‘Het Was Liefde op het Eerste Gezicht’

Zonnevoedingexpert Amy Rachelle

Amy Rachelle is een inspirerende persoonlijkheid met een passie voor zonnevoeding. Ze geniet inmiddels internationale bekendheid als healer, masseur en expert op het gebied van ‘raw food life style’. Daarnaast vindt ze ook nog tijd voor het maken van muziek en het doen optredens.

Als je er achter wilt komen wie Amy Rachelle is en je googelt op het internet, vind je onder meer een filmpje dat is uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender ‘ABC’. Drie vrouwen, waaronder Amy, worden enkele vragen gesteld en Amy lijkt slecht op haar gemak. “Klopt”, vertelt ze, “iedereen wilde zoveel mogelijk spreektijd, maar ik besloot op dat moment: dit is niet wat ik wil. Ik vroeg mezelf op dat moment af: Wat kan ik bíjdragen?”

Erop of eronder`
Een bijdrage leveren aan het geluk en de gezondheid van andere mensen is altijd een belangrijke drijfveer geweest in het leven van Amy. Zelfs toen ze op enig moment twee banen had in de horeca in New York en haar spirituele leven op een laag pitje stond. “Ik ben altijd gefascineerd geweest in gezondheid en wat het is om mens te zijn. Daarnaast heeft een diepe behoefte om te helen op fysiek, mentaal en emotioneel vlak mij van jongs af aan geïnspireerd. Enkele zware operaties die ik voor mijn dertigste onderging en een tot twee keer terugkerende schimmelinfectie, candida, hebben die houding nog eens versterkt.”

Amy vertelt dat naast haar fysieke problemen, haar emotionele bagage en haar hooggevoeligheid in haar ontwikkeling een grote rol hebben gespeeld. “Ik denk dat die combinatie lange tijd overweldigend was.” Maar ondanks alle intuïtieve talenten, of misschien wel vanwege Amy’s gevoeligheid, kreeg ze het in haar twintiger jaren flink voor de kiezen. Ze feestte er periodes op los en kwam meer en meer tot het inzicht: je wordt wakker of je gaat eronder door. “De littekens op mijn lichaam herinneren mij daar nog elke dag aan.”

Raw food was liefde op het eerste gezicht

In 1990 verliet ze samen met haar man New York en zeilden ze met een trimaran van de Florida Keys naar Mexico. Daar werd ze vegetariër. Niet omdat ze dat wilde, ze was juist een fervent carnivoor, maar omdat de slechte hygiëne het eten van vlees niet toeliet. In Guatemala herontdekte ze vervolgens de natuur en de natuurlijke manier van leven uit haar jeugd. Ze nam zelfs een natuurgeneeskundige praktijk over en werkte opnieuw met haar talenten van helderzien en heldervoelen.

Emotioneel huiswerk
Eenmaal terug in Noord-Amerika stortte zij zich op haar muziekcarrière, toerde rond en leek haar holistische levensstijl totaal weer te vergeten. Zware candida gooide (opnieuw) roet in haar leven. “Ik móest wel kijken naar mezelf, want ik voelde mij 105, zonder enige energie. Een naturopaat constateerde de schimmelinfectie en ik besloot na vlees nu ook met zuivel te stoppen. Ik begon te lezen over voeding, deed research en begon aan een helingreis van vier jaar. Maar als ik had geweten wat ik nu weet, dan was ik ook direct begonnen met ongekookte, rauwe groente.”

Want toen Amy op rauwe voeding stuitte, leek de hemel zich voor haar te openen. “Het was liefde op het eerste gezicht en mijn lichaam reageerde geweldig. Maar tegelijkertijd worstelde ik nog steeds met een marihuanaverslaving. En ook wist ik niet dat ik alle suikers, ook in de vorm van fruit, moest laten staan. Daardoor kwam de candida direct weer terug. Gelukkig werd ik ook geïnspireerd door de mensen om mij heen. Ik kwam daardoor in aanraking met vasten en meditatie.”

Het vasten was voor haar een doorbraak, omdat het haar in staat stelde zichzelf op celniveau te reinigen van zowel gifstoffen als van emoties. “Ik realiseerde mij de relatie tussen mijn lichaam en mijn emoties. Ik moest mij dus niet alleen bezighouden met mijn lichamelijke gezondheid, maar ook mijn emotionele huiswerk doen. En daarbij kwam Vipassanameditatie goed van pas. Ik kon voor het eerst de stilte opzoeken en mijn ‘waanzinnige’ gedachten gadeslaan.”

