100 manieren om je bewustzijn te verhogen

Wie wil dat niet, zijn bewustzijn verhogen? Meer gewaar zijn van wie je bent. Je herinneren wie je bent. Voor degenen die denken nog niet verlicht te zijn, is het niet handig om te stellen dat ze het al wel zijn. Dat is slecht de theorie volgen van advaita ofwel non-dualiteit, maar de praktijk vergeten. Dat werkt niet.

Wat wel werkt is te werken aan de herinnering van heelheid, eenheid, compleetheid en dat je dit nooit verloren kunt hebben. Dat is het goede nieuws. Jij en ik moeten alleen nog even de droom uitdromen, wakker worden, ontwaken.

Ik weet dat niet iedereen aanvankelijk dezelfde weg bewandelt, maar uiteindelijk wel op hetzelfde punt uitkomt. Vandaar dit draadje met honderd manieren om je bewustzijn te verhogen zodat je doorkrijgt, ervaart, dat jij de dromer van de droom bent. Met dank aan Waking Times.

Mijn eigen top 10 luidt als volgt:

  1. Heb de intentie om je bewustzijn te verhogen.
  2. Wees je gewaar van je ademhaling.
  3. Praktiseer vergeving (noot: vergeving zoals Een Cursus in Wonderen dat omschrijft).
  4. Verbind jezelf door gebed.
  5. Stel je overtuigingen ter discussie.
  6. Wees dankbaar.
  7. Kies overtuigingen die je kracht geven.
  8. Identificeer je met je Hogere Zelf.
  9. Zie je angsten onder ogen.
  10. Geef.
Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, Inspiratie, overdenkingen, spiritualiteit, Spiritueel en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s