NASA voorspelt Super Zonnestorm in 2012

Patrick Geryl luidt de noodklok

Patrick Geryl is een klokkenluider pur sang. Sinds 1998 luidt hij de noodklok middels boeken als De Orion Profetie en De Wereldcatastrofe in 2012. Ditmaal wil hij alleen met Frontier Magazine spreken over een super zonnestorm die voor 2012 op stapel staat, wereldwijd het elektriciteitsnetwerk zal vernietigen en alle kernreactoren en afgewerkte splijtstof doen smelten.

Voordat er een gesprek plaatsvindt tussen Geryl en Frontier Magazine stuurt de Antwerpenaar een reeks van links die er niet om liegen. Vergeet de financiële crisis, de stijging van de zeespiegel, hongersnood, oorlogen, milieurampen en de effecten van CO2 op het klimaat. Sta niet langer stil bij tsunami’s, kernrampen als Tsjernobyl of Fukushima. De échte dreiging komt uit een hoek waar wij hem niet verwachten: de zon.

Ik heb de boeken en de links gelezen, de filmpjes gezien en de boodschap is onheilspellend. Er staat een ramp voor onze deur die zijn gelijke niet kent. Als ik zeg dat de toekomst somber stemt ben ik nog optimistisch.Hoe ga jij daarmee om?
“Ik weet het al sinds 1996. Mijn stress is voorbij. Waar ik mij wel druk om maak is dat de Europese pers er niet of nauwelijks over wil publiceren. Daar maak ik mij wél druk om.”

Helemaal onbegrijpelijk is het niet dat de main stream media nauwelijks ruchtbaarheid geven aan de verhoogde zonneactiviteit. De implicaties van een hyperactieve zon, welke door de Amerikaanse NASA (National Aeronautics and Space Administration) zijn onderschreven, zijn letterlijk en figuurlijk vernietigend. Een Super Zonnestorm zal onder meer wereldwijd het elektriciteitsnetwerk platleggen en zorgen voor een nucleaire smelting van maar liefst 497 kerncentrales (bron: euronuclear.org).

Kun je begrijpen dat de media dat niet doen? Paniek ligt om de hoek.

“Ja en nee. Ik heb bijvoorbeeld informatie gestuurd naar Greenpeace en ze gewezen op de nucleaire meltdown. Als antwoord kreeg ik: ‘Wij kunnen dat niet publiceren omdat niemand er iets tegen kan doen.’ Maar ik zeg: ‘Wij kunnen wel iets doen. Als wij onmiddellijk alle gebruikte kernbrandstof in de oceaan dumpen, dan gebeurt er niets als de stroom wereldwijd uitvalt. Dat komt door de lage temperatuur van het zeewater (in de oceanen in het algemeen tussen de 0 en de 10C; bron: NIOZ) die de kernsplijtstof automatisch koelt. Zo’n 70 procent van het aardoppervlak is water, 30 procent is land, dus op die manier raakt de radioactiviteit bij een ramp veel meer verdund dan bij opslag op het vaste land.’ Maar dat was geen optie en tegen de Greenpeace-praktijken. Maar vergelijk het met alle kernboten die met kernreactor en al verdronken zijn. Daar gebeurt gewoon niets mee.”

Ook geen kernsmelting en corrosie waardoor…
“Er gebeurt geen kernsmelting, want de reactor blijft gekoeld. Onderaan in de zee is het koud.”

Maar Greenpeace vindt dat dus geen oplossing.
“Klopt, maar ja, dat zijn de jongens van Greenpeace natuurlijk. Het is een antwoord dat ik regelmatig krijg. De media wil wél graag praten wat ík doe als er een ramp optreedt, dus over survival. Maar ik wil nog maar alleen praten over die ene procent van wat ik verwacht dat er gaat gebeuren in 2012: een zonnestorm die de transformatoren doet doorbranden en daarmee het wereldwijde elektriciteitsnetwerk plat legt. Het gevolg zal een onmiddellijk kernsmelting van alle kernreactoren zijn en het in brand vliegen van de bestaande opgeslagen kernbrandstof. Ja, dat is nog veel erger dan alle kerncentrales tezamen. Er zijn bijna 500 kerncentrales in de wereld, maar er is ongeveer 5 tot 10 maal meer equivalent onder gebruikte kernbrandstof die gekoeld wordt en dat dus het equivalent van 2.500 tot 5.000 kernsmeltingen gaat opleveren bij een solar super storm. Ik denk niet dat je dan de eerste 10.000 jaar in Noord-Amerika of Europa kunt terugkomen.”

