Homeopathie als mp3

Met een mp3 je vrijheid tegemoet

‘Ontdoe je van je verleden’ is in vijf woorden de boodschap van Onno Nieveen. En wie wil dat niet, meer zelfvertrouwen en energie, gewaar zijn en het denken ontspannen door het gebruik van resonantie. Homeopaat Peter Chappell maakt het mogelijk. Niet met druppels of pillen, maar met mp3’s.

PPD Resonantie Technologie zet hyperactieve reptielenbrein in waakstand

Nieveen (47) is een veelzijdig man en lastig in een hokje te stoppen, als je dat al zou willen. Na een opleiding biochemische toxicologie switchte hij naar bodemverontreiniging en kreeg zijn carrière een mondiale dimensie. “Tien jaar lang heb ik in de westerse wereld grote composteringsinstallaties gerealiseerd.” Toch kon het succes Nieveen niet blijvend boeien. “Op een bepaald moment werd ik ongedurig omdat ik ‘iets’ miste. En hoewel ik er mijn vinger niet achter kreeg, zag ik dat ik al vanaf mijn jeugd geïnteresseerd was in allerlei zaken die ik voor het gemak spiritueel zal noemen. Ik besloot een beroepsopleiding astrologie te volgen, en daarnaast studeerde ik in de avonduren psychologie.”

Missing link
Na een carrière van twaalf jaar nam Nieveen van het ene op het andere moment ontslag en begon hij als astroloog in de zakelijke dienstverlening. “Als je rationeel naar zo’n beslissing kijkt dan is zo’n stap not done. Toch komt iedereen in zijn leven op zulk soort kruispunten te staan. Bij mij werkt het zo dat ik dan acuut in actie kom en vrij radicaal reageer. Ik was er achter gekomen dat je met astrologie waanzinnig veel kunt doen: analyseren, timen en zaken die niet kloppen boven water takelen. Dat deed ik een tijdje en van liever lee kwamen er allerlei andere dingen op mijn pad en ben ik mij heel sterk verder gaan ontwikkelen in de niet-mentale richting. Op de universiteit in Wageningen had ik het hele mentale stuk gevormd; nu werd het tijd om de balans te hervinden.”

In een rap tempo kwam Nieveen er achter dat astrologie een methode is om te analyseren en inzicht te verwerven, maar dat het niet in álle antwoorden voorziet. “Ik realiseerde mij dat ik ook op dit vlak steeds nieuwe stappen zette, totdat ik ontdekte: je kunt nóg zoveel doen, vroeg of laat stuit je op het punt waar je ziet dat je machteloos staat ten aanzien van datgene waar ‘het’ om gaat. En dan praat ik niet over het zogenoemde karma-stuk. Ik stuitte op het idee van een missing link.”

Zijn hele leven is hij op zoek geweest naar het beste van deze wereld, de beste technologie of behandeling, het beste advies voor mensen die zijn praktijk binnen lopen of wat dan ook. “In die zoektocht kwam ik een zekere Peter Chappell tegen. Hij liet mij zien dat de ontbrekende schakel in vrijwel elke vorm van therapie of coaching het reptielenbrein is.”

Onze hersenen, legt de Baarnse ingenieur uit, bestaan uit drie breinen. “Het derde en oudste is de hersenstam ofwel het reptielenbrein en is meer dan 500 miljoen jaar oud. Dit deel van de hersenen lijkt op de hersenen van reptielen en bestuurt de meest basale biologische functies, zoals ademhaling en hartslag. Het reptielenbrein stuurt ook onze instinctieve reacties aan die gericht zijn op overleven. Ze zijn tien keer sterker en drie keer sneller dan ons cognitieve brein van waaruit wij denken en overheersen het emotionele en cognitieve brein.” David Icke maakt in zijn boeken duidelijk dat reptielen letterlijk en figuurlijk koudbloedige dieren zijn en trekt deze vergelijking door naar (een groep) mensen. Reptielen, hebben de reputatie de meest egocentrische, op eigenbelang gerichte dieren op aarde te zijn. Het reptielenbrein kan daarom met recht het ‘asociale’ brein worden genoemd. 1)

Reptielenbrein luistert wel naar PPD
De menselijke ontwikkeling naar sociaal wezen viel samen met de overgang van reptiel naar zoogdier2) en ging gepaard met de uitbouw van onze hersenen met het lymbische systeem. Deze sociaal-emotionele afdeling, die ook wel het emotionele brein wordt genoemd, is enkele miljoenen jaren oud. Het derde en jongste brein, het cognitieve brein, is slechts een paar honderdduizend jaar oud. Beide staan onder de regie van het reptielen- of overlevingsbrein dat alles overheerst.

