Henry Stoffelen, Angel Place, Chaam

De lichtwereld doet alles, niet ik.’

Henry StoffelenAchter elke grote man staat een vrouw. Dat spreekwoord is van toepassing op kweker Henry Stoffelen en zijn Jolanda. In Henry’s spreekkamer hangt een foto van zijn vrouw waarbij hij en zijn vier zonen haar letterlijk op handen dragen. Een prachtig beeld van de omslag van Vissen- naar Aquariustijdperk. En welkom bij Angel Place in Chaam!

Als het werk van Henry zou moeten worden samengevat, is ‘gewone spiritualiteit’ het meest van toepassing. Als ik vraag wat hij doet, zegt hij: “De mensen die hier komen, meet ik door op energie. Ik vraag ze lekker nuchter te blijven en te kijken wat er gebeurt. Na de meting lopen we naar een krachtplek buiten, de Engelenplaat, waar zaken worden omgezet en nieuwe poorten geopend.”

Lichtwereld doet alles
het hartDirect blijkt bij mijn bezoek Henry’s bescheidenheid. “Ik maak een lijstje met meetpunten, maar de lichtwereld doet veel meer. Als de engelen extra poorten openzetten, dan hoef ik dat niet te weten. Dat is iets tussen de engelen en mijn bezoeker. Die afspraken liggen er al. De lichtwereld doet alles, niet ik.”

Het meetlijstje betreft een aantal onderwerpen, zoals: orgon, dorg, hart, ziel, dark lords, blokkades en inwijdingen. Om met orgon te beginnen: “Jouw energie, orgon, chi, qi, prana is voor mij allemaal hetzelfde. Idealiter zit die op 26. Dorg is de negatieve energie die je bij je draagt. Die moet 10 of lager zijn en is een indicatie van een vervuild chakra- en meridiaansysteem. Een goede aarding zorgt voor de afvoer van negativiteit. Lifters en entiteiten laten de negatieve energie stijgen. Op de Engelenplaat worden die weggehaald, maar als mensen daarna niet aan zichzelf werken zijn ze binnen de kortste keren weer terug.”

Spirituele ontwikkeling gaat vaak schoksgewijs

Het hart geeft een donkere energie, vertelt Henry, bij mensen die moeilijk hun grenzen aangeven. Als hij de ziel inspecteert, dan mag deze niet te hoog in de torso zitten. “Dat geeft aan dat je eigenlijk niet op aarde wilde komen. De dark lords nemen de energie van je weg en hebben te maken met eerdere levens, zoals hekserij en zwarte magie. Ook dat wordt omgezet.”

Vervolgens legt hij iets uit over de blokkades. “Eigenlijk zijn dat implantaten die door aliens zijn aangebracht. Dat vertel ik niet iedereen, want sommigen schrikken daar ontzettend van. Ook kijk ik naar inwijdingen die mensen ontvangen hebben, want die moeten schoon zijn, zodat je schone energie aan andere mensen kunt geven.” Wat dat betreft krijgt Henry veel therapeuten op zijn spreekuur in Chaam. “Zie het zo: als je een lamp hebt, dan trekt die vuil aan. Voor therapeuten geldt hetzelfde. Vandaar dat het verstandig is dat zij zich elke vijf jaar laten reinigen. Dat hoeft natuurlijk niet per se bij mij”, zegt hij met een lach.

Barcode
kristallenNa de meting, waarbij Henry uitdrukkelijk toestemming vraagt aan de engelen om in mijn systeem te mogen, lopen wij naar buiten naar de Engelenplaat. Daar vindt de feitelijke reiniging plaats waarbij het elke keer duidelijk voelbaar is dat de engelen aan mij werken. Bij alle handelingen voel ik mijn lichaam heen en weer bewegen. Tot slot wordt het briefje met mijn naam en geboortedatum verbrand. Henry: “Dat is de barcode waarmee je geboren bent. Als die wordt verbrandt, dan verdwijnen daarmee alle contracten die je ooit gesloten hebt en die je als belastend ervaart.”

Terug in de spreekkamer in een hoekje van een enorme loods kijk ik nog eens goed rond. Feitelijk is het een keukentje boordevol boeken en kristallen. Henry vertelt dat hij in de eerste plaats kweker is van een snijheesterkwekerij. De loods en de ligging van zijn huis hadden dat al verraden. In zijn woonhuis is er niets dat zijn spirituele kant verraadt. De loods daarentegen hangt vol met spirituele schilderijen. “Die zijn gemaakt door therapeuten en kunstenaars die na een reiniging overliepen van inspiratie en dat met mij wilden delen.”