Of waar dan ook?
“Neen. In de zuidelijk hemisfeer zal ook sprake zijn van een nucleaire besmetting, maar die staat niet in verhouding tot de noordelijke hemisfeer. Daar zal zij véél minder zijn. (Van de 500 kerncentrales staan er 400 in Europa en Noord-Amerika, 6 in Zuid-Amerika, 94 in Azië en 2 in Afrika, fv.) Ik denk dat je een ramp kunt overleven voorbij de equator, dus bijvoorbeeld in Zuid-Afrika. Zuid-Amerika raad ik af gezien het feit dat alle vulkanen daar zullen gaan uitbarsten. (Zie ook het kader met (super)vulkanen, fv.) Maar goed, dat is weer een ander aspect en daarmee wijk ik af van mijn programma.”

De vragen die mensen hebben zijn natuurlijk wel te begrijpen, zeker als je zegt dat dit slechts één procent is van wat er kan gebeuren.
“Van wat er gáát gebeuren.”

Het is pas zeker als het gebeurt, op het moment dat het gebeurt. Maar ik begrijp de nieuwsgierigheid van de mensen naar die andere 99 procent. Want als die ene procent al zo verwoestend is, is het totaal dan factor 100 zo verwoestend?
“Ja, de rest is 100 maal verwoestender hoewel niemand, ook niet de grootste experts, exact de gevolgen kunnen inschatten van de smelting van alle kernreactoren. Maar we kunnen met een gerust hart zeggen dat een ramp Europa en Noord-Amerika onleefbaar gaat maken.”

Je onderschrijft dan denk ik ook de boodschap van de NASA-wetenschappers dat 90 procent van de wereldbevolking binnen korte tijd zal sterven na een solar super storm.
“Al sinds 1996 vertel ik die boodschap, maar niemand geloofde mij. Inmiddels komt deze berichtgeving ook op gang middels officiële rapporten van de NASA. De conclusies zijn logisch: als er geen elektriciteit is, is er geen koeling. Bijna alle voedselvoorraden zullen binnen de kortste keren bederven. Er zal geen benzine meer zijn, GPS-systemen en telefoonverkeer vallen uit, de tv gaat op zwart en ook de radio valt uit. Ziekenhuizen zullen niet meer kunnen opereren, maar dat is minder dodelijk dan de rest. De meeste impact heeft het wegvallen van de waterdruk die in de steden zorgt voor toiletdoorspoeling en drinkwater. Binnen enkele weken zullen er in alle grote steden middeleeuwse ziektes de kop opsteken zoals pest, cholera, tyfus, lepra enzovoort. Díe gaan voor de grootste sterfte zorgen, vooral de epidemieën.”

Ik heb gezien op internet dat er vele knappe koppen bij elkaar zijn geweest, mede geïnspireerd door het onderzoek van de NASA. Maar wat mij niet duidelijk is, is wat dat heeft opgeleverd.
“Niet veel. Men heeft geconstateerd dat er verschillende mogelijkheden zijn als er bijvoorbeeld sprake is van een superhevige X-flare. In dat geval wordt het wereldwijde elektriciteitsnetwerk al na acht minuten vernietigd. Daar kan men niets tegen doen. Als er een zonnestorm is, die ons binnen een paar uur bereikt, kan men ook niets doen. Er is wel een kans als er sprake is van een zonnestorm die langer dan een dag onderweg is. Dan kunnen wereldwijd alle transformatoren en elektriciteitsproducties stil worden gelegd. Eventueel, maar dat is niet zeker, kan daarmee de kortsluiting van de transformatoren tegen worden gegaan. Wat wel zeker is, is dát er een zonnestorm komt, zoals in 1859 of 1921.”

Wij kunnen ons dus niet voorbereiden op zo’n gebeurtenis?
“Jawel, je kunt er voor zorgen dat je in Afrika zit. Als je nu naar Afrika trekt, en je stockeert er heel veel voedsel en alles om een nieuwe beschaving op te starten zonder elektriciteit. Maar je kunt alleen deze catastrofe trachten te overleven. Ik zeg: trachten. En let wel, ik spreek dus alleen over een zonnestorm die het elektriciteitsnetwerk vernietigt en de kerncentrales doet smelten. De zogenoemde primitieve mensen op aarde, degenen die niet over elektriciteit beschikken, zoals velen in Afrika, die gaan het gemakkelijk overleven. Maar wij, de zogezegd hoog ontwikkelden in het Westen, gaan er serieuze problemen mee ondervinden. Om een catastrofe van dit formaat enigszins aan te kunnen, moet je over een survivalsite beschikken die minstens een miljard euro kost. Maar daar beschik ik niet over en dus is het roeien met de riemen die ik heb. Zelfs met een paar miljoen euro doe je nog niets. Met dat geld kun je hoogstens wat grond kopen en wat primitief survivalmateriaal, maar dan heb je het wel gehad. Ik krijg bijna wekelijks vragen vanDiscovery ChannelNational Geographic en ik weet niet allemaal wat, die willen weten wat ik aan het doen ben. Ik antwoord steevast: ‘Daar gaat het niet over.’ Heel Europa en heel Amerika gaan eraan.”

