Dat is geen was op je appel!

Houd je vast. Beschouw jij jezelf als een vegetariër of veganist? Weet dan dat er – in plaats van was – tegenwoordig onder meer koeien-, varkens- en kippencollageen wordt gebruikt om je fruit en groente te laten blinken.

Collageen is een lijmvormend eiwit uit de botten, graten en huis van dieren. Maar er zijn ook andere methoden en veel schadelijker dan jij je waarschijnlijk kunt voorstellen. En al deze praktijken zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse Keuringsdienst van Waren.

Sinds het begin van de 12de eeuw bestaat er de traditie van het  aanbrengen van was op de schil van fruit en groente om hun houdbaarheid te verlengen. Vandaag de dag wordt deze traditie voortgezet met een heel nieuwe generatie chemicaliën en verbindingen die genetisch ontwikkeld zijn. Maar in de 21ste eeuw is de gezondheid en het welzijn van jou als consument niet meer noodzakelijkerwijs het doel van dit onnatuurlijke, niet-biologische proces.

Waar het om gaat is dat jouw groente en fruit gedompeld en besproeid wordt met experimentele methodes uit naam van voedselveiligheid en het verlengen van de houdbaarheidsdatum. Bereid jezelf voor op een schok en verbaas jezelf dat de FDA, die er is om de consument te beschermen, toestaat dat deze ongezonde en gevaarlijke methoden worden gebruikt. En waarom? Voor grotere winstmarges?

Deze video staat nog niet zo lang op YouTube, en toont een vrouw die haar Romaanse sla ontdoet van een soort van plastic coating die te vergelijken valt met zo’n plastic velletje dat je bijvoorbeeld op het beeldscherm van je nieuwe mobieltje aantreft. Ze heeft geen idee wat ze ontdekt heeft…

Lees het volledige artikel bij reality blogger.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, overdenkingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dat is geen was op je appel!

  1. Pingback: What’s that on your | Wendy Rudell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s