Een bom barstte
Amy vertelt over een ervaring tijdens een tiendaagse Vipassanameditatie. “Ik denk dat het ergens dag acht was. Van tevoren had ik besloten om er volledig voor te gaan, eigenlijk zoals ik dat met alles in mijn leven had gedaan. Op die dag werd ik ineens gevraagd door de leraar om de zaal te verlaten, ik had geen idee waarom. Maar eenmaal buiten barstte er een bom binnenin mij. Die geweldige leraar had dat zien aankomen. In die innerlijke explosie gebeurde er iets waardoor ik mij realiseerde: God, mijn leven behoort U toe. Dit is niet mijn leven. Ik voelde zoveel berouw voor het mezelf een leven lang afsluiten voor alles. In dat moment nam ik het besluit mezelf te wijden aan die kracht. Dat is het enige dat van belang is. En vanaf dat moment veranderde mijn leven. Ik realiseerde mij dat ik de vrede die ik toen ervoer mijn hele leven lang had gezocht. Daarmee was mijn marihuanaverslaving ook voltooid verleden tijd.”

‘Het gaat er bij zonnevoeding om dat je het voedsel in zijn natuurlijke, hele staat eet met alle celwanden intact. Op die manier kan ons lichaam het beter verteren’ 

Er brak een periode van emotionele stabiliteit aan. Amy begon het verschil te herkennen tussen de innerlijke stem van het ego en de stem van liefde en vrede. “Ik wilde eigenlijk alleen nog maar stil zijn, in een vredige staat van heling. Mijn lichaam en mijn huid reinigden meer en meer en er was tegelijkertijd meer emotionele stabiliteit dan ooit. Ik werd toleranter, geduldiger, ik had meer energie en uithoudingsvermogen. En omdat ik altijd al had gewerkt met mensen, bleef ik dat nu ook doen. Ik gaf mijn ervaringen door in consulten en workshops. Ik deed dat op een intuïtieve manier en in 1998 ontwikkelde ik een nieuwe manier van massage: ik masseer mensen door over hen heen te lopen. Heel toevallig kwam ik erachter dat ik op die manier met mijn halve of volledige gewicht diepe weefselmassage kan geven. Voor deze techniek ontwikkelde ik een apparaat dat ik boven de massagetafel kan opstellen en waaraan ik mij kan vasthouden.” De ongebruikelijke techniek heeft geleid tot een show die Amy binnenkort wil opvoeren: Panacea, een rituele helingsvoorstelling.

Amy heeft niet altíjd gewerkt vanuit een volledig zelfverzekerde houding. Ze haalt een herinnering op aan een sessie met een klant waarbij ze duidelijk een gedachte doorkreeg om een ontsteking aan de urinewegen te berde te brengen. “Ik twijfelde aan mezelf, maar tegelijkertijd voelde ik me verantwoordelijk er melding van te maken. Toen de klant de volgende keer terugkwam, zei ze dat het klopte en vroeg ze mij haar verder te helpen. Binnen de kortste keren had ik een florerende praktijk, inclusief wachtlijst. Maar door die ontwikkelingen raakte ik zelf in de problemen. Mijn ego ontwikkelde zich tot een spiritueel ego en vertelde mij hoe belangrijk ik was, evenals het werk dat ik deed. Mijn ware zelf raakte daardoor opnieuw ondergesneeuwd. Ik kreeg een zenuwinzinking en ik besloot van de een op andere dag te stoppen en naar Bali te vertrekken. En hoewel ik volledig door het putje ging, bleven ook toen de klanten zich nog steeds aandienen. Dat deed mij realiseren dat hoe beter ik naar mijn inspiratie luister, des te beter ik mezelf en anderen kan helpen heel en gezond te zijn. Ik voel inmiddels een grote mate van verantwoordelijkheid om mijn eigen problemen enkele stappen voor te blijven, te kiezen voor purificatie van lichaam en geest zodat ik kan doen waarvoor ik hier gekomen ben.”

Vreemde binnendringer
Amy realiseert zich als geen ander dat zij mensen kan bijstaan vanwege haar eigen ervaringen rondom haar lichamelijke en geestelijke welzijn. “Ik weet dat ik erg hard moet werken en mij voortdurend moet focussen. Dat gezegd hebbende, weet ik nu dat ik mensen nog beter kan helpen omdat ik nu goed voor mezelf zorg. Ik leer anderen wat ik zelf heb moeten leren.”