Denk je wel dat er mensen zijn die wel over een miljard beschikken en zich voorbereiden?
“Volgens mij wel, maar ze zijn niet goed ingelicht. Ze beseffen de calamiteit niet. In Amerika zijn er vrij veel bunkers tegen zo’n super zonnestorm gebouwd met een voorraad eten voor vijf jaar. Bunkerbouwer Radius Engineering was onlangs nog te zien in een reportage van CNN. Duizenden en nog eens duizenden mensen hebben een bunker aangeschaft om een superstorm trachten te overleven. Maar die bunkers zijn niet bestand tegen wat er gaat gebeuren in 2012. Onder geen enkele voorwaarde, omdat er ook sprake zal zijn van superaardbevingen en een vloedgolf die alles weg veegt.”

Ook ik word er niet depressief van, maar ook niet vrolijk…
“Ja, ik weet het. Het probleem is vreselijk complex. En het meest complex is natuurlijk dat nu alles werkt op elektriciteit. Zestig jaar geleden bijvoorbeeld had men nog stoomtreinen, maar die zijn verdwenen. Alles, echt alles werkt op elektriciteit. En als dat wegvalt, valt alles weg bij ons.”

En als je de ramp al overleeft, en als je al…
“Ja kijk, je overleeft het niet in België en Nederland hè? Want de kernsmelting begint direct. Je kunt niet weg. Als je naar Afrika wilt vluchten, hoe ga je er geraken zonder benzine? Je kunt gaan fietsen, maar dan ben je dagen onderweg en dan krijg je al de volle laag van de smeltende kerncentrales. Je zit vast en je kunt het vergeten.”

Wat mij opvalt, en dat is niet alleen ten aanzien van dit onderwerp, dat als er slecht nieuws is, dat heel vaak wordt gedownplayed.
“Ja, ik weet het. Ik heb dit nieuws, ik ga niet overdrijven, in meer dan honderd interviews verteld. En geen van hen is gepubliceerd geweest tot nu toe. Mijn onderzoek is nooit serieus genomen, maar dat van de NASA valt niet te ontkennen en dus doet men er het zwijgen toe. Dat is de reden dat ik het laatste jaar alleen nog maar over de gevolgen van een super zonnestorm wil spreken. De tv-stations die interesse toonden en een studie maakten van de onderzoeksresultaten van de NASA over de smelting van de kerncentrales zeggen steevast: ‘Ja, we hebben het nagekeken en het is inderdaad waar wat u zegt. Maar dat kunnen we onder geen enkele voorwaarde brengen, want dat zou te veel paniek veroorzaken’.”

Mensen vergeten snel, maar na Fukushima weet iedereen weer wat de gevolgen zijn van een kernsmelting van nucleaire kernreactoren. Geryl’s boek, De Orion Profetie, maakte als een van de eersten melding van de smelting van alle kerncentrales. Ook een elektromagnetische puls kan voor een algehele stroomstoring zorgen die transformatoren laat doorbranden of voor kortsluiting zorgt. Sinds 1996 brengt Geryl de boodschap van een wereldwijde ramp. De vraag is: Zijn echt alle ontsnappingsroutes afgesloten?

Geryl: “De opties zijn nu bijna nul omdat de tijd die nodig is om nog iets te verwezenlijken veel te kort is. Het enige wat je kunt doen is zoveel mogelijk mensen in het Atlasgebergte van Marokko plaatsen met overlevingsmateriaal. Ik denk dat er ook kansen zijn voor mensen in het hooggebergte van Ethiopië of Lesotho. Dat is het enige wat je nog kunt doen. Je kunt dus een beperkte hoeveelheid mensen redden. Enkele duizenden. De rest kan het vergeten.”

Waar ben jij op 21 december 2012?
“Dat hangt er nog vanaf. Op een van de twee survivalsites in Afrika.”

