Gevoed door de Liefde van God

Het 21-daagse pranaproces

Het mooiste verjaarscadeau dat hij zichzelf ooit gaf, was het 21-daagse pranaproces dat Frans Vermeulen vorig jaar in Brazilië deed. Het was een proeve van zijn bereidwilligheid om in drie weken tijd zichzelf over te geven aan datgene wat ieder mens werkelijk in stand houdt: prana ofwel universele levensenergie ofwel de Liefde van God. Exclusief voor ParaVisie tekende Frans zijn ervaringen op.

Het moet in 1997 zijn geweest dat ik Ellen Greve, beter bekend als Jasmuheen, tegen het lijf liep in Huizen. De Australische was net begonnen het breatharianisme uit te dragen: het latente vermogen van mensen zonder vast voedsel en zelfs water te leven. En hoewel Wikipedia tot op heden schrijft dat zoiets onmogelijk is, laat staan de medische gemeenschap, wist ik direct: dat kan, en, dat wil ik ook. De bevestiging kreeg ik van mijn hart dat begon te zingen bij het idee alleen al.

Twee jaar geleden kwam ik in contact met een Nederlandse vrouw die zo’n pranaproces had gedaan, en wel in Brazilië. Het waakvlammetje in mij ontstak spontaan opnieuw in een vreugdevuur. Na een periode van vasten en steeds lichter eten – waarbij geleidelijk koffie, suiker, vlees en zuivel van het menu verdwenen – was ik er klaar voor.

Elcy Sideral

En mijn kleine universum bevestigde dat. Ik verloor mijn baan en zowel mijn computer als externe harde schijf crashten. Een stuk ‘lichter’ dus kon ik zodoende afreizen naar Brazilië, naar het Portal Parvati in São Lourenço. Deze idyllische plek werd Elcy Sideral na het millennium door de geestelijke wereld geschonken, nadat eerst zij en daarna haar man en zes kinderen het pranaproces op eigen houtje hadden ondergaan. De gift van het Portal aan Elcy was een duidelijke boodschap van de lichtwereld geweest om voortaan ook anderen te gaan begeleiden.

Week 1: het fysieke lichaam

Op weg naar het Portal keek ik met nostalgie uit het busraampje naar de Braziliaanse cafés en restaurants. ‘Daar kom je dus nooit meer’, fluisterde mijn ego mij in. Maar was dat wel zo? Jasmuheen stelt uitdrukkelijk dat het proces niet gaat over eten of niet-eten. Waar het dan wel om gaat? Jasmuheen: ‘Het gaat erom dat je tijdens het proces naar je overtuigingen kijkt, dat die aan het licht komen en dat je deze vervolgens transformeert.’

Op mijn eerste dag van de 21-daagse gaf Elcy mij huiswerk opo: wees in het moment en observeer lichaam en geest (geïnspireerd door Eckhart Tolle); neem stilte in acht en let op je ademhaling (vipassana meditatie); loop het labyrint; maak een overvloed-lijst; oefen dankbaarheid en als het ego opspeelt? Zet hem in de babybox. ‘En let op,’ instrueerde Elcy mij, ‘het ego leeft alleen in het verleden en de toekomst.’ Ze vertelde mij ook dat niet zij maar verheven meesters zoals Saint Germain en de (aarts)engelen het Portal in werkelijkheid runnen en dat het aantal deelnemers aan het proces intussen was opgelopen tot meer dan 1.300 mensen uit 39 landen. En dat zonder enige publiciteit!

In de eerste week van het proces at en dronk ik niets waardoor het fysieke lichaam vanzelf centraal kwam te staan. Onmogelijk? Helemaal niet. Yogananda, net als Sai Baba een van Elcy’s leraren, schreef in zijn boek Autobiografie van een yogi: ‘Geloof nooit dat je leeft door voedsel en niet door de kracht van God. Zie de Enige oorzaak.’

Yogananda

Elcy raadde alle deelnemers aan de autobiografie van Yogananda, Jasmuheens Lichtvoeding en Eckhart Tolles De kracht van het NU te lezen. Natuurlijk deed ik dat ook, ook al was het voor de tweede maal. Ik herlas ze alle drie tijdens mijn proces. Ik vond het erg behulpzaam en de eerste dagen gingen soepel voorbij. Ik had geen dorst en geen honger. Niets van dat alles.

Om in het nu te blijven, besloot ik af en toe wat onkruid te wieden en naar de mieren te staren. En ik affirmeerde: het proces maakt mij vol en rond; er was geen spoor van vrees in mij dat ik het geen drie weken vol zou houden. Gingen niet meer dan duizend mensen mij voor met alle hulp vanuit de lichtwereld? In deze eerste week droomde ik over etherische koorden. Ze zagen er onsmakelijk uit in mijn droom, als een opengesneden bamibal. Ik vroeg Aartsengel Michael de koorden met zijn zwaard door te snijden, zoals ik ooit leerde van engelentherapeute Annelies Hoornik. Naarmate de week vorderde, voelde ik mij wel steeds iets minder sterk worden. Zodoende besloot ik zittend te gaan douchen.