Tijdens het interview zet Amy een heerlijke salade op tafel. En tot besluit is er een heerlijke taart met ijs. Allemaal vegetarisch, rauw en zonder zuivel. Overigens spreekt Amy liever over sunfood, zonnevoeding, dan over rauw voedsel. “Het gaat er bij zonnevoeding om dat je het voedsel in zijn natuurlijke, hele staat eet met alle celwanden intact. Op die manier kan ons lichaam het beter verteren, afbreken, opnemen en elimineren. Zonnevoeding bevordert dat door middel van vocht, bio-elektrische activiteit, vezels en enzymen. Gekookt voedsel geeft ons dat niet en het lichaam ziet dat als een vreemde binnendringer en produceert als gevolg daarvan extra witte bloedcellen om deze ‘voeding’ te neutraliseren. Het resultaat is dat de darmen verstopt raken en de weefsels, organen en klieren de afvalstoffen bijna niet kunnen verwijderen. Het lichaam raakt verzuurd, verrot en beschimmeld. Mijn focus ligt daarom op candida, parasieten en het herstellen van de Ph-waarde, omdat dat ook mijn geschiedenis is. En dat is helemaal geen ‘zwaar’ iets, hoor. Zonnevoeding, vasten, meditatie en yoga is een heerlijke manier van leven. Mijn werk en mijn workshops getuigen daarvan.”

………………………………………………………………………………………………………………………….
Wie is Amy Rachelle?

Amy Rachelle is geboren en getogen in het zuiden van de Verenigde Staten. Ook haar moeder was een pionier, deed aan yoga en leerde haar van alles over wat eetbaar is in de natuur, van wilde paddestoelen tot waterkers. Al op jonge leeftijd kwam ze in contact met massage en holistisch leven en (her)ontdekte ze bij zichzelf intuïtieve en helende gaven. Na vele reizen en avonturen verdeelt ze momenteel haar tijd over workshops en cursussen, muziek, massage en yoga. Ze woont afwisselend in Amsterdam, New York en op Bali.

………………………………………………………………………………………………………………………….
Wat is rauw / levend voedsel?

Levend of rauw voedsel is ongekookt voedsel zoals fruit, groente, noten, zaden, spruiten, gekiemde peulvruchten en granen. Kenmerkend voor dit voedsel is de totale afwezigheid van dierlijke producten.

Waarom zou je rauw / levend voedsel eten?
Hier is een goede reden: het verhitten van voedsel boven de 40° C vernietigt tot 85 procent van alle vitale mineralen en enzymen. En zonder enzymen ben je nog niet eens in staat om met je ogen te knipperen. Demineralisatie is het gevolg en de voornaamste reden van veroudering, ziekte, een gebrek aan energie en psychische stoornissen. Rauw voedsel reinigt je systeem van fysieke en emotionele kwalen, stimuleert heling van binnenuit en bouwt een sterk immuunsysteem op. Maar er zijn nog meer goede redenen. Rauw voedsel zorgt voor een perfecte spijsvertering, duurzaamheid, schoonheid, welzijn en een uitstekende gezondheid. Levende voeding stript de lagen die jij over je lichaam en geest hebt liggen en die je ware natuur maskeren. Eet je rauw en levend voedsel, dan zul je zien dat je moeiteloos gewicht verliest en dat je lichaam in balans komt. En tot slot: levend voedsel is veel minder belastend voor het milieu en draagt bij aan een planetair bewustzijn en duurzaamheid.

Waarom zou je biologisch eten?
Daar zijn goede redenen voor. Eet je biologisch, dan krijg je geen pesticiden en chemicaliën binnen. Deze twee zijn de grote boosdoeners als het gaat om aanmaken van vrije radicalen die worden opgeslagen in het lichaamsweefsel en de organen, met allerlei ziektes tot gevolg. Ook is het algemeen bekend dat de biologische gewassen van het seizoen over het algemeen beter smaken dan de niet-biovariant en meer levenskracht hebben. En niet in de laatste plaats: biologische voedingsmiddelen ondersteunen een gezonde toekomst van moeder aarde.

………………………………………………………………………………………………………………………….
Dit artikel verscheen eerder in ParaVisie, augustus 2011.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, Bladen, Inspiratie, Interviews, ParaVisie, spiritualiteit, Spiritueel en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s