Hoe gaat je directe omgeving ermee om?
“Als ik het ganse verhaal vertel wil bijna niemand het overleven. Ik krijg ook heel veel aanvragen van mensen, maar bijna niemand beseft de ernst van de toestand. Ofwel ze hebben mijn boek niet goed gelezen ofwel ze begrijpen de boodschap niet goed en denken ze dat het niet zo erg zal zijn. Maar Fukushima moet nog beginnen. Het ergste moet daar nog komen. De kern zit nu onder de grond, maar als die vrij begint te komen dan begint het pas goed.”

Ben je ten aanzien van een mogelijke overleving van deze ramp bezig met het verwerven van bepaalde skills of je anderszins aan het voorbereiden?
“Ik heb een paar duizend boeken in bestelling waar dus het meeste in staat, bijvoorbeeld over natuurkunde, wiskunde en elektriciteit zodat het door de nabestaanden heropgestart kan worden.”

Klopt het dat de elektromagnetische puls er voor zorgt dat alle elektronische bestanden verloren gaan?
“Ja, alle elektronica, dus ook de computers die werken daarna niet meer. Alleen wat in boeken staat kan nog gebruikt worden.” Het goede oude papier. “Het goede oude papier, maar dat blijft ook maar beperkte tijd goed. Dat is dus ook een probleem. En als het verbrandt of er is een andersoortige ramp dan ben je het ook kwijt. Dus ja, we gaan ons best doen, maar veel hoop is er niet.”

Stel je hebt je elektronische data ver onder de grond opgeslagen. Vervolgens komt er een poolverschuiving en een geomagnetische storm, is er dan nog een mogelijkheid dat je iets kunt met de gegevens, met de computers?
“Die kans is bijna onbestaanbaar, omdat de elektromagnetische puls zo sterk gaat zijn dat er niets tegen bestand is. Maar stel dat de computers het zouden overleven, dan hebben ze nog steeds een beperkte levensduur. Na vijf jaar, ik zeg maar iets, zijn ze stuk. Boeken gaan veel langer mee.”

Je bent iemand die de klok luidt, de noodklok, en zo iemand noem je een klokkenluider. Meestal komt er iets goeds uit het luiden van de noodklok, ook al is zo iemand doorgaans niet geliefd. Maar bij jou ligt dat anders.
“Ja, en in feite ligt dat aan de media. Die weten ten eerste niet wat er gaat gebeuren, of ze beseffen het niet, en als het wel beseffen dan willen ze niet publiceren. Dat geldt met name voor de media in Europa. In Amerika wordt hierover meer gepubliceerd, dus daar is men meer op de hoogte. In Europa weet bijna niemand het.”

Waarom kan het in Amerika wel?
Discovery channel en National Geographic hebben over dit onderwerp al vier documentaires gemaakt en daardoor beseffen veel Amerikanen dat er een groot gevaar dreigt. Mensen die bijvoorbeeld de documentaire van National Geographic over de Super Zonnestorm van 1859 zien, zeggen: ‘Je zou nog wel eens inderdaad gelijk kunnen hebben’. Maar alles is vluchtig hè. Dat zou dan herhaald moeten worden. De pers in Europa heeft misschien wel eens iets gemeld, een paar regels, maar er is nog nooit een uitgebreid artikel over verschenen. Dat zou dus moeten gebeuren, maar als dat nu nog gebeurt, dan is het te laat natuurlijk. We zitten ongeveer een jaar van de cruciale datum. Er kan niet veel meer gebeuren.”

Geryl vertelt vervolgens over de zonnevlekken die momenteel voor zonnestormen zorgen, de zogeheten M-flares. “De aarde wordt voortdurend gebombardeerd door zonnedeeltjes. Deze laden het inwendige van de aarde op en veroorzaken aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Verschillende onderzoekingen hebben dat aangetoond. Men vond daarbij dat de zonnedeeltjes de kwarts in het inwendige van de aarde opladen. Hoe dat werkt? Als de kwarts opgeladen wordt, perst het water eruit en zorgt zodoende voor plotselinge aardverschuivingen of –schokken. Zo is Fukushima ook veroorzaakt. Ik denk dat dit voor 2012 nogmaals kan gebeuren. Er zijn tegenwoordig ook veel meer aardbevingen dan vroeger. Het aantal aardbevingen ligt dit jaar veel hoger dan normaal.”