Jolanda is met een kweker getrouwd en veel te nuchter volgens Henry voor zijn spirituele levenswandel. “Maar ze wordt er langzaam maar zeker ingetrokken. Net zoals wij ons tuinderwerk samen doen, doen wij dit ook samen. Zij maakt de afspraken, ontvangt mensen, doet rondleidingen en maakt een praatje. Ze is een echt mensenmens. Jolanda is heel aards en vertaalt alles op een aardse manier. Als mensen tijdens een rondleiding van haar voorlichting krijgen over een labyrint krijgen ze te horen: ‘Dat is een tegel, daar kun je op gaan staan en misschien voel je dan wat’. Ik vertel in zo’n geval: ‘Dat is een vortex’, en leg de mensen uit wat het is en doet.”

In de spreekkamer geeft Henry enkele praktische en eenvoudige tips om jezelf te beschermen tegen negativiteit. Een eerste is voor bij het slapen gaan. “Wil je jezelf in de nacht beschermen, ga dan slapen met een hand op je hart en een hand op je zonnevlecht. Je linkerhand boven of onder is even goed. Een andere bescherming is een mudra.” Henry brengt alle vingertoppen van beide handen bij elkaar alsof hij bidt, zonder dat de palmen elkaar raken. “Je kunt ook een mudra maken, bijvoorbeeld de top van je duim tegen die van je middelvinger, maar dit zijn ze allemaal in een keer. Het biedt je bescherming en verlichting bij stress, hoofdpijn of een algeheel gevoel van onbehagen. Zorg er wel voor dat je je benen niet tegelijkertijd over elkaar slaat.”

Net als homeopathie
homeopathieEen andere tip is er een over afvallen. Henry vertelt: “Heel veel mensen die te zwaar zijn”, en hij doelt daarbij ook op vrouwelijke en mannelijke mediums, “zijn onvoldoende beschermd. Ik raad die mensen aan elke dag een zin te herhalen: ‘Ik, (naam), ben beschermd.’ Wat is er namelijk aan de hand? Er komen energieën bij mensen binnen, maar ze blijven niet staan. Het lichaam komt daarom met de oplossing: eten, eten, eten, om zich te gronden. Als je goed beschermd bent, heeft het lichaam veel minder voedsel nodig.”

Henry beschrijft twee processen van mensen die bij hem komen. “Velen merken na een consult een opwaartse lijn, anderen moeten een stapje dieper. Die zakken eerst weg om daarna te klimmen. Dat is niet altijd leuk en die mensen denken soms dat ze iets verkeerd doen. Maar het is net als homeopathie, waarbij het proces zich eerst verdiept voordat de heling komt. Het is daarom dat ik nooit kan voorspellen wat er met mensen gebeurt.”

‘Door energetische hebberigheid kreeg ik een gezichtsverlamming’

Zelf wist Henry ook niet altijd wat hem overkwam. Hij verhaalt van een bezoek aan een kerk op een dag dat hij zich zo ziek als een hond voelde. “Het verhaal ging dat deze kerk door God op een heuvel was gebouwd. En dat je er minimaal zeven rondjes omheen moest lopen. Onderaan de berg werd ik ineens door twee handen opgepakt, Bam!, en naar boven geleid. Eenmaal boven werd ik los gelaten en voelde ik mij een stuk beter. Heel bizar. Ik keek rond, maar ik zag niemand en durfde ook niets te zeggen. Na mijn hartaanval kwam het licht pas goed op mijn pad, ben ik ecotherapie gaan doen en kwam het engelenstuk goed los.”

Spirituele ontwikkeling gaat vaak schoksgewijs en soms loop je als mens tegen de energetische lamp. Hartstikke, weet Henry. “Ik kreeg op enig moment een gezichtsverlamming. Oorzaak? Onbekend. Maar wat gebeurde er? Ik vond dit leuk, ik vond dat leuk, ik vond dat leuk en door al die energetische hebberigheid kreeg ik een gezichtsverlamming. Ik begreep later dat ik die les nodig had om mensen te kunnen uitleggen dat ze moeten uitkijken met energieën. Het is niet altijd zichtbaar, maar het doet wel iets met je.”

Vrouwelijke energie
hart licht transformatie labyrint
Een steeds groter deel van Henry’s kwekerij wordt overgenomen door de engelen en hun energie. Dat heeft in zijn geval de vorm van labyrinten. Inmiddels liggen er acht labyrinten (kosmisch, akasha-aarde, hart licht transformatie, Elohim, graancirkel, Keltisch, Chartres en Hopi labyrint) en zijn er nog twee in de maak. Als we samen over zijn terrein lopen, wijst hij de krachtplekken aan en vertelt hij wat er gebeurt als je door zo’n labyrint loopt. “Het hartlabyrint heeft tegels met negatieve en positieve woorden. Toen ik die aan het maken was, bedacht ik eerst de negatieve woorden, maar ik kreeg de positieve woorden haast niet verzonnen. Toen ik mij daar verder in verdiepte, bleek dat onze woordenschat twee keer zoveel negatieve als positieve woorden telt.”

