer dan 400 miljoen exemplaren verkocht in 67 verschillende talen. Bron: Wikipedia.nl.

[9] Zie ook het kader ‘Spirituele blokkade’.

[10] Het fenomeen dat ook bekend staat als de trash vortex, drijft in de Grote Oceaan en is even groot als de staat Texas, 700.000 km2, ofwel 16,75 keer Nederland. Bron: digitaleeditienrc.nl.

[11] Waka waka: Creools voor lopen. Bron: Wikipedia.nl.

[12] Het centrale zenuwstelsel omvat de zenuwen van de hersenen en het ruggenmerg. Het is het deel van het zenuwstelsel dat een benig omhulsel heeft. Bron: bioplek.org.

[13] Bij multiple sclerose verdraagt het immuunsysteem de myeline in het CZS niet meer zoals voorheen. Bron: ms-centrum.be.

[14] ALA, amyotrofische lateraal sclerose, is een neuromusculaire aandoening, ofwel een zenuw-/spierziekte. Het is een aandoening die leidt tot spierverlamming in armen en benen en komt het meest voor bij mannen van 40 – 70 jaar. Bron: als.nl.

[15] De wilde kapokboom of kankantri is de hoogste boom van het bos, soms zelfs 60 m. Zowel indianen als boslandcreolen geloven dat de kankantri heilig is; er kunnen voorouders in wonen. Bron:kankantri.nl.

[16] Jaarlijks sterven er 1.272.000 mensen aan malaria. Bron: cijfers van 2002, wrongdiagnosis.com.

[17] Jaarlijks zijn er meer dan 50 miljoen gevallen van knokkelkoorts. Wereldwijd sterven er 19.000 mensen aan deze ziekte. Bron: cijfers van 2002 en 2004, wrongdiagnosis.com.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, Bladen, Frontier Magazine, Inspiratie, Interviews, spiritualiteit, Spiritueel, Wetenschap en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Smit geneest volksvijand nummer 1: kou

 1. Johanna zegt:

  Er bestaat trouwens nog een derde kruidendrank Guardian Angel welke virussen en bacteriën zo de deur wijst. 3 keer dagelijks 3 dagen lang en je bent zelfs 4 weken beschermd. Mijn absolute favoriet. Verkoudheid van baby binnen 3 dagen verdwenen, waar homeopathie twee maanden probeerde over te doen. Ja homeopathie werkt op de emoties wel. dit is alleen wat sterker spul – zo enjoy 🙂

 2. Demy zegt:

  hallo Johanna,

  graag zou ik willen weten waar je kruidendrank Guardian Angel kan kopen, tevens ben ik ook opzoek naar het kruidenmix cold comfort, dus wie weet waar dit te koop is.

  Alvast bedankt voor de reacties 🙂

 3. Pingback: Smit geneest volksvijand nummer 1: kou (via Frans Vermeulen, journalist) « Frans Vermeulen, journalist

 4. Wouw wat een mooi stuk. Ik kan zeggen dat mijn ervaring zo is, zoals staat geschreven. Helder, duidelijk en to the point. Geen spiritueel geneuzel maar recht voor zijn raap en met de spijker op zijn kop. Olof heeft mijn blokkades weggehaald waardoor ik heb kunnen doen wat ik nu doe. Zoals Olof zei” Mark je bent een geboren Coach en zolang dat jij in loondienst blijf je in jouw geval een slaaf en kan ik jouw niet helpen en jij helpt je zelf niet in de missie die jij hebt” Het was de spijker op zijn kop. Ook de vloeken wist ik waar ze zaten en Olof kwam met de bevestiging. Ik was sceptisch in dit soort dingen maar dat is het eerste wat ik heb los gelaten en nu geloof ik dat het zo is. Nu 15 maanden later is http://www.switchingacademy.nl ontstaan. Ik heb mensen doorgestuurd en allen bevestigen dat er veranderingen hebben plaats gevonden en na 12 maanden zijn er ook bij die personen enorme stappen vooruit gemaakt op mentaal, emotioneel, en rationeel gebied.

  Top!!

 5. Tim zegt:

  Je springt van de hak op de tak. Je beantwoord vragen niet maar komt met een verhaal zonder einde.
  Probeer duidelijk te zijn en als je iets niet weet maak er dan geen lang verhaal van, zeg dat dan gewoon

 6. N.Kort zegt:

  Ik zou graag Ollof Smit willen ontmoeten.

 7. Johanna zegt:

  hij zal op het frontier symposium 27 okt. a.s. zijn boek presenteren: http://frontierworld.nl/events/?p=25 goede kans dan 🙂

 8. Wij gebruiken het al jaren, op advies van Olof, en kunnen het iedereen aanraden. (wel in overleg met Olof !!!)

  Valentina en Albert, praktijk Amadis-Hoorn.

 9. groen zegt:

  ik ben milieu- oftewel chemiepatiënt
  mijn lichaam wordt ziek van chemicaliën
  zelfs van hele kleine beetjes
  dat heet MCS
  ik heb als ervaringsdeskundige heel veel geleerd
  de door de mens nagemaakt chemische fotmule is nep en werkt anders dan de natuurlijke chemie
  de zogenaamde wetenschap is kortzichtig en daarmee dom
  wetenschap is het tegendeel van het ware weten
  die huidige wetenschap is niet meer dan bewijskunde
  het leven is altijd vernieuwend en herhaalt zichzelf nooit
  dus met bewijskunde mis je sowieso de essentie van het leven

  alleen wijze zielen weten dit

  die lui uit de chemische industrie en de pharmaceutische industrie hebben een kassageweten
  hoe kan daar iets heilzaams uit groeien??

  de door de mens gemaakte chemicaliën zijn belastend voor het leven

  het echte weten komt via de intuitie uit de bron

 10. Pingback: Smit geneest volksvijand nummer 1: kou – Tanja Healing

 11. Dave Rodriquez zegt:

  Geweldige kerel.
  Koesteren…

 12. Interessant artikel. Ik wil graag meer weten over een medicijn van U genaamd “cold comfort”. Ben zelf bezig met integratie van oosterse ervaring in Westerse Medicijnleer. Mijn email adres: joep_vanhout@yahoo.com.

 13. Paulina van der Heide zegt:

  Wat een genot om dit te lezen… veel herkenning en met sommige dingen doet het mijn ogen openen…

  Amen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s