Over

Hypnotherapist, journalist and runner Frans Vermeulen took his first spiritual footsteps in Australia with Margaret McElroy from the Australian Institute of Metaphysics. Thereafter he focused as a writer on spiritual topics. Frans has interviewed some of today’s leading spiritual teachers, including Rananda, Drunvalo Melchizedek, Caroline Myss, Patricia Cori, Robert Tenzin Thurman, and Gary Renard. His greatest love is what he regards as “the pure non-duality of A Course in Miracles.”

Illustration header: Alex Grey.

Advertenties

5 reacties op Over

 1. de ubermensch van Frederich Nietsche ontdekt ?

  Uberland is de al oude benaming van een nog onopgegraven vestigingen nabij Timisoara in west Romenia.
  Opperland daar waar de opperhoofden woonden, van welk volk dan ook. Uber=overste=opper
  der dialekten-diets.
  Toch blijkt het daar al langer bekend dat er iets in de bodem zit… maar omdat het van dicht bij bekeken onoverzichtelijk was, heeft Google het eens vanuit de lucht bekeken. Ja als je er boven opstaat zie je meestal de dingen niet zoals ze precies zijn. En…. zo is het nu met de ganse wetenschap en geleerdheid. De 7 wereldwonderen zijn dus het best van buiten de aarde te aanschouwen….
  2×4 mijlen schijnt daar de argeologische ontdekte oppervlakte te zijn.
  Ik ga er deze week als een der eerste heen… Het nieuws is maar 24 uur aktueel geweest en geen enkel dagblad van de grote 5 praatjesmakers heeft er ook maar iets over geschreven… ik zelf hoorde het nieuws midden in de nacht op de nieuwsdienst…overdag was het er al weer er uit gezeefd. Goed nieuws of spannend nieuws is weinig nieuws waard.
  Het schrift bestond nog niet… dat is wat al te voorbarig want de plek moet nog in zijn geheel uitgegraven worden… Ik zal er zelf op toe zien of er eenig leesteken uit het verleden opgetekend werd… Ik ben er met Pasen 2008 om er mijn kwartier voor te bereiden…
  Goedkoop leven en wonen… vrijgezel… weg uit holland-over-volland… bevrijd van de sociale meldplichtingen.
  Via internetjes sta ik met de rest van de wereld inverbinding. Mijn pensioengeld=penning-sjoen-geld.
  Sjoen=schoon-geld. en die penning die ze vroeger betaalde zijn thans Euros in Romenie 5x meer waard.
  Wat zal ik nog langer in Holland blijven kankeren…? Ik houd U op de hoogte. En… Wild, wilder, wilders moet niet denken dat hij de wereld in 5 min kan bij-keren of bekerken.
  en… als je dan toch sekte=ziekte opruimt…ruim dan ook alles op. Open doelen zijn lege doelen.
  Hij scoort heel erg veel maar er staat nergens een keeper in de goal. De uitslag blijft dus 0-0. zero!
  Ja dat wist U dus nog niet… dat doet Hietbrink er ook nog even bij. Alle gevonden voorwerpen worden netjes afgeveven. berend willem hietbrink.

  Laatst gewijzigd: 20 februari 2008 11:09

  TIMISOARA – Onderzoekers hebben in de buurt van de stad Timisoara in het westen van Roemenië een archeologische nederzetting met verdedigingswerken van ruim 3200 jaar oud blootgelegd.
  ANP

  Het complex heeft een oppervlakte van 2000 hectare. Volgens de onderzoekers is het wellicht de grootste archeologische opgraving in Europa tot nu toe, meldde de Roemeense televisie.

  Intact

  De vondst is vooral bijzonder door de oppervlakte en omdat de nederzetting geheel intact is gebleven. De onderzoekers hebben nog geen idee wie de bouwers van de vesting waren. In de tijd dat deze gebouwd moet zijn, 1200 voor Christus, bestond het schrift nog niet.

  Tegen de tijd dat de nederzetting beschreven kon worden, moet deze al lang verlaten zijn geweest.

  Satellietopnamen

  De ontdekking is gedaan aan de hand van satellietopnamen en met behulp van het Google Earth-systeem. Voor het verdere onderzoek zijn immense bedragen nodig, zo heeft het museum van Banat in Timisoara inmiddels laten weten.