In willekeurig welke coachingpraktijk richt een coach zich doorgaans alleen op het cognitieve en/of emotionele  brein. Nieveen: “Dan heb je gelijk dé reden te pakken waarom de meeste issues van mensen over het algemeen niet definitief worden opgelost. Vrijwel alle gestopte rokers blijven hun hele leven ex-rokers. Er hoeft zich maar een zwaar emotionele situatie voor te doen en ze roken weer als vanouds. Dat heeft te maken met het feit dat het allesoverheersende reptielenbrein buitenspel blijft bij het stoppen met roken. Er is misschien één techniek die helpt, yoga, maar dan moet je dat op zijn minst twintig jaar dagelijks beoefenen en dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarom ben ik zo blij dat ik op enig moment tegen de Personal Performance Download (PPD; zie ook het gelijknamige kader) van Peter Chappell aan liep. Deze vorm van bioresonantie met frequenties brengt het hyperactieve reptielenbrein tot rust waardoor het terug gaat in de waak/slaapstand.”

Nieveen: “Ik dacht, ‘WOW, als Chappell gelijk heeft dan gaat dat een bijdrage zijn aan iedereen die zich met therapie en coaching bezighoudt’. Uiteraard ben ik de effectiviteit eerst bij mezelf en mijn directe omgeving gaan onderzoeken.” In zijn eigen praktijk deed Nieveen vervolgens een onderzoek met kinderen. “Ongeveer de helft van mijn cliënten zijn kinderen met wat in de volksmond doorgaat voor schoolproblemen, zoals dyslexie. In het merendeel van de gevallen zijn de schoolproblemen de symptomen van diepe – reptielenbrein gerelateerde – stress. Het opheffen van die stress geeft vrijwel onmiddellijk een verbetering van de schoolprestaties. Trouwens, het merendeel betreft helemaal geen schoolproblemen; de symptomen uiten zich als schoolproblemen. De conclusie van mijn kleinschalige onderzoek is dat iedereen in meer of mindere mate baat heeft bij de PPD’s en dat het gebied waar de resultaten zich laten zien per persoon verschilt. PPD’s werkenén het moet nog veel beter kunnen. Maar dat zijn de volgende stappen.”

Wat moet ik mij daar concreet bij voorstellen?
“Alles op aarde heeft zijn eigen frequentie, dus ook het lichaam. Van het haar tot de teennagels. Van hersen- tot kraakbeencel. Ook de verschillende onderdelen van de hersenen, zoals het reptielenbrein, hebben eigen frequenties.” Het reptielenbrein is naast een basaal ook eendimensionaal gegeven. “Het luistert niet. Niet naar jou, niet naar de therapeut, niet naar wie dan ook. Het doet gewoon, punt. De PPD’s bevatten frequenties waar het reptielenbrein wel naar móet luisteren.”

De vijf FF-en
Neurologen hebben vastgesteld dat in het reptielenbrein primitieve aansturing, overlevingreacties en instinctieve handelingen hun oorsprong vinden. Bij reptielen uit zich dat door zeer eenzijdig te leven, namelijk op basis van de 5 FF-en: Feed, Flight, Fright, Fight en Fuck. “Een eenzijdig, maar ook succesvol overleven als we teruggaan in de geschiedenis. De oudste reptielen zijn namelijk meer dan 500 miljoen jaar oud. Door de evolutie heen ontwikkelt zich het emotionele brein bij zoogdieren. Deze diersoorten gaan zich bekommeren om hun nageslacht, in tegenstelling tot de asociale reptielen die hun eieren leggen en er niet meer naar omkijken. Het emotionele brein zorgt bijvoorbeeld ook voor het leven in kudden. De laatste 200.000 jaar is het cognitieve brein ontstaan bij primaten zoals mensen, apen, dolfijnen en walvissen.”