Wordt dat volgend jaar nog meer?
“Dat hangt er vanaf hoe de zonneactiviteit gaat verlopen. Aan het begin van 2011 draaide het noordelijk polariteitsveld van de zon gedeeltelijk om. Vervolgens waren er in februari en maart grote zonnevlekken die Fukushima hebben veroorzaakt. En ik verwacht met de omkering van het zuidelijk polariteitsveld de definitieve genadeslag voor ons.”

Dat is iets wat je nauwgezet in de gaten houdt?
“Dat is iets wat iedereen kan volgen op de site van solarinfo.com.” Is dat een soort weersverwachting, maar dan voor de zon? Nee, dat is geen weersverwachting. Je kunt daar de omslag van het noordelijk naar het zuidelijke polariteitsveld volgen. De omslag van het zuidelijk polariteitsveld wordt vooralsnog verwacht, aldus solarinfo, tussen maart en december 2012.”

De grootste bedreiging voor onze beschaving is dus een super zonnestorm. En dan spreekt Geryl nog niet over de superramp die daarmee gelijke tred houdt. Geryl: “Ik blijf erbij: dit is maar één procent van wat ik verwacht.” En wat bedoel je met de superramp van 2012? “Ja, de omkering van de draairichting van de aarde met als gevolg een vloedgolf van twee kilometer hoogte. Wereldwijd. Dat is dé superramp. Dat is honderd keer erger voor de uitsterving van de mensheid. Maar ik vind persoonlijk dat wij ons moeten focussen op de kernsmelting. Als wij de gebruikte kernbrandstof niet voor eind 2012 in de oceaan dumpen, vrees ik dat de radioactiviteit na de superramp wereldwijd zo hoog zal zijn dat níemand het gaat overleven. Waar je ook zit. De radioactiviteit na een wereldwijde ramp is de grote onbekende en om die te weten te komen moet je het equivalent van minstens 2.500 kernsmeltingen kunnen uitrekenen. Ik heb dat aan heel veel specialisten gevraagd. Allemaal werden ze eerst heel bleek en vervolgens zeiden ze: ‘Daar valt geen cijfer op te plakken’.”

Literatuur

 • De Orion Profetie. Voorspellingen van de Maya’s en Oude Egyptenaren voor het jaar 2012, Patrick Geryl en Gino Ratinckx, 1998, Strengholt, 171 pagina’s, ISBN 90-6010-953-8.
 • De wereldcatastrofe in 2012. De Maya aftelling naar het einde van de wereld, Patrick Geryl, 2007, Frontier Publishing, 336 pagina’s, ISBN 978-90-7807-006-1.
 • Interview met Patrick Geryl op DVD over zijn boek De wereldcatastrofe in 2012. De Maya aftelling naar het einde van de wereld, speelduur: 45 minuten, samenstelling en regie: Paul Vrieling, Mateproductions Amsterdam m.m.v. Frontier Bookshop.
 • Solar Flare Could Unleash Nuclear Holocaust Across Planet Earth, Forcing Hundreds of Nuclear Power Plants Into Total Meltdowns: naturalnews.com/033564_solar_flares_nuclear_power_plants.html
 • Meest gevaarlijke vulkanen ter wereld: wetenschap.infonu.nl/natuurverschijnselen/62800-meest-gevaarlijkste-vulkanen-ter-wereld.html
 • Power cuts threat as sun storm hits earth: dailymail.co.uk/news/article-200952/Power-cuts-threat-sun-storm-hits-earth.html
 • The Next Solar Superstorm; Are We Prepared?: youtu.be/opzwxKu9GX4
 • Discovery Channel, Solar Storm: youtube.com/watch?v=QIr6nfwpctA
 • National Geographic: What If the Biggest Solar Storm on Record Happened Today?: news.nationalgeographic.com/news/2011/03/110302-solar-flares-sun-storms-earth-danger-carrington-event-science/

Supervulkanen
Zoals in het artikel beschreven is de Fukushima-ramp ontstaan door een aardbeving van 9.0 op de schaal van Richter. De daarop volgende vloedgolf schakelde de elektriciteit van de kernreactoren en daarmee de koeling uit. Welke rol de zon daarin speelt kun je elders in het artikel lezen.
De zon speelt ook een rol bij het activeren van zogenoemde supervulkanen. Vreemd genoeg bestaat er (nog) geen definitie van een supervulkaan, maar ze zijn groot. In die van Yellowstone, een van de bekendste, past Tokyo, ‘s werelds grootste stad. Nederland en België worden bedreigd door vier supervulkanen: Glen Coe, Schotland; Laacher See, Duitsland; Scafells, Engeland en Campi Flegrei, Italië.
Ook voor supervulkanen geldt dat eigenlijk niemand weet wat de gevolgen van een uitbarsting zijn. In elk geval zullen de gevolgen van een uitbarsting over de hele wereld merkbaar zijn. Sommige wetenschappers zijn van mening dat een uitbarsting van een supervulkaan een nieuwe IJstijd zou kunnen inleiden. Niet voor niets staan supervulkanen in de top drie van meest catastrofale wereldrampen.