Elke dag liep ik het labyrint in het Portal, bestaande uit drie cirkels: een voor de transformatie van het fysieke, een voor het emotionele en een voor het spirituele aspect. Elcy vertelde: ‘Een van de deelnemers werd ‘s nachts wakker door een fel licht.’ Wat bleek? Er was een ufo geland met twee aliens, wetenschappers. Zij vertelden hem: ‘Dit Portal is feitelijk een etherisch hospitaal en daarom maken wij elke nacht het labyrint schoon. Binnen zestig jaar hebben jullie reguliere ziekenhuizen elk hun eigen labyrint.’ Bij thuiskomst bevestigde vriend en specialist in energetische reinigen, Henk Janssen, de ongekende krachtige energetische waarden van het labyrint. Zijn gouden pendel sloeg bijkans op hol.

In de derde nacht brachten de lichtwezens een etherische druppelaar bij mij aan om mij voortaan te voorzien van prana. Hun aanwezigheid was tastbaar. Deze fysieke afstemming voelde als de draaiende wielen van de chakra’s en ik kreeg al snel warme handen en voeten. Ik rustte de rest van de week verplicht driemaal per dag twee uur, oefende dankbaarheid met de affirmatie ‘dankjewel Lieve Heertje’, kleurde dagelijks mandala’s en kreeg ondertussen een steeds drogere mond. Spoelen en tandenpoetsen hielp een klein beetje, maar ik bleef voorzichtig. Ik wilde namelijk geen druppel doorslikken en het afstemmingsproces daarmee verstoren.

Week 2: het emotionele lichaam

Avondsessie nummer zeven was het om zes uur mijn beurt voor de waterceremonie. Ik dronk emotioneel mijn eerste slokje water sinds een week tijd. Nog nooit eerder had zoiets geproefd. Water. Wat een goddelijk nectar. Elcy drukte mij op het hart de komende nacht het drinken heel rustig op te bouwen. ‘Niet meer dan 125 cc per uur.’ Ik beloofde het.

De tranen tijdens de ceremonie waren een vooraankondiging van de tweede week. De week waarin het emotionele lichaam centraal staat en daarom een week vol emoties en herinneringen. Het feit dat ik het gevoel had een lichaam te bewonen dat niet van mij was, was er daar een van. Gelukkig deed het labyrint wonderen; wonderen van transformatie. ’s Nachts begon mijn kamerlamp herhaaldelijk te knipperen, ook al was-ie uit. Volgens Elcy de signatuur van de lichtwezens. Op enig moment vlogen er zelfs lichtbollen door mijn kamer. De dag daarna was er zoveel licht in mijn ogen, dat ik regelmatig vlekken zag. En op de laatste avond van deze tweede week kreeg ik ’s avonds een black-out en viel ik kort flauw. Was het daarom dat Elcy mij vroeg die nacht vroeg contact te zoeken met mijn beschermengel en mij alle mensen te brengen waarmee ik nog iets te helen had?

Ik was inmiddels in mijn vierde boek begonnen: Traveling in the light. Het is het eerste boek van Oberom, Elcy’s oudste zoon. Ik las daarin dat zij hem na het proces op het hart had gedrukt niet extreem te zijn. Uit mijn hart gegrepen. Het was het alsof ze het tegen mij had. Alleen al het feit dat ik dit proces überhaupt deed! Gelukkig ging het drinken mij deze tweede week goed af. Ik dronk dagelijks drie liter verdunde sapjes en als ik mij wiebelig en zwak voelde, zei ik tegen mezelf: ‘Frans, je voelt je LICHT’.

Week 3: het mentale lichaam

Let op je ademhaling, hield ik mezelf elke dag voor als ik deze derde week mocht wandelen. Maar sommige tochtjes leken zwaarder dan de zwaarste ultramarathon die ik ooit gelopen had. Elcy gaf mij tijdens een van de avondbijeenkomsten een gouden tip: ‘Maak je wandelingen blootsvoets’, en dat deed mij zó goed. Ik herinnerde mij ook de woorden van Jasmuheen: ‘Het ware geschenk van het proces is vrijheid. De vrijheid om toe te laten dat (de) God (in ons) ons in stand houdt.’ Een cursus in wonderen zegt dat ook in les 50. Ik geloofde dat eerst. maar nu weet ik het.