Je zegt dat yoga een techniek is om het reptielenbrein te omzeilen, maar dat dit voor ons westerlingen een lange moeizame weg is.
“Klopt. Dus toen ik Peter Chappell tegenkwam die stelde: ‘Ik heb iets gevonden dat zeker werkt’, ben ik dat gaan proberen. Mensen hebben onder invloed van PPD’s in no-time gigantische doorbraken op het gebied van diep ingeslepen gewoontes, overtuigingen en trauma’s. Mensen hebben allerlei trauma’s in hun lichaamscellen opgeslagen, informatie waarvan je geen benul hebt. Je kunt die informatie bijvoorbeeld het familieverleden noemen of de Nederlandse culturele traditie. Het zijn allemaal blinde vlekken waarvan je niet weet dat je het niet weet. Andere mensen, die vrij ernstig geblesseerd waren en naar het ziekenhuis moesten, merkten dat zij met de hulp van PPD’s tweemaal sneller herstelden dan de behandelend arts had aangegeven. Een cliënt met zijn schouder uit de kom vertelde: ‘Het geheugen van mijn getraumatiseerde schoudergewricht lijkt gewoon te zijn opgelost. Ik durf die schouder weer op alle niveaus en zonder voorbehoud te gebruiken’.”

Iedereen heeft een reptielenbrein en is een soort robot die orders opvolgt.

De effecten van een PPD wil Nieveen helder in kaart brengen. Zo heeft hij bijvoorbeeld voor en na de behandeling van kinderen hun ouders en leraren interviewformulieren opgestuurd. “Het is belangrijk dat de omgeving meekijkt omdat veranderingen soms zo geleidelijk gaan dat je ze makkelijk mist.” Nieveen voorziet heel brede toepassingen van de PPD, zoals de ondersteuning bij afslanken. “Via mijn vrouw ben ik in aanraking gekomen met Obesimed Forte, een product dat in mijn optiek een van de beste is die er bestaat, maar het is alleen maar een afslankproduct. Het is een goed hulpmiddel, niet meer dan dat. Er zijn in mijn ogen veel meer factoren die er bij afslanken toe doen. Ik heb nu alles waarvan ik weet dat het werkt bij elkaar gevoegd: het product, coaching, bewegen, buddies en community. Sociale cohesie maakt dat mensen iets tot een succes maken of niet. Heel simpel: in je eentje ben je al snel klaar; met z’n allen werkt het veel beter, net zoals het sporten bij een sportschool. Zelfs uit recent kankeronderzoek blijkt nu dat alleen de sociale factor binnen alle kankerbehandelingen overeind blijft. Ik zie nu dat PPD’s, en hun effect op het reptielenbrein, diepe trauma’s, gewoontes  en geloofsovertuigingen oplossen. Toevallig of niet, ons hongercentrum is gelegen in het reptielenbrein! Een verstoring leidt tot te veel eten, omdat we geen signaal krijgen dat er genoeg gegeten is. PPD’s luisteren tijdens een periode van afvallen leidt ertoe dat mensen gemakkelijk hun dieet kunnen volhouden en (eet)gewoontes op de lange termijn kunnen aanpassen.  Plus dat er op emotioneel niveau het nodige kan gebeuren, bijvoorbeeld door middel van geleide meditaties. En als je wilt afvallen is een product wat ervoor zorgt dat je minder eet óók belangrijk. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat het echt gaat werken.”

Vleesgeworden brug
Mensen met obesitas, zo blijkt uit de ervaring van Nieveen, vallen met een PPD veel makkelijker af omdat een deel van de stress, het emotionele eten, wegvalt. “Wat rest is de gewoonte. Dus je moet er nog steeds wel iets voor doen, maar het afvallen met een PPD is eenvoudiger én duurzamer.” Nieveen’s introductie van de PPD in Nederland is het zoveelste voorbeeld van het slaan van een brug tussen wetenschap en spiritualiteit en van groot belang. “We hebben in onze westerse samenleving te lang gekeken door de rationele bril zonder met alomvattende oplossingen te komen. Ook kunnen lichaam, geest en energielichaam niet volledig vanuit de spirituele invalshoek in balans worden gebracht. De brug tussen wetenschap en spiritualiteit brengt oplossingen mogelijk een stuk dichterbij.”