De 16 meest gevaarlijke (super)vulkanen ter wereld
Avatsja Korjakski; Kamtsjatka, Rusland

 • Colima; Jalisco en Colima, Mexico
 • Etna; Sicilië, Italië
 • Galeras; Nariño, Colombia
 • Mauna Loa; Hawaï, Amerika
 • Merapi; Midden-Java, Indonesië
 • Nyiragongo; Congo-Kinshasa
 • Mount Rainier; Washington, VS
 • Sakurajima; Kagoshima, Japan
 • Santa Maria; Guatemala
 • Santorini; Cycladen, Griekenland
 • Mount Taal; Luzon, Filippijnen
 • El Teide; Tenerife, Canarische eilanden, Spanje
 • Ulawun; Nieuw-Brittannië, Papoea-Nieuw-Guinea
 • Unzen; Nagasaki, Japan
 • Vesuvius; Napels, Italië

De geomagnetsiche zonnestorm van 1859
Een zonnevlam is een ontlading van energie aan het oppervlak van de zon die elektronen, ionen en atomen de ruimte in werpt. Deze zogenaamde wolken bereiken de aarde over het algemeen na een of twee dagen. De zonnevlammen worden ingedeeld in drie klassen: X-, M- en C-klasse. Vlammen van de X-klasse kunnen op aarde voor het uitvallen van radioverbindingen en elektriciteitscentrales zoals in 1989 in Canada het geval was. M-klasse zonnevlammen laten rond de polen radioverbindingen uitvallen en Vlammen van de C-klasse hebben nauwelijks invloed.
De eerste en meest krachtige zonnevlam werd op 1 september 1859 gespot door de Britse astronoom Richard Carrington. Deze gebeurtenis staat sindsdien bekend als de geomagnetsiche zonnestorm van 1859 ofwel het Carrington Event. De vlam was zichtbaar met het naakte oog (wit licht), zorgde voor verbazingwekkende poollicht tot en met de tropen en legde het telegraafsysteem in Europa en Noord-Amerika plat. Het telegraafsysteem was in 1859 het enige technologische hoogstandje. Een geomagnetische zonnestorm die ons vandaag zou treffen, schakelt het elektriciteitsnetwerk uit en daarmee alle dienstverlening en infrastructuur waarvan de huidige samenleving afhankelijk is.
Hoe werkt dat? Het elektriciteitsnetwerk pakt bij een geomagnetische zonnestorm als een gigantische antenne de elektrische stroom direct op. Het gevolg zal zijn dat transformatoren doorsmelten en uitvallen en er geen distributie van elektriciteit meer mogelijk is.
Het feit dat elektriciteitsmaatschappijen hun netwerken hebben gekoppeld maakt de problemen alleen maar groter. Evenals het gebruik van extra hoog voltage transformatoren. Als deze beschadigd raken, duurt het jaren voordat ze vervangen kunnen worden. Er zijn eenvoudigweg geen back-ups.

Dit artikel verscheen eerder in Frontier Magazine 17.9, nummer 102, november – december 2011.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, Bladen, Boeken, Frontier Magazine, Interviews, overdenkingen, Wetenschap en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op NASA voorspelt Super Zonnestorm in 2012

 1. Jan Pauwelmans zegt:

  Complete nonsens. Zonnevlekken en zonnestormen zijn totaal chaotisch en vallen amper enkele weken op voorhand te voorspellen, en dus zeker niet enkele jaren. Ook ondervindt de aarde er enkel invloed van als ze exact onze richting uitkomen in het zonnestelsel, en dat is totaal niet te voorspellen.
  Om de draairichting van de aarde om te draaien heb je immens veel energie nodig. Eerst moet de draaiing stilgelegd worden in de huidige richting, waardoor je dus de totale massa van de aarde moet afremmen. Dan heb je nog eens evenveel energie nodig om ze in de andere richting te laten draaien. Ik zie geen enkele beschikbare energiebron binnen de aarde die deze energie kan leveren.
  Daarbij duurt het omdraaien van de magneetvelden typische enkele honderden jaren, en is het totaal onmogelijk op één nacht tijd. Én is het niet nodig dat de aarde van richting omdraait om het magneetveld van richting te veranderen.
  Bovenstaande uitleg is niet meer dan een psychose.

