20 ton dode haring spoelt aan in Noorwegen

Regelmatig duiken in de media berichten op van massale sterfte van vissen, vogels en andere dieren. Het laatste nieuws komt uit Noorwegen. 

Meer dan 20 ton haring ligt als een tapijt over de stranden van Kvaenes, in Nordreisa, Noorwegen. Hoe dat kan? De experts komen er niet uit; hun meningen lopen sterk uiteen.

Maar dit is niet het enige – recente – geval van massale sterfte van dieren. Afgelopen zondag, 1 januari, vielen er nog 200 merels uit de lucht in Arkansas. En in Engeland werden in december 25 paarden gevonden die van een klif bij Glenn Innes waren gestort.

Het regende afgelopen jaar ook duizenden dode duiven in Faenza, Italië. Deskundigen beweren dat deze vogels zijn overleden aan hun eigen gulzigheid, door overmatig eten. De twee miljoen spotvissen die de stranden van Chesapeake Bay, Maryland, USA, overspoelden hadden gewoon pech. Experts verklaarden na de gebeurtenis dat het koude water en het broedgedrag van de vissen hun laatste uur inluidden.

En nog een willekeurig lijstje, voornamelijk uit Amerika, van het afgelopen jaar:

 • 450 merels, spreeuwen en andere vogels werden gevonden op een snelweg in Baton Rouge, Louisiana
 • 3.000 merels op daken en wegen in Beebe, Arkansas
 • Duizenden drum vis gewassen langs een 20-mijl stuk van de rivier de Arkansas
 • Duizenden dode vissen in een kreek in Florida en
 • 40.000 ‘duivelskrabben’ langs de kust van Kent in de buurt van Thanet, Engeland
Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, overdenkingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op 20 ton dode haring spoelt aan in Noorwegen

 1. colibri20099806 zegt:

  wat erg allemaal…heb er geen woorden voor…ik weet wel dat er heel veel jongeren aan kanker sterf…..ik dank u voor het delen…grietje…

 2. net zegt:

  Gebeurde in de 80ger jaren hier ook al een keer. Alles IS zoals het is.
  Niet doemdenken want door het internet worden de meest merkwaardige dingen verspreid die vaak overdreven worden.Tuurlijk triest maar de natuur regenereert tig maal beter en sneller dan de angsthaas mens……….

 3. Frans zegt:

  Als alles IS zoals het IS, lees dan nog een keer: De Vis IS OP

 4. net zegt:

  Klopt, gedeeltelijk Frans, dat de vis op is en dat alles dus Is zoals het Is!
  Ik kan het niet veranderen in het mega gebeuren wel in mijn omgeving en dat doe ik al jaren. Echter het gaat allemaal nog te langzaam, dat klopt, maar…. blijf optimistisch geloven en doe het met humor dat houdt de mens op de been het werkt meer alert dan ons portie doemdenken waarmee we dagelijks worden overgoten. Dat is wat ik bedoel met alles Is zoals het Is! Kop op en breng het wat vrolijker, ’t activeert al onze cellen.
  Trouwens er worden nieuwe soorten vissen her en der ontdekt dus de natuur/de aarde red zich altijd wel echter de hamvraag is of het menstype “dombo” het gaat redden.

 5. Lis zegt:

  Dit lijkt meer op relativeren ipv doemdenken. Mensen moeten eens bewuster gaan nadenken over wat er allemaal gebeurt. En niet met de ‘media’ massa mee te gaan.
  Het is toch raar dat ineens duizenden dieren dood neer vallen.
  Net zo als de fluoridering in Amerika enz., waar ik nog steeds niets van begrijp.

  Interessante blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s