Peter Chappell is de vleesgeworden brug: ingenieur en homeopaat.
“Dat klopt. En hij was ook teleurgesteld in de homeopathie. Samuel Hahnemann had met de Organon der geneeskunst 3) in 1810 een buitengewoon helder inzicht neergeschreven waar wij als westerse wereld op wachtten. Maar sinds die tijd is er niets meer veranderd. Chappell ergerde zich aan het feit dat homeopaten een a-persoonlijke ziekte als een griepvirus twee eeuwen later nog steeds persoonlijk behandelen. Vanuit die onvrede begon hij op een heel andere manier naar de dingen te kijken, met de PPD als resultaat. PPD’s, en dat wil ik nadrukkelijk stellen, zijn geen medicijnen. Ze gaan over zaken als performance, (minder) stress, helderheid, beter presteren en rustiger zijn.”

Klopt het dat Chappell bij de laatste grieppandemie een gratis PPD stelde? 4)
“Ja, dat was een vaccinatie, dus geen medicijn, en een eenmalige actie. En gelukkig zonder de bijwerkingen van het reguliere vaccin. Het mooie van de PPD tegen het Mexicaanse griepvirus was dat daar alleen de frequentie in zat, en verder niets. Het immuunsysteem ‘hoort’ die frequentie, reageert erop en klaar is Kees. Op de Europese website van Brussel kon je lezen dat het reguliere vaccin een lijst van bijwerkingen had, van hier tot Tokyo. Je werd bijkans onwel als je er naar keek. Er zat gewoon kwik in! Nou, als toxicoloog kun je mij vertellen wat je wilt, bijvoorbeeld dat er geen toxische eigenschappen aan verbonden zijn, maar dat geloof ik gewoon niet.”

Waarom doen ze überhaupt kwik in vaccins ?
“Kwik is bedoeld om de houdbaarheid van de vaccins te verhogen. Er zit geen enkele werkzame reden achter en het is in mijn ogen echt totaal idioot. Internationaal is vastgesteld dat grote groepen kinderen na de inenting tegen de Mexicaanse griep ineens met slaapziekte kampen. Dat is een ziekte die normaal 1:1000.000 voorkomt en nu ineens 3:10.000. Deze kinderen vallen midden op de dag ineens in slaap waardoor hun leven onleefbaar wordt.”

Geheim van de smid
Op de vraag of hij kan vertellen hoe Chappell de frequentie van de PPD’s bepaalt, antwoord(t) Nieveen: “Dat is het geheim van de smid. Ik weet het niet. Het is Peter’s geheim en hij wil het niet vertellen. Tegen mij heeft hij wel gezegd: ‘Ik heb het opgeschreven, dus als er met mij iets gebeurt, is het beschikbaar’.”

 Je vertelt dat een PPD een serie van frequenties is. Als ik daar naar luister, wat hoor ik dan?
“Als jij naar een PPD luistert, dan hoor je 3 à 4 minuten zeegeluiden. That’s it. Dat is de verpakking. Daar hebben ze voor gekozen omdat het sowieso rustig stemt en omdat zeegeluiden waarschijnlijk het oudste geluid is wat wij mensen kennen en daarmee ondersteunt het ook de diepte van de impact.”

Hoelang heeft Peter aan de PPD’s gewerkt?
“Het is een cumulatie van zijn werkzame leven. Hij is niet ooit begonnen met het idee, ‘ik ga een PPD ontwikkelen’, dat is natuurlijk kolder. Peter’s boek The Second Simillimum gaat er – net als zijn website – dieper op in. Een van Peter’s diepere drijfveren is dat hij het ziekteleed in Afrika wil verlichten.”

