Een rondje corruptie

Vandaag nam ik de Volkskrant even snel door en wat blijkt? Corruptie is orde van de dag sinds jaren her. Het enige verschil is dat er momenteel zoveel licht schijnt op de duisternis, dat meer en meer aan de oppervlakte komt. Even een rijtje:

Seks en drugs doen beroemde oud-sheriff de das om. Oud-sherrif Patrick Sullivan valt na twintig jaar corruptie door de mand. Ooit geroemd om zijn grote verdiensten als polieagent werd Sullivan werd aangehouden omdat hij seks wilde met een man in ruil voor drugs.

Anti-corruptiewaakhond stopt samenwerking met FIFA. De anti-corruptiewaakhond Transparency International heeft de samenwerking met de FIFA beëindigd. Volgens het bureau stelt de Wereldvoetbalbond helemaal geen onderzoek in naar verdachte zaken. De Duitse Sylvia Schenk, adviseur van TI, is geschokt omdat ze niet werd toegelaten tot een FIFA-panel dat de aanpak van corruptie moet vormgeven. ‘Ze houden geen rekening met onze aanbevelingen.’

‘Corrupt’, ‘krankzinnig’ en ‘zakkenvullers’: een zwaar jaar voor Buma/Stemra. ‘Bij Buma/Stemra werken lieden die corrupt zijn tot op het bot’, aldus PVV-Kamerlid Louis Bontes vandaag naar aanleiding van een uitzending van PowNews, waarin de integriteit van bestuurslid Jochem Gerrits ter discussie werd gesteld. Het zijn niet de eerste onvertogen woorden die (een deel van) het bestuur van de organisatie dit jaar ten deel vielen. Eerder werd er gesproken over ‘bestuurlijke krankzinnigheid’ en ‘zakkenvullers’.

Strauss-Kahn geeft volmondig toe dat hij er een vrij seksleven op na hield. ‘Zoals zo vaak bij DSK worden het nuttige en het aangename verenigd’. Strauss-Kahn geeft volmondig toe dat hij er een vrij seksleven op na hield. Maar prostitutie, dat vindt hij een verschrikkelijk verwijt. ‘Vrienden nodigden me uit voor seksavonden, ze stelden me de meisjes voor als hun vriendinnen. Dan ga je niet vragen of ze een prostitué is. En als je wordt uitgenodigd voor een avondje, informeer je niet naar de rekening, om te weten of het je vriend is die betaalt of zijn bedrijf.’

Strauss-Kahn deelt zijn opvattingen over seks met heel wat figuren uit de top van de politiek en het bedrijfsleven, verzekert hij. ‘Dat heeft niet illegaals, op dat gebied heb ik me niets te verwijten.’ En even verder: ‘Had ik die stomme relatie met Diallo niet gehad, dan was er niets gebeurd. Toen is de deur geopend naar al die andere affaires.’

En zo is het maar net: de deur is geopend, het hek is van de dam, het lid is van de deksel… Als je het mij vraagt komt er nog véél meer.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, overdenkingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s