‘Hart, lever, nieren; ik kan je organen voelen’

Truus HartsinkInterview Truus Hartsink

Voor heldervoelend medium Truus Hartsink geldt dat zaken duidelijk en simpel moeten zijn. “Dus geen ingewikkelde dingen, want die doen mensen toch niet. De kosmische wetten zijn rechttoe rechtaan.” 

Truus is net terug uit Mongolië. Een (nog) ongerept land. Ze beschrijft de energie van de Gobiwoestijn als een trilling die je in staat stelt boven de dingen te staan. Het bezoeken van nieuwe culturen – inmiddels heeft ze 44 landen bezocht – tekent haar nieuwsgierigheid en belangstelling voor mensen.

Je hebt een praktijk natuurgeneeskunde en helpt mensen met je heldervoelendheid. Waarom?

“De reden ligt in het verleden. Ik was begin 30 toen ik de zwarte pagina’s van mijn levensboek heb moeten schrijven. Dan gaat een mens zoeken. Ik heb altijd, als heel klein kind, dingen gezien, gevoeld en geweten. En als ik dat dan zei werd ik belachelijk gemaakt. Want je doorziet mensen en dat vinden ze niet fijn. Zeker niet als je een kind bent. Met als gevolg dat je als kind de deur dicht doet omdat je bij de groep wil horen.”

Dus je begint te overleven.

“Ja, maar ergens op de achtergrond, heel ver weg, was er een vaag gevoel van verdriet. Ik heb nooit geweten wat ik wilde in mijn leven. Ik heb 12 ambachten en 13 ongelukken gehad, zoals mijn vader dat noemde, totdat ik uiteindelijk in heel zware jaren terechtkwam en de mensen tegen mij zeiden: je hebt een stukje vermogen in je, wat je verder kunt ontwikkelen. Toen ik André Schaap tegenkwam was bij hem net die deur opengegaan.”

open deurEn hoe ging die deur bij jou open?

“Tijdens een cursus voetlijnkunde zei André tegen mij: ‘volgens mij kan jij hetzelfde als ik kan.’ Hij gaf mij een witte lelie en zei: ‘ga er eens inzitten’. Daarmee ging de deur open en die is nooit meer dichtgegaan. Ik kon de bezieling van die lelie onmiddellijk vertalen. Vervolgens zijn wij één dag in de week gaan samenwerken en in het begin voelden wij hoofdzakelijk het emotionele veld van de mensen en de problemen die dat gaf. Vervolgens kwamen wij tot de ontdekking dat wij ook organen konden voelen. Dat was een heel nieuwe wereld voor ons. Het hart, de lever, de nieren…”

Je bent nieuwsgierig.

“Wij zijn heel nieuwsgierige mensen en willen weten hoe dingen in elkaar zitten. Maar we zijn ook heel praktisch. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat er een vrouw binnenkwam met een botstructuurprobleem en dat ik dacht: hoe zit een bot in elkaar? Calcium, magnesium, boor, mangaan. Kun je dat voelen? En dat bleken wij te kunnen voelen.”

Hoe voelt calcium?

“Sterk maken, kunnen opbouwen, maar ook achter muurtjes gaan zitten. En als je dat onderzoekt dan vallen dingen binnen. Zoals dat alles op aarde zijn tegenpool heeft. Onze logica was vervolgens: dan hebben vitaminen, mineralen en sporenelementen ook tegenpolen die tezamen een evenwicht vormen. Yin en yang. De een stuurt aan, de ander remt af. Wij doken in de boeken, maakten lijstjes met zaken die bij elkaar pasten en schreven dat na verloop van tijd op. Onze conclusie? Alles waaruit onze planeet is opgebouwd, dragen wij ook in ons, tot en met edelgassen.”

rugzakjeRugzakje

Iedereen die geboren wordt krijgt een rugzakje mee, vertelt Truus, met daarin een thema. “Daarvan is het de bedoeling dat je er iets mee doet. Dat kan ik lezen bij mensen. Tegenslagen in het leven”, zegt Truus met nadruk, “zijn er in de eerste plaats om je thema te leren kennen. En dan is het leren je thema meer in evenwicht te brengen. Dit vertaalt zich onder meer in het lichaam als een disbalans in de vitamine- en mineralenhuishouding. Als een van de twee te veel aanwezig is, zegt dat iets over het thema van de persoon. Een voorbeeld? Iemand heeft teveel vitamine A waarvan de tegenpool boterzuur is. Vitamine A is verbonden met dat deel in ons om met enthousiasme elke keer een nieuwe stap zetten. Mensen met teveel vitamine A hebben altijd een verschrikkelijke grote bek en weten het altijd beter. Als ik naar zijn tegenpool kijk, boterzuur, dan is dat de mens die altijd twijfelt. Toen wij dat gingen beschrijven, kreeg ik het beeld van iemand die met een pakje boter in de zon staat en denkt: dweil ik het straks op of ga ik naar binnen? Dus niet in de actie gaat. Soms kan ik ook uitleggen waar het vandaan komt en waarom dat zo is. Ik heb het vermogen om terug te kijken, niet alleen in dit leven maar ook naar eerdere levens. Maar dat doe ik alleen maar als het te maken heeft met het thema waar ze op dat moment mee worstelen.”