Werken PPD’s op een continent als Afrika?
“De dichtheid van mobiele telefoons is in Afrika zeer groot. Ze luisteren dus naar de mp3 via hun mobieltje. Dat is het mooie van dit verhaal. Via de mobiel is één vorm, maar je kunt de frequentie ook weer terugbrengen naar water. Dat heeft Peter gedaan in Haïti na de aardbeving in 2010. Hij heeft de PTSS-trilling (posttraumatische stressstoornis) in water gebracht en uitgedeeld onder de mensen in de kampen. Die mensen hadden helemaal niets meer, laat staan dat ze konden luisteren naar een mp3. Ook in Japan zijn nu mensen bezig met het verspreiden van die speciale PPD, zodat de mensen zich weer kunnen gaan focussen op het opbouwen van hun leven. ”

Nieveen besluit zijn verhaal met te vertellen dat een PPD voor iedereen een bijdrage is, of je nu een issue hebt of niet. Je hoeft dus niet ziek te zijn of een kind te hebben met schoolproblemen. Iedereen heeft namelijk een reptielenbrein en reageert als een soort robot die orders opvolgt. Door de recente geschiedenis van wereldoorlogen, genocides, economische crises en een globaliserende wereld zijn veel, zo niet alle mensen flink gestrest geraakt. Het reptielenbrein is hyperactief geworden, en reageert alsof er oorlog is. Voedsel bunkeren en lijfsbehoud zijn primaire reacties die er in de praktijk uitzien als korte lontjes, ADHD, life style-ziektes en endemisch overgewicht.

“Om zo’n alomvattend product onder de aandacht te brengen hebben we in de praktijk gekozen voor doelgroepen; topsporters, kinderen, gestreste managers, mensen met burn-out. Op die manier wordt het idee gelijk weer beperkt, waarschijnlijk omdat wij mensen ons probleem graag opgelost zien. We denken in problemen en oplossingen, maar volgens mij is een PPD in eerste linie iets wat ons ondersteunt bij het pad om ons te realiseren wie we werkelijk zijn. Om los te komen van ons verleden en elk moment als nieuw te kunnen ervaren. Of je daar nu wel of niet actief mee bezig bent.”

…………………………………….…………………………………….………………………….
Onno Nieveen

Gepassioneerd zoeker naar de Kern der Dingen, vermeldt Nieveen’s website eon-advies.nl. Na Milieutechnologie in Wageningen studeerde hij astrologie en psychologie, en volgde hij onder meer opleidingen voor persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling en de Omega Health Coach leergang. Inmiddels brengt hij in zijn eigen vitaliteits- en gezondheidspraktijk al zijn kennis en ervaring samen voor individuen, groepen en organisaties.
…………………………………….…………………………………….……………………………

Peter Chappel
De briljante Chappell (71) was pas zestien jaar oud toen hij een baan kreeg bij een onderzoeksprogramma naar lucht- en ruimtevaarttechniek. Op zijn 22ste haalde hij zijn diploma als elektrotechnisch ingenieur met als specialisatie elektromagnetisme. Zes jaar later maakte hij een laterale switch naar natuurlijke holistische geneeswijzen. Hij kwam er achter dat beperkende gedachten zich uiten als ziekte in het lichaam. Als homeopaat onderwees hij tussen 1990 en 2000 vakgenoten in twintig landen waar homeopathie nog in de kinderschoenen stond. Na het millennium was Chappell in Ethiopië zeer succesvol in de behandeling van aids. Vervolgens ging hij naar Rwanda en paste daar dezelfde principes van resonantie toe op de gevolgen van genocide (PPD Resonance technology en PPD’s). Chappell zegt daar zelf over: ‘De kern van dit alles is een diep begrip van de mentale processen van de mens.’
…………………………………….…………………………………….…………………………..

Personal Potential Download – PPD
‘De vrijheid om jezelf te zijn, in je hier en nu’, schrijft Cappell op zijn website. PPD’s zijn een volstrekt nieuwe technologie gebaseerd op resonantie. Ze zijn ontwikkeld om je een gezonder, evenwichtiger, effectiever en uitbundiger leven te geven. Ook zijn ze behulpzaam in het bereiken van persoonlijke doelen en het vervullen van je mogelijkheden. Er zijn vele resultaten denkbaar als gevolg van het luisteren naar een PPD: van toenemend zelfvertrouwen tot het beter omgaan met stress, van meer energie tot een grotere mate van creativiteit.
De PPD’s zijn er in vijf versies: Here, Now, Integration, Body en Mind. Ze komen via een website in de vorm van een gepersonaliseerde mp3-file van circa vier minuten en zijn verpakt in zeegeluid. Je beluistert elke PPD minimaal negen en maximaal 30 dagen aan een stuk. Daarna neem je minimaal een week rust.
………………………………………………………………………………………………………..