  De hulp van onder meer de VN-cultuurorganisatie Unesco is inmiddels ingeroepen.
  (c) ANP

 2. De Frans Vermeulen door Ramona bedoeld is 2 maanden geleden onverwacht overleden. (Rouselare 19-2-2008.)
  Frans was even als Hietbrink, taalliefhebber en samen hebben wij de laatste drie jaren heel wat afgelachen. Mijn boeken zijn in zijn familie erven beheer en het is de bedoeling dat er een boek over De Frans Vermeuelen (toeval bestaat niet) wordt gepubliceerd.
  Inmiddels hadden Ramona en Die Frans Vermeulen elkaar ook al gevonden… het wereldje der wereldjes blijft gelukkig altijd klein.

 3. Laatste nieuws!!! oudste nieuws!!!

  Als een der eerste heb ik exacte de plaats gevonden en dus bezocht in Romenie. Het ligt duidelijk zichtbaar als oude vestiging onder de aarde… ik heb er foto’s van gemaakt… het heet daar in den volksmond al eeuwen murri=muren-rij… of… Cornet=keur-eenheid… en een derde naam is het belangrijkst… Zardany=cesar-towne=tsaar=te-woon=town. verdietst. … zaar,tsaar etc Romanof… de laatse europeese Romeinse keizers waren de russen…romanof=romaan-af…stammend en zijn vermoord door de comunisten. Het ligt 18 km ten noorden van Timisoara en 34 km ten zuiden van Orada… Ortisoara dichtsbijzijnde plaatst.
  het is plus minus dus 2000 jaren maar zeker niet ouder omdat: het een keizerafstammelijke naam draagt… en de roemannenkeizers=romeinse keizers beginnen pas te tellen vanaf jullius cesar 50 voor onze jaartelling. Wie met de taxi gaat zoals ik deed betaald 100 Lei dat is 20 euro. Zoals ik al vermoedde; het volk weet al eeuwen dat daar de boel uitgegraven moet worden… Murrie staat met naambordje en al aangegeven en ligt 2o meter achter een benzinestation en resturant met motel. 2 km daar rechts af te slaan
  onverharde zandweg vol kuilen resten U dan nog stapvoets te gaan…
  Het is 4×5 kilometer in omtrekt dus 2o km in omtrekkende beweging… trek Uwe berg of Burgt schoenen maar aan. DE rivier en visvijvers die er liggen noemt men Bega veche= omgdraais diets dus vis-beek, of beek-vissen. peche=veche…Wie daar straks de dienst gaat uitmaken is nog niet gezegd…daar het te ver van het Museum Banat Timissoara af ligt en het dus wel een nationale of provinciale aangelegenheid zal moeten worden. In muri staan tien armzalige huizen… de bevolking haalt de schouders op en is ongeintreseert. Hun rust wordt verstoort… Amerikanen waren er ook al… In her museum Banat wist de portier er zelfs nog niets van… (Toevallig?) door de taxiechafeur die er wel eens vissen gaat reden we er zo naar toe.
  Ik heb met de bewoners gepraat op zaterdag morgen 29-3-2008. Alle namen die ik hier gegeven zijn nog nergens bekend op enternet google. Door dit artikel op Frans Vermeulen site hier dus een primeur… doe er iets mee. Berend willem hietbrink.

 4. berend willem hietbrink zegt:

  uberland=over-land… boven staande van Hietbrink nog beter verklaard als geografische naam voor het verkeer over land. Daar de route noord-zuid europa of te wel Byzantum-dietse landen loopt al eeuwen over de balkan-romania-hongarije-oostenrijk=oosten-trek. Inplaats van over de zee langs… de romeinen=rol-mannen en heeft in zo verre geen betrekking op Italia dan dat Rome een statlietstad zo genoemd door trekkers uit roemnie… dus de Roemenen zijn de eigelijke romeinen. Hun latijnse taal ligt als een eiland in dit geweldige rivieren en bergen gebied besloten… transylilvanie=ter-ons-nie-zal-vind-ja. met de hoofdstad cluj-napocha=close-nie-pakken als on-neembare stad.

 5. Geachte redactie… Wil er op wijzen dat;
  Dat 2018 het 10e sterf jaar van Frans Vermeulen…. De Duizenddichter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s