Vraag je dan expliciet om toestemming?

“Ja, altijd. Als mensen het niet willen, doe ik het niet. Maar meestal willen mensen wel weten waarom dat stukje er is. Dan kijk ik en beschrijf ik de keuze die ze gemaakt hebben om dit thema in dit leven mee te nemen. Dat ze zichzelf snappen en het een plek kunnen geven. Het gaat er dus niet om: ben ik een prins(es) geweest? Dat vind ik allemaal flauwekul.”

Na verloop van tijd bedachten André en Truus dat zij eigenlijk wel heel veel wisten en dat de kennis maar eens op papier moest worden gezet. “Want anders moet een ander, als wij er niet meer zijn, het allemaal opnieuw ontdekken en dat is hartstikke zonde. Maar het Ankertje dat wij van plan waren te schrijven, werd uiteindelijk een boek van 500 pagina’s en daarna kwamen er nog drie boeken van 500 pagina’s bij. Daar zit 20 jaar research in waarbij wij alles samen gecheckt hebben of het voor ons beiden zo voelde. Was er een verschil, dan zochten wij verder, want dan klopte er iets niet. Het voelen was niet altijd een pretje, want je verbindt jezelf zo sterk met een stof dat je daar ook de negatieve gevolgen van voelt. Maar dan weet je wel hoe het werkt. Dat is dus een echt levenswerk geworden.”

Truus’ en Andrés boeken worden vooral gebruikt door therapeuten en het is verplichte leerstof bij een opleiding in Noord-Brabant. “In elk van de vier delen staan 20 paren, onderverdeeld in de yin- en yangkrachten. Vervolgens kwamen we in contact met een boek van Hulda Clark, een Canadese celbiologe, die had ontdekt dat parasieten allemaal op een eigen frequentie leven. Daarom had ze een apparaat laten bouwen waarmee ze deze parasieten in het lichaam kapot kon trillen. Net zoals je glas kunt laten springen bij de juiste toonhoogte. Dat was voor ons een heel nieuwe afdeling. Zo van: kunnen wij die beestjes ook voelen? Ja dus, want ze hebben allemaal een eigen karakter.”

Hulda ClarkZij heeft een machine en jullie gebruiken draadjes?

“Ja. Op een gegeven moment merkten wij dat wij veel meer ziekteverwekkers vonden – laten we het maar even onder die noemer scharen, want er zijn bacteriën, virussen, micro-organismen enzovoort – dan Hulda had beschreven. Wij ontdekten ook dat die ziekteverwekkers muteren en daardoor een andere frequentie krijgen. Maar dat hun karakter hetzelfde blijft. En dat is wat wij doen. Wij pakken dat karakter en neutraliseren die. Toen begrepen wij ook waarom wij die hele route van mineralen, vitamines, sporenelementen hebben gelopen. Met de kennis van Hulda over frequenties werd dat nu bruikbaar en konden wij ons eigen traject ontwikkelen. Dat bedenk je ook niet van tevoren. Dat zie je pas achteraf.”

Koperdraad

Tegelijkertijd komen Truus en André ook in aanraking met een professor in de natuurwetenschappen die zegt: ‘als alles trilling is, kan je de trilling van de stoffen die je nodig hebt gewoon in koperdraad programmeren.’ “Maar dan moet je wel de exacte frequentie van die stof weten. Wij hebben toen een apparaat laten bouwen en zijn met onze heldervoelendheid uit gaan zoeken welke stof op welke frequentie zit.”

Word je soms niet horendol van je heldervoelendheid, bijvoorbeeld als je over straat loopt?

“Nee. Als ik naar buiten ga doe ik gewoon de deur dicht, anders zou ik gek worden. En dat kan alleen maar omdat ik in mijn eigen kracht sta. Gerrit Koning, waarvan ik heel veel heb geleerd over astrologie, numerologie en tarot en die we ook gebruiken in de boeken, zei altijd: ‘als je maar genoeg uitstraalt kun je niet ingestraald worden.’ Dat is logisch voor mij. En dat moet ook voor mij, anders kan ik er niets mee.”