 2. Frans zegt:

  Heb dit commentaar aan Patrick Geryl voorgelegd. Dit is zijn antwoord:

  1. De uitleg staat in het interview van project Camelot op mijn website… In het kort… zonnestorm met zuiderse polariteit botst tegen aarde… binnenkern aarde draait op zijn kop +> Zoals een gyroscoop! Dit houdt een omkering van de draairichting in! Draairichting valt dus niet stil!!!

  2. Volgens Nasa kan een superzonnestorm elk ogenblik plaatsgrijpen en vooral in de periode 2012-2014.

  3. Een superzonnestorm vernietigt het wereldwijde elektriciteitsnetwerk met wereldwijde kernsmelting tot gevolg! Kan volgende week zijn, of volgende maand…

 3. Is het dan verstandig om al mijn data, administratie, foto’s, films ect op dvd’s te branden? Ik neem aan dat alle data van harde schijven zal worden gewist vanwege het electro magnetisch veld, het zelfde als je een speaker met magneet op je harddisk legt ( per ongeluk )

 4. Frans zegt:

  Patrick Geryl stuurt desgevraagd de volgende link:
  http://m24digital.com/en/2011/12/20/the-european-commission-supports-catastrophic-solar-storm/

  BTW, het gaat hier niet om welles-nietes. Het gaat er wat mij betreft om dat mensen op een andere manier gaan kijken.
  Kijken door de bril die je altijd al op hebt en bevestiging zoeken van wat je al weet – wat heel menselijk is – is helemaal niet zo moeilijk.
  Jezelf open stellen voor iets nieuws, verandering, is iets waar de meesten van ons moeite mee hebben. (Mezelf niet uitgezonderd.)

 5. Frans zegt:

  2012 An Awakening, with David Icke, John Major Jenkins, Gregg Braden, Patrick Geryl en vele anderen.

  De trailer: http://www.youtube.com/watch?v=IMvNHS4EceE&feature=player_embedded#!

 6. awanyanka11 zegt:

  Er wordt ook aan het eind van het jaar een galactic alignment voorspeld.
  Uitlijning van een aantal planeten. Als er tussen de aarde en de zon dan 1 of meer planeten staan, is het dan niet zo dat de zonnestorm ons niet zal of kan bereiken en het hele door u aangevoerde effect er niet zal zijn ??

 7. Sander zegt:

  Goh, het is al 20 juni en er is nog niks gebeurt…

 8. frank zegt:

  en toch gebeurd er wat dit jaar .een massale zonneuitbarsting in september legt alles stil let op mijn woorden .gaat gebeuren ik kijk met mijn 152-1200mm refractor regelmatig en afgelopen zaterdag waren er weer geweldige zonnevlekken .

 9. frank zegt:

  er is er weer een onderweg .

 10. jojo zegt:

  ja ik voel et extreem weer vandaag
  jojo

 11. D zegt:

  Het is degelijk wel mogelijk dat de aarde de andere kant om kan draaien, want wie weet wat de kracht van het heelal kan doen met de aarde wie weet hoeveel energie er kan onststaan niemand weet dat want als we dat wisten dan hadden we dat allang kunnen uitgochelen. Er is geen bewijs dat het niet mogelijk is want als je toch zo zeker weet dat het onmogelijk is had je wetenschapper moeten worden en uit moeten leggen waarom het dan niet mogelijk zou zijn, terwel er wetenschappers zijn die er niet eens achter kunnen komen.
  Dus het is onzin om te zeggen dat alles onmogelijk is. Als je het zeker weet dat het onmogelijk is moet je naar de NASA gaan en bewijzen waarom jij zeker weet waarom het niet mogelijk is.
  Onderanderen zijn er energieen wat theoreties niet mogelijk kan zijn voor de wetenschap.
  Een magenitische bron die alles in het heelal op zwaarte kracht kan houden zegt al heel veel hoeveel energie er kan zijn.