Bronnen
1)    http://www.davidicke.com en onder meer zijn boek The Biggest Secret.
2)    Onderzoek wijst uit dat de mens het meest verwant is aan de Therapsida, een groep van zoogdierachtige reptielen (www.assayya.com).
3)    Tussen 1810 en 1843 schreef Samuel Hahnemann aan de de Organon der Geneeskunst. In 1810 verscheen de eerste druk. Vijf daaropvolgende drukken zouden nog verschijnen. De zesde editie van de Organon wordt als de meest betrouwbare en de meest complete geacht (homeopathienetwerk.nl).
4)    De PPD(,) ontwikkeld naar aanleiding van het Mexicaanse griepvirus uit 2009(,) werd gratis beschikbaar gesteld en als mp3 door tienduizenden mensen gedownload. Na één keer luisteren was men beschermd.

– Peter Chappell: peterchappell.com, greaterpeople.nl, Amma Resonance Healing Foundation (arhf.nl); Onno Nieveen: eon-advies.nl, omegagezondheidcoaching.nl.

Dit artikel verscheen eerder in Frontier Magazine van juni-juli 2011.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bewustzijn, Boeken, Frontier Magazine, Inspiratie, Interviews, Wetenschap en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Homeopathie als mp3

 1. Kor zegt:

  “Dat homeopaten een a-persoonlijk virus als het griepvirus nog steeds persoonlijk behandelen” aldus Chappell is een foutieve conclusie van wat Hahnemann, uitvinder van de homeopathie, hierover stelt.
  Bij epidemische ziekten, zoals een griepvirus e.d., moet men het complete symptoombeeld verkrijgen van zo veel mogelijk patienten en hier op voorschrijven. Dit heeft dus niets met individuele of persoonlijke behandeling te maken. Dus geen behandeling van de zieke, maar van de ziekte stond bij Hahnemann voorop. Dit is een groot misverstand, dat mede is ontstaan nadat Hahnemann in 1842 zijn miasmaleer introduceerde.
  Hiermee kon hij effectief chronische ziekten behandelen op basis van erfelijke aanleg, ook wel ziekteclassificatieleer genoemd. Veel collega’s/tijdgenoten van Hahnemann wilden hier niet aan. Men bleef doorgaan met behandeling op basis van het symptoombeeld, waardoor iedere patient – ten onrechte- individueel behandeld werd. Kortom, als je de erfelijke aanleg niet apart behandeld met homeopathie, maar je beperkt tot het symptoombeeld van de patient, zal het veel moeilijker zijn om chronische ziekten effectief te behandelen.

 2. Hey Frans, wat een gaaf intervieuw met Onno.

  Ik vind de PPD’s echt heel bijzonder. Ik luister ze eerst alle 6 en tegen die tijd laat ik weten waarom het nou zo gaaf is. Goed ?

  En het is waar wat Onno zegt….PPD’s zijn goed voor iedereen.
  Rust in het reptielen brein, Rust in Hart en Ziel.

 3. Henk janssen zegt:

  Hallo Frans, een boeiend verhaal. Het effect lijkt erg op wat wij doen met ons werken. Warme groet Henk

 4. Martijn Haan zegt:

  Hoi, Ik ken de digibio theorie en praktijk van Dr. Jacques Benveniste. Hij is volgens mij de grondlegger van het gebruiken van mp3 als medicijn. Hij heeft toendertijd een coli-b-bacterie mp3 gemaakt volgens mij. Helaas is hij overleden, maar zijn gedachtengoed leeft dus voort! Ken je Dr. Jacques Benveniste zijn methodes of zijn dit toevallig parallel lopende paden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s