Onderzoek toont aan: aspartaam onveilig

Aspartaam Het informatiecentrum zoetstoffen schrijft op haar website dat aspartaam een veilig alternatief is voor suiker. Maar is dat zo? Recent toonde onderzoek onder 60.000 vrouwen het tegenovergestelde aan. Tien jaar lang werden zij gevolgd en werd aangetoond dat bij de dagelijkse consumptie van twee glazen light frisdrank gezoet met aspartaam de kans op hart- en vaatziekte dramatisch toeneemt. De resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van het Amerikaanse College van Cardiologie in Washington.

Vergeleken met vrouwen die zelden of nooit diet soda drinken, is bij de vrouwen die dat wel doen de kans op een hartaanval of beroerte 30 procent groter. En de kans neemt zelfs met 50 procent toe als het gaat om het overlijden aan hart- en vaatziekte.

Het onderzoek volgt kort na het bekendmaken van de dalende verkoop van light frisdrank, wat te maken kan hebben dat mensen inmiddels de link leggen tussen deze light producten en obesitas. Ook gewone frisdrank heeft het moeilijk en ook dat is goed nieuws omdat mensen daardoor minder worden blootgesteld aan mais siroop afkomstig van genetische gemanipuleerde teelt.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustwording, overdenkingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s