Iemand die voor het pranaproces kiest, heeft er baat bij als hij van tevoren al weet dat hij zijn eigen werkelijkheid creëert. En dat het 21-daagse proces feitelijk draait om het afstemmen van de drie lichamen met dat idee; zelfs maar de geringste twijfel wordt uitgebannen. Dat niet het ego het lichaam als een meester dicteert, maar het Hogere Zelf.

Oké, terug naar het proces. De laatste week waarschuwde Elcy mij voor het maken van toekomstplannen. En hoewel de neiging daartoe erg sterk was, wilde ik het proces niet gebruiken en mijn spirituele ego oppompen met geweldige toekomstplannetjes en ideeën. Was dat niet de manier waarop ik mij in het verleden keer op keer afsloot voor de werkelijke, de goddelijke inspiratie? De inspiratie die mij alleen in het moment zelf kan worden getoond?

Zo traag als de eerste week ging, zo rap verliep de laatste. Elcy had het al voorspeld. Onverwacht snel was de 21-daagse ineens voorbij, opende zich de poort van het Portal terug naar de wereld en stond ik vele kilo’s lichter bloot aan al haar egoïsche verleidingen. Alleen, nu had ik alle gereedschappen gekregen om het ego te dicteren, zoals het mij altijd in het verleden had gedicteerd.

Naschrift.

Twee maanden na het voltooien van het 21-daagse pranaproces is Frans opnieuw een schat aan ervaringen rijker. Hij had van meet af aan de idee dat het zogenoemde pranaproces pas effectief zou plaatsvinden ná de drie weken in Brazilië. Zelf noemt hij dat het verdiepingsprogramma. Frans: ‘Ergens in het artikel zeg ik dat mijn lichaam naar mate het proces vorderde niet meer als mijn lichaam voelde. Vergelijk het met het idee van een walk-in. Ik moest geheel opnieuw mijn lichaam leren kennen en gebruiken. Er had namelijk een energetische uittreding plaatsgevonden tijdens het proces en ik was aan het einde daarvan nog steeds niet helemaal terug. Mijn neiging tot het opzoeken van uitersten werden door de woorden van Elcy Sideral (‘Wees niet extreem’) gelukkig de kop ingedrukt. Net zoals de woorden van Jasmuheen van grote waarde blijken: ‘Het gaat niet om eten of niet-eten’.

Momenteel eet ik normaal, hoewel normaal niet het goede woord is noch de lading dekt. Dat komt omdat ik na het doen van het proces weet dat niet het voedsel dat ik eet mij in leven houd, maar de universele levensenergie. Gelukkig heb ik de calvinistische levensinslag – in dit geval vertaald zich dat in: ik heb nu het 21-daagse proces gedaan dus ik eet niet meer – laten varen. Misschien dat dit, naast het feit dat ik weer Wie mij onderhoud, een van mijn grootste overwinningen is.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Het pranaproces in vogelvlucht

De eerste week van het pranaproces wordt niet gegeten of gedronken. Het enige wat je tot je neemt is de lucht die je inademt. De tweede zeven dagen kan je ervoor kiezen om water en/of aangelengde sapjes te drinken. De laatste week idem dito. Het hele proces kan je bekrachtigen met meditatie en visualisaties. Met name in de nacht van de derde op de vierde dag wordt aangeraden om alert te zijn op het installeren van de kosmische druppelaar die er voor zal zorgen dat het lichaam in staat is om over te schakelen van grofstoffelijk voedsel op licht. Overgave aan je goddelijke natuur wordt over het algemeen door alle ervaringsdeskundigen als essentieel beschouwd.
Het concept van de 21-daagse vasten is dat de lichaamsenergieën opnieuw uitgebalanceerd worden volgens de originele blauwdruk van de mens. Daarna is het niet langer noodzakelijk om te eten of te drinken; de kosmische levensenergie die overal is, is voldoende. Mensen die het proces ingaan doen dat over het algemeen niet omdat ze een hekel hebben aan boodschappen doen, koken en afwassen. Nee, ze kiezen bewust voor de spirituele transformatie die het proces brengt.

Waarschuwing. Het is onverstandig , ja zelfs gevaarlijk, om het proces alleen en/of zonder enige voorkennis en voorbereiding in te gaan. Wil je een gedetailleerde beschrijving van het proces, dan is het raadzaam om bijvoorbeeld het boek Lichtvoeding van Jasmuheen ter hand te nemen. Overweeg je het proces te starten, doe het niet alleen, maar vraag ondersteuning van familie of vrienden.

Advertenties

Over Frans

Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia at the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, John de Ruiter, Drunvalo Melchizedek, Robbert van den Broeke, Caroline Myss, Ton van der Kroon, William Whitecloud, dr. Sha, Robbert Moss, Olof Smit, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, Eric Pearl and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”
Dit bericht werd geplaatst in Actueel, Bewustwording, Bladen, Inspiratie, overdenkingen, ParaVisie, spiritualiteit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s