Even terug naar de draadjes.

“André en ik zijn gaan uitzoeken welke stof welke frequentie heeft, en iemand programmeert dat voor ons in koperen elektriciteitsdraad. En als je die bij je draagt absorbeert je lichaam, dat voor 70 procent uit water bestaat, die frequentie en trilt het de ziekteverwekker uit elkaar of vult het datgene aan wat je lichaam tekortkomt. Alles bij elkaar was het heel veel uitzoekwerk. Op een gegeven moment stond mijn hele bureau vol met glaasjes met water waar de trilling van ziekteverwekkers inzaten. En dan was het zaak de exacte (tegen)trilling te vinden. Dat schreef ik op een papiertje, ik zette het glaasje erop en dan moest het water binnen vrij korte tijd weer helemaal helder worden. Dat is iets wat wij van Masaru Emoto en zijn boek De boodschap van water hebben geleerd. In de zin van: wij hebben zijn ideeën verder uitgebouwd en in de praktijk gebracht.”

Ik ben blij met je.

Truus lacht. “Dankjewel. Zo hebben wij heel veel dingen uitgezocht en nog steeds gaat dat door. Op onze website hebben wij een afgeschermde pagina waarop mensen zich voor 30 euro per jaar kunnen abonneren. Daar staan inmiddels 284 ziekteverwekkers en hoe je die kunt oplossen. Dat is heel veel. Meer dan ooit in het reguliere circuit is gevonden.”

Gelukkig is Truus met haar 69 lentes nog steeds enorm vitaal. Dat komt goed uit omdat ze nog steeds een bomvolle praktijk heeft. Toch neemt ze een klein beetje gas terug. “Dit jaar had ik voor het eerst van mijn leven vier weken vakantie. En na 44 landen, inclusief Mongolië, zijn er nog steeds plekken die ik wil zien.”

http://www.truushartsink.nl

 

Tips van Truus

1. Eén van de adviezen die Truus haar klanten meegeeft is: plak een pleister op je lichaam met daarop een woord als liefde. “Elke letter is een trilling. Dus elk woord heeft zijn trilling, zijn betekenis. En je lichaam is in staat die te absorberen.

2. Als je de ochtendkrant leest, zet dan nooit je koffie of thee op de krant. “Want al de narigheid die daarin staat verdwijnt in je kopje thee.”

3. “Kijk niet naar het Journaal met je bord met eten op schoot. Eet en drink het niet in. Kijk ernaar en laat het los.”

4 Voor degenen die de hele dag water drinken: plak op je fles woorden als compassie, liefde enzovoort waarmee je het gelijke in jezelf voedt.

5. Het is ook belangrijk dat wij goed luisteren naar wat we zeggen en ons niet vereenzelvigen met onze ziektes. “Je bent niet je lichaam. Je bent niet je ziekte. Zeg: ‘mijn lijf heeft een probleem. Ik niet’.”

6. Kosmische wetten zijn recht toe recht aan. Niet ingewikkeld. “Al die oefeningen: kabel diep de grond in om te gronden, dan denk ik: flauwekul. Dat doe je een week en dan vergeet je het. Als iemand slecht in zijn lijf zit zeg ik altijd: ‘ga maar zitten in de stoel en voel je billen op de zitting. En als je daar toch bent, schrijf dan gelijk je naam op je billen, helemaal vol. Je naam op je billen bevestigt dat de energie daar mag zijn.”

7. De laatste tip gaat over wat in therapieën vaak wordt gezegd: ‘geef de energie maar terug.’ “Dat wordt keurig gedaan, maar het lost niets op”, aldus Truus. “Want wat wordt er vergeten? Dat jouw energie nog bij die ander zit en dat je die ook nog terug moet halen. Ik laat mensen in gedachten een lemniscaat op de vloer tekenen. Zet jezelf in de ene lus neer en de ander tegenover je in de andere lus. Loop dan naar het midden en knip dat lijntje door. Dan rol je dat stukje van de ander op, je legt het aan zijn voeten met de woorden: ‘dit is jouw energie en die geef ik met respect aan jou terug.’ Daarna rol je het energiekoord op naar jezelf met de woorden: dit is mijn energie en deze geef ik met respect aan mezelf terug. Daarna visualiseer je een groot licht om alles heen zodat de energie meegenomen wordt de kosmos in.”

Dit artikel verscheen eerder in ParaVisie van april 2015.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Bewustwording, Bladen, Inspiratie, Interviews, ParaVisie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s