Hij vertelt ook dat elk labyrint (Henry gebruikt niet het woord doolhof, want in een doolhof zoek je je weg, maar in een labyrint vind je je weg, fv) gebaseerd is op de vrouwelijke energie van het aquariustijdperk. “Het Chartres labyrint is een exacte kopie van die in de kathedraal van Chartres, alleen die bij ons loop je rechtsom. Dat valt mensen ook op. Die vertellen mij dat toen ze Chartres liepen voor die bij mij, dat het verschil levensgroot is.”

Het maken van een labyrint kost slechts enkele weken, vertelt Henry. “Maar het naar beneden halen van de energie kost soms drie tot vier jaar. Hij werkt momenteel aan een kabbala labyrint waarbij op alle knooppunten een boom is geplant, op één na. Die moet nog doorkomen.” Henry vertelt enkele anekdotes over het tot stand komen van de labyrinten. “Bij het Keltisch labyrint had ik net de laatste hand gelegd aan de waterput toen mensen aanklopten. Ze kwamen net terug van Chalice well en hadden ‘gehoord’ dat ze water mee moesten brengen naar Chaam…”

Henry is een veelzijdig man die onmogelijk onder een noemer kan worden gevangen. Hij is kweker, engelentherapeut, medium, uitvinder, kristallenexpert en maker van remedies. Om met die laatste te beginnen: regelmatig vangt hij dauwdruppels op van planten uit de labyrinten en maakt daar remedies van. “Als je het vergelijkt met de bloesemremedies van Bach, dan rijd je daar 80 km p/u mee. Met die van mij ga je 200”, zegt hij lachend.

Voor alles een oplossing
angel protector
Uit een van de kastjes in zijn spreekkamer haalt hij een plaat tevoorschijn. Het is als een grote CD met daarop enkele tekens. “Het is een angel protector die kan worden gebruikt om bepaalde krachtplekken in het huis te neutraliseren. Therapeuten kunnen ze ook gebruiken. Die leggen hem onder de stoel van een cliënt, in een specifieke stand, zodat ze opladen of transformeren.” Niet dat Henry zijn protector actief aan de man brengt. “Hij moet 450 euro kosten en eigenlijk vind ik dat te duur. Maar het is wel een afspiegeling van de tijd en de energie die er in zijn gaan zitten.”

Soms zegt Henry ook gewoon nee tegen ideeën die op zijn pad komen. Wel helpt hij regelmatig therapeuten met het ontwikkelen van ideeën. Hij haalt een ‘aangeklede kerstbal’ uit de kast. Het is een prototype van een gereedschap om het aura van mensen te reinigen. Ook toont hij een multidimensionaal ankh teken. “Dat zijn allemaal voorbeelden waarbij ik mensen op weg help, maar waarbij ik niets te maken wil hebben met de verdere uitwerking. Dat is niet mijn ding.”

Henry bedoelt daarmee dat hij in de eerste plaats een kweker is en blijft. Maar ook hij wordt, net als Jolanda, meer en meer in het ‘werk’ getrokken. Daar is wat hem betreft geen ontkomen aan. De engelen eisen meer grond op van zijn snijheesterkwekerij en ook hij weet niet waar het zal eindigen. Wat hij wel weet, is dat hij moet vertrouwen. “Ook ik moet elke keer weer in de overgave gaan. Maar, er komt altijd voor alles een oplossing. Dat vertrouwen heb ik.”

http://www.angel-place.nl

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Engelenplaat
engelenplaat
De krachtplek die Henry engelenplaat heeft gedoopt, ligt direct achter zijn woonhuis in de tuin. Het doel van deze plek is om mensen die met een vuile jas komen (een aura vol negatieve energie) te reinigen. Daarna krijgen zijn bezoekers een nieuwe beschermlaag aangemeten.

De negativiteit kan zich op verschillende manieren uiten : een opgejaagd gevoel, vermoeidheid, nachtmerries, negatieve gedachten en de uiting daarvan in woord en gebaar.

Henry zegt dat mensen met een zwak aura eerder negativiteit aantrekken. Een ongeluk kan de aanleiding zijn, een operatie, verdriet of een verslaving. Maar hoe dan ook, de liefde die de engelen vertegenwoordigen, zorgt ervoor dat de negativiteit in een gevisualiseerde kuil verdwijnt.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Labyrinten op Angel Place

  1. Kosmisch labyrint (2009)
  2. Akasha-aarde labyrint (2011)
  3. Hart licht transformatie pad (2012)
  4. Elohim labyrint (2012)
  5. Graancirkel labyrint (2012)
  6. Keltisch labyrint (2013)
  7. Chartres spiegel (2014)
  8. Hopi labyrint (2014)
  9. Kruiden labyrint (2015)
  10. Kabbala krachtplaats (in ontwikkeling)

Dit artikel verscheen eerder in ParaVisie november 2014.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustwording, Interviews, ParaVisie, spiritualiteit en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s