Waar het mis ging met de blanke man


Het indiaanse opperhoofd Twee Adelaars kreeg de volgende vraag voorgelegd door een witte overheidsfunctionaris: “Je hebt de blanke man inmiddels 90 jaar meegemaakt. Je hebt zijn oorlogen gezien evenals zijn technologische vooruitgang. Je zijn vooruitgang gezien, maar ook de schade die hij heeft toegebracht.”

Het Opperhoofd knikte instemmend. De ambtenaar vervolgde: “Gezien al deze gebeurtenissen, waar is het dat de blanke man in de fout is gegaan? ‘

Het Opperhoofd staarde meer dan een minuut naar de blanke man en antwoordde vervolgens: “Als blanke mannen ons land vinden, dan zijn er geen belastingen, geen schulden, wel veel buffels, bevers en schoon water. Vrouwen doen al het werk, de medicijnman heeft niets te doen en de mannen jagen en vissen de hele dag. ’s Nachts hebben ze seks.”

Vervolgens leunt Twee Adelaren glimlachend achterover  en zegt: “Alleen de blanke man is zo dom om te denken dat hij zo’n systeem kan verbeteren!”

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Inspiratie, overdenkingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s