 12. Mydrea zegt:

  Met veel interesse dit artikel gelezen. Ook voor de zoveelste keer moeten vernemen dat onze westerse pers ons voortdurend leugens voorschotelt dan wel waardevolle informatie achterhoudt. Zelf doe ik al een tijd onderzoek op het gebied van dit artikel en ik kan aangeven dat er meerdere bronnen zijn die het verhaal van de heer Geryl beaamden. Dan wel met wat mindere catastrofale eind scenario’s maar hun uitspraken liegen er ook niet om. Ga er maar vanuit dat onze wetenschappers en overheden meer weten dan ze ons willen vertellen. Ik volg o.a. al een aantal maanden de vulkanische activiteiten op de Canarische eilanden. Ter plekke worden er meldingen gedaan van aardbevingen maar deze verschijnen niet op de lijst van USGS. De verslaggever heeft ernstige twijfels, op zijn zachts gezegd, over de betrouwbaarheid van de cijfers die wereldwijd verspreid worden. Laat ik hier bij vermelden dat er sprake is van hoge onrust over dit gebied daar men bang is voor een aardverschuiving de zee in, wat een tsunami zou veroorzaken dat tot aan de oostkust van Amerika zou reiken. De lijst is eindeloos wat betreft conflicterende informatie.

  Ik kan alleen maar zeggen dat het artikel van de heer Geryl gebaseerd is op degelijk onderzoek en dat wij er allen goed aan zouden doen om op eigen onderzoek te gaan. Daar zijn we slim genoeg voor. Van onze overheid en media hoeven we niet veel te verwachten.

 13. awanyanka11 zegt:

  Hoe ga je zelf op onderzoek uit als de gepubliceerde gegevens niet kloppen? Wat klopt en wat niet, wie kun je vertrouwen en wie niet? En als hetgeen dhr Geryl zegt, klopt of iets in die aard. Wat kun je er tegen doen, hoe bescherm je jezelf?

 14. marieke koelmans zegt:

  Wat een gedoe… ik heb mijn EHBO opgefrist en bekwaam mij in ontspanningsoefeningen… ademhalen zolang we kunnen. En laten we dan vooral toch lief zijn voor elkaar.

 15. Hannie Suurenbroek zegt:

  Ik vind het allemaal doodeng!

  Hannie.

 16. diana zegt:

  Ik heb al veel gelezen over 21-12 en ik weet niet meer wat ik moet geloven.
  Voor alle zekerheid heb ik toch maar mijn voorraadkast aangevuld en wat flessen water gekocht.
  ik hoop dat het allemaal onzin is maar aangezien er zoveel sites zijn die ongeveer het zelfde zeggen wordt ik daar behoorlijk ongerust over.

  Wat kan ik nog doen voordat het te laat is met voorbereiden op iets misschien niets

  Als het echt waar is dat ook de kerncentrales kapot gaan dan heb ik pech want er zit hier niet zo heel ver vandaan 1

  Ik denk dat ik de kerstboom maar lekker vroeg ga zetten en me proberen niet bang laten maken

  Diana

 17. don zegt:

  Wij hebben hier precies hetzelfde gevoel Diana, ook wij hebben ons een beetje voorbereid. Eten, drinken, kaarsen, houtkachel, ik heb zelfs 2 agregaatjes voor stroom. Maar als het echt mis gaat, dan zien we elkaar in een andere dimensie waar het absoluut beter is als op aarde. Denk maar aan bevrijd zijn van het lichaam, dualiteit, materialisme en vooral GELD.
  Ga rustig slapen en wordt wakker in een nieuwe wereld. groetjes Don

 18. Henk janssen zegt:

  Dit is doendenken van de eerste orde! Reageren vanuit angst en onwetendheid. Mensen worden uitgedaagd om hun potentie ten volle te leven. Het leven verdwijnt nog lang niet. Ook al zouden heel veel mensen deze aarde “vroegtijdig” en daarmee bedoel ik “en masse” verlaten als gevolg van natuurverschijnselen. Het gaat niet om het fysieke leven maar om verhoging van het bewustzijn van de mensenziel. Dit kan alleen maar door de afwisseling van leven en dood. Van de ene dimensie naar de andere dimensie en terug. Dit fysieke leven is slechts een “toneeljasje” hecht er niet teveel aan.

 19. iv zegt:

  ik vind het heel realistisch, maar wanneer iets dergelijks gaat gebeuren? ik heb Geryl op TV gezien en hij zei toen dat de zonnestorm op 10 dec (is al geweest, niks gemerkt) zou gebeuren en dan op 21 dec de vloedgolf. dat zou dus morgen moeten zijn….. ik ben helemaal niet bang. ik hoop alleen wel dat het snel gaat als het gebeurt. niemand ontkomt in je/mijn omgeving, dus wat maakt